Brezilya GP'si Coulthard'ın

Güncelleme Tarihi:

Brezilya GPsi Coulthardın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda, sezonun 3. yarışı olan Brezilya Grand Prix’sini, McLaren Mercedes Takımı’ndan İngiliz David Coulthard kazandı.

Interlagos Pisti’nde, 71 tur üzerinden yapılan toplam 305.909 kilometrelik zorlu mücadeleyi, İngiliz Coulthard, 1 saat 39 dakika 00.834 saniyelik zamanı ve saatte ortalama 185.373 kilometrelik sürati ile birinci sırada tamamladı. Bu sezon ilk iki yarışı kazanan Ferrari pilotu Alman Michael Schumacher, Coulthard’ın 16.164 saniye gerisinde kalarak ikinciliği elde ederken, peşpeşe 7. "Grand Prix" zaferine ulaşma şansını da kaybetti. Zorlu mücadelede üçüncülüğü ise Sauber takımından Alman Nick Neidfeld kazandı. Genç pilot, bu üçüncülük ile Formula 1 kariyerinde ilk kez ilk üçe girme başarısını da elde etti.

İngiliz pilotun kariyerindeki 10. "Grand Prix" zaferini elde ettiği yarış, birçok sürprize sahne oldu.

Yarışın başlamasıyla birlikte, mücadeleye 3. sırada başlayan McLaren Mercedes takımını şampiyon pilotu Finli Mika Hakkinen’in aracı, teknik bir arıza nedeniyle startta kaldı. Hakkinen’in sürpriz şekilde yarış dışı kalmasının ardından, 2. turda, Ferrari pilotu Brezilyalı Rubens Barrichello, Williams BMW pilotu Alman Ralf Schumacher’in aracına arkadan çarptı ve yarış dışında kaldı. Servis noktasına giren Ralf Schumacher, aracın arka kanadı değiştikten sonra mücadeleye devam etti.

Güvenlik aracının pist dışına çıkmasının ardından, Williams BMW pilotu Kolombiyalı Juan Pablo Montoya, 3. turun ilk virajında, mücadeleye "Pole Position"da başlayan Ferrari pilotu Alman Schumacher’i geçerek ilk sıraya yerleşti ve uzun süre ilk sırada kaldı. Ancak, yarışın 38. turunda Arrows takımından Hollandalı Jos Verstappen, Montaya’nın aracına arkadan çarparak yarış dışında kalmasına neden oldu ve İngiliz David Coulthard liderliğe yükseldi.

Yoğun yağış altında devam eden mücadelede ikinci sırada bulunan Ferrari pilotu Alman Schumacher, bir önceki yarış olan Malezya Grand Prix’sinde kendisine zaferi getiren lastik değişiklikliğini yapsa da, bir kez aracının kayması ve bir kez de pist dışına çıkması nedeniyle, İngiliz Coulthard’ı yakalayamadı ve Brezilya’nın şampiyonu, McLaren takımından Coulthard oldu.

Sıra
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!