Bravo Derya

Güncelleme Tarihi:

Bravo Derya
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünya üçüncüsü olarak tarih yazdı

Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre sırt üstünde 52.88'lik derecesi ile Türkiye rekorunu geliştiren Büyükuncu, bir dünya şampiyonasında şeref kürsüsüne çıkan ilk Türk sporcu oldu.

YUNANİSTAN'ın başkenti Atina'daki 5. FINA Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, erkekler 100 metre sırtüstünde final yüzen Derya Büyükuncu, üçüncü olarak, bronz madalya kazandı. Türkiye yüzme tarihinde bir ‘‘ilk’’e imza atan Büyükuncu, yarışta elde ettiği 52.88'lik derecesiyle, Portekiz'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda kırdığı kendisine ait 53.17'lik Türkiye rekorunu da tarihe gömerken, 53 saniyenin altına inen ilk Türk yüzücü olma unvanını da ele geçirdi.

Yarı final serisinde 53.34'lük derecesiyle üçüncü olarak finale kalan Büyükuncu, çok iyi performans sergilediği finalde de 52.88 yüzerek, ikinciliği 1 salise ile kaçırırken, bir dünya şampiyonasında ‘‘ilk’’ kez şeref kürsüsüne çıkan Türk sporcu oldu. Yarışı, 50.75 ile şampiyonadaki 5. dünya rekorunu kırmayı başaran ABD'li Neil Scott Walker kazandı. Gümüş madalya ise son metrelerdeki atağı ile Büyükuncu'yu geride bırakan Kübalı Falcon'un (52.87) oldu.

Derya Büyükuncu, ‘‘Bu başarıyı ve madalyalı bayram hediyesi olarak aileme ve Türk halkına armağan ediyorum. Şimdi sıradaki Avruya Şampiyonası ve Sydney Olimpiyatı'nda yeni başarılar hedefliyorum. Daha büyük başarılara imza atmak istiyorum. Ben bir çığır açtım. Bana bakanlar Derya yaptı ben niye yapmayayım diyorlar. Onlar da çalışıyorlar. 10 sene önce Türkiye dünya üçüncüsü çıkaracak mı diye düşünülüyordu. Şimdi var’’ dedi. Rus Roman Sludnov 200 metre kurbağalamada 2:07.59 ile, Lars Frolander 50 metre kelebekte 22.53 ile dünya rekoru kırdılar.

TMO farklı

kazandı: 33-17

TÜRKİYE Hentbol Ligleri'ne dün oynanan maçlarla devam edildi. Bayanlarda TMO, Kastamonu Gençlik Merkezi'ni 33-17 yendi. Sonuçlar şöyle: Erkekler: Trabzon Bld-Ankaragücü: 38-29, Diyarbakır Polisgücü-İzmir BŞ Bld: 31-27; Bayanlar: İzmir BŞ Bld-Anadolu Ünv: 18-18, Sivas Eğitimspor-Üsküdar Bld: Ertelendi.

Yelkende Sydney umudu

MEKSİKA'nın Cancun kentinde süren Dünya Laser Sınıfı Yelken Şampiyonası'nda yapılan altı yarış sonrası Ali Kemal Tüfekçi, genel klasmanda 48. sırada yer alarak, Sydney 2000 Olimpiyat Oyunları için Türkiye'nin iddiasını sürdürdü. Diğer Türk sporcu Kemal Muslubaş ise genel klasmanda 85. sırada bulunuyor. 49 ülkeden 139 sporcunun mücadele ettiği ve çarşamba günü sona erecek şampiyonada, Brezilyalı Robert Scheidt birinciliğini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!