Braga'yı yenmek zor

Güncelleme Tarihi:

Bragayı yenmek zor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 11:42

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Portekiz temsilcisi Braga, kolay kolay yenilmiyor.

Braga, bu sezon Portekiz Ligi'nde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde ise sadece 1 kez mağlup oldu. İki kulvarda toplam 26 maça çıkan Portekiz temsilcisi, 15 galibiyet, 8 beraberlik, 3 de yenilgi aldı.
Bu maçlarda rakip fileleri 49 kez havalandıran Braga, kalesinde ise 24 gol gördü.

Avrupa'da grubunu 2. sırada tamamladı

UEFA Avrupa Ligi'ne Beşiktaş gibi play-off turundan başlayan Braga, oynadığı 8 maçta, 3 galibiyet, 4 beraberlik alıp, sadece 1 kez mağlup oldu.
Play-off'ta İsviçre'nin Young Boys takımını 0-0 ve 2-2'lik maçlarla eleyen Braga, H Grubu'nu aynı puanda olduğu Belçika'nın Club Brugge takımının ardından averajla ikinci sırada tamamladı. Braga, UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek yenilgisini, Portekiz'de 2-1'lik sonuçla Club Brugge takımı karşısında aldı.

Portekiz'de 3. sırada

Braga, Portekiz Ligi'nde, Beşiktaş gibi 3. sırada yer alıyor.
Ligde oynadığı 18 maçın 12'sini kazanan, 4'ünde berabere kalan, 2'sini de yitiren Braga, 40 puanla Benfica ve Porto'nun ardından mücadelesini sürdürüyor.
Ligde özellikle evinde çok başarılı bir grafik çizen Braga, 9 maçta 8 galibiyet, 1 de beraberlik alırken, yenilgi yüzü görmedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde final oynadı

Braga, Avrupa arenasında geçen sezon başarılı çıkışıyla adından söz ettirdi.
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde finale kadar yükselen Braga, finalde kendi ülkesinin takımı Porto'ya 1-0 yenildi ve kupaya uzanamadı.
Portekiz temsilcisi, Avrupa kupalarında bugüne dek 87 maç yaparken, 38 galibiyet, 17 beraberlik, 32 de yenilgi elde etti.

UEFA Intertoto Kupası'nı kazandı

Braga, 2008 yılında UEFA Intertoto Kupası'nı müzesine götürdü.
Portekiz ekibi, ülkesinde ise 1966 yılında Portekiz Kupası'nı müzesine götürdü.
19 Ocak 1921 yılında kurulan kırmızı-beyazlı renklere sahip Braga, maçlarını 30 bin 154 kişi kapasiteli Municipal Stadı'nda oynuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!