Brezilya yarı finalde

Güncelleme Tarihi:

Brezilya yarı finalde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2011 09:46

20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları sona erdi. İsmini yarı finale yazdıran son iki takım Fransa ve Brezilya oldu.

Haberin Devamı

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası`nda Brezilya ve İspanya arasındaki maçta normal süresi 1-1 biten karşılaşma uzatmalarda 2-2'lik skorla sonuçlandı. Penaltılara giden maçta ise Brezilya 4-2 ile gülen taraf oldu.

35. dakikada Willian’ın attığı golle Brezilya devreyi önde tamamladı. 57’de ise İspanyol Rodrigo’nun attığı gol mücadeleyi uzatmaya götürdü. Uzatma devresinin onuncu dakikasında Dudu fileleri havalandırınca Sambacılar bir kez daha öne geçti. Bu golden iki dakika sonra ise Vazquez mücadeleyi penaltılara götüren golü attı.

Penaltı atışlarında ise Brezilya ilk dört atışın tamamında başarılı olurken, İspanya’da Sergi Roberto ve Vazquez’in vuruşları golle sonuçlanmayınca Sambacılar yarı finalde Meksika’nın rakibi oldu.

/images/100/0x0/55ea68c9f018fbb8f87e07cc


Rakibine yenilip turnuvaya veda eden İspanyalı futbolcular ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

FRANSA YARI FİNALDE

Kolombiya'da düzenlenen turnuvanın diğer çeyrek final maçında ise yarı finale yükselen ekip Fransa oldu.

Maçın ilk devresinde iki takım da aradığı golü bulamazken karşılaşmanın ilk golü 50. dakikada Alexandre Lacazette’den geldi. Maçın uzatma dakikalarında sahneye çıkan Nijeryalı Maduabuchi Ejike 90+3’te attığı golle durumu 1-1 yaptı ve mücadeleyi uzatmaya götürdü.

102. dakikada Gueida Fofana ile yeniden öne geçen Fransa’da iki dakika sonra Lacazette bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-1’e getirdi. 111’de Ejike’nin attığı gol Nijerya’ya yetmedi  ve Fransa 3-2'lik skorla yarı finale yükseldi ve tarihinde ilk kez 20 Yaş Altı Dünya Kupası yarı finaline yükselen Portekiz'in rakibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!