Böyle olmamalıydı

Güncelleme Tarihi:

Böyle olmamalıydı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2004 01:57

Christoph Daum, ‘Sonuçtan elbette memnunum değilim. Çok iyi mücadele sergiledik. Deplasmanda 2 gol bulduk. Bu sonuç olmamalıydı. Üzgünüm’ diye konuştu.

Tebrik ediyorum

F.Bahçe Teknik Direktörü Daum,’Takımın mücadele performansı çok iyiydi. 3-2’ye kadar inanılmaz mücadele ettik. Bu yüzden takımımı kutluyorum. Bakıldığında Servet’in atılmasından sonra da kontrolü rakibe vermedik. Frikik pozisyonun yapılması ofsayt taktiğini uygulanmasıydı. Bir oyuncunun ya da birkaç oyuncunun oradan çıkmamasından ötürü gol oldu. Ve bu yüzden takım bir umutla ofansa yöneldi.

Katkı sağlayacak

Sonuçta da 4. gol geldi. Gönül isterdi maçı 11 kişi biterelim. Olmadı. Sonuçtan elbette memnunum değilim. Çok iyi mücadele sergiledik. Deplasmanda 2 gol bulduk. Bu sonuç olmamalıydı. Üzgünüm. Şampiyonlar Ligi edindiğinimiz tecrübe, Türkiye’de kolay olduğunu iddia ediyorlar. Aynı görüşte değilim. Türkiye’de aynı şekilde mücadele edeceğiz. Bu tecrübe ileri Şampiyonlar Ligi’nde ve Türkiye’de bize katkı sağlayacaktır’ dedi. Mehmet ARSLAN

RÜŞTÜ’YE TEPKİ

DAUM’un sezon başından bu yana ısrarla transferini isteyerek takıma dahil olan kaleci Rüştü Reçber, Şampiyonlar Ligi’nde forma giydiği 4 maçta da kalesini forvetlere açtı. Devler Ligi’nde O.Lyon karşısında da 4 gol yiyen milli kaleci bu sene Avrupa’da yediği gol sayısını 13’e çıkardı. Rüştü’nün moralinin bozuk olduğu gözlendi.

Hooijdonk yedek Selçuk ilk 11’de

FENERBAHÇE
Teknik Direktörü Christoph Daum, dünkü O.Lyon maçında kadroda sürpriz değişiklikler yaptı. Alman hoca, Beşiktaş maçında sakatlık geçiren Marcio Nobre ile geldiği günden beri sürekli ilk 11’de sahaya çıkan Pierre Van Hooijdonk’u yedek soyundurdu. Buna karşılık, 11 lig maçının hiçbirinde ilk 11 şansı bulamayan ve sonradan girdiği 3 maçta 10 dakika süre alan Selçuk Şahin oyundaydı. Bu sezon ilk 11’de ilk kez forma şansı bulmasına rağmen bunu iyi değerlendiren Selçuk, karşılaşmanın 14. dakikasında takımını öne geçiren golü attı. Selçuk, futboluyla da göz doldurdu.

Serkan ve Servet Prag’da yok

FENERBAHÇE’
nin dünkü maçta iki oyuncusu cezalı duruma düştü. Karşılaşmanın 39. dakikasında rakibine sert giren Serkan Balcı, bu sezonki ikinci sarı kartını görüp cezalı duruma düştü. İlk yarıda bir sarı kart gören Servet Çetin 76. dakikada ikincisini görüp kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu iki oyuncu, sarı lacivertli takımın 23 Kasım Salı günü Sparta Prag’la deplasmanda oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Saran’dan 168 kişilik çıkarma

Sadettin Saran’ın kiraladığı özel uçakla maça gidenler arasında 28 de milletvekili bulunuyor.

F.BAHÇE’nin eski yöneticisi Sadettin Saran, aralarında 28 milletvekilinin de bulunduğu, spor ve siyaset dünyasının 168 ünlü ismini kiraladığı özel uçakla sarı lacivertli takımın Lyon maçına götürdü. Aralarında G.Saray ve Beşiktaş’a sempati duyanların da bulunduğu milletvekilleri, dün özel otobüsle Ankara’dan İstanbul’a, oradan da önceden kiralanmış özel uçakla Fransa’ya uçtular.

Başkanlık kulisi

Seyahatin duyulmasından sonra dün TBMM kulislerinde Saran’ın milletvekillerini maça götürerek, bir sonraki F.Bahçe kongresi için başkanlık kulisi yaptığı konuşuldu. 28 milletvekili, sadece yurtdışına çıkış harcı olan 70 milyon lirayı ödedi. Saran’ın kiraladığı uçakta, Basketbol Federasyonu başkan adayı Lütfi Arıboğan, Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş ve F.Bahçe’nin eski yöneticileri de bulunuyor.

Yedek kalmam beni hırslandırdı

Attığı gole rağmen takımını yenilgiden kurtaramayan Tuncay, ‘Maçın hakkı bu değildi. Çok üzgünüz. Böyle oynarsak her maçtan istediğimiz sonucu alırız’ dedi.


F.BAHÇE’nin 2. golünü atmasına rağmen takımını yenilgiden kurtaramayan Tuncay Şanlı, ‘Maçın hakkı bu değildi. Üzgünüz’ dedi. Beşiktaş maçında yedek kalmasının kendisisini hırslandırdığını anlatan yıldız futbolcu, ‘Derbide kenarda başlayınca üzülmüştüm. Hocamla aramızda hiçbir sorun yok. Maçtan önce kendisiyle konuştuk. Beni motive etti. Beklentilerini söyledi. Her takım için de tartışmalar olabilir. Bu hırsın bir göstergesidir. Gereken dersleri çıkardık. Biz bu maça inanılmaz bir hırsla çıktık. Kazanamadığımız için üzgünüm’dedi.

Bu bizlerin onur maçı

F.BAHÇE’nin iki yıldızı Ümit ve Rüştü maçtan önce takım arkadaşlarıyla bir toplantı yaptı. Beşiktaş yenilgisi sonrası adeta yerden yere vuralan oyuncular O.Lyon maçının dönem noktası olduğunu söylediler. Ümit, ‘Buradan yüzümüzün akıyla çıkmalıyız. Her şeyimizi ortaya koymalıyız. Yensek de, yenilsek de sergileyeceğimiz futbolla kendimizi affettirelim’ dedi.

Rüştü ise bu maçın kendileri için onur maçı olduğunu, sahaya çıkan herkesin iki kat mücadele etmelerini istedi.

Defans hatası planları bozdu

Ümitlenmiştik Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, ‘Defans hataları F.Bahçe’nin bütün planlarını bozdu. Kırmızı karttan sonra da takım dağıldı’ dedi. F.Bahçe’nin O.Lyon’a uzatmada yediği gollerle 4-2 mağlup olduğu maçı, Kanal D’de canlı yayınlanan ‘Abbas Güçlü ile Genç Bakış’ programında değerlendiren Yanal, şunları söyledi: ‘Lyon çok güçlü bir takım. İyi mücadele ediyorlar. F.Bahçe’nin ilk golünden sonra iyice ümitlendik.

İkincilik zor Maçı alacağını düşünmüştük. Defans hataları planları suya düşürdü. Kırmızı karta kadar her şey iyiydi. Fakat kırmızı karttan sonra takım dağıldı. Matematiksel olarak sürse de ikincilik şansımız zor gözüküyor. Bu ulusumuz açısından da çok önemli bir maçtı. Böyle maçlarda alınan ülke puanları Avrupa kupalarına gidecek takım sayımızı etkiliyor. Fakat böyle giderse sanırım lig birincisi eleme oynayarak Şampiyonlar Ligi’ne gidecek.’

En çok golü Fener yedi

ŞAMPİYONLAR
Ligi’nde Fenerbahçe geride kalan 4 maç sonunda en çok gol yiyen takım oldu. Sarı lacivertliler Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynadıkları ilk maçı gol yemeden tamamlarken. Daha sonra oynadıkları 3 maçta 13 gol yiyerek 32 takım arasında en çok gol yiyen takım oldu. Fenerbahçe’yi 12 golle henüz Şampiyonlar Ligi’nde puanla tanışamayan Anderlecht izledi.

Juninho’dan sürpriz

OLYMPİQUE Lyon’un Brezilyalı yıldızı Juninho, karşılaşmadan önce kimsenin beklemediği bir anda F.Bahçe’nin Brezilyalı yıldızları Alex, Luciano, Aurelio ve Nobre’nin yanına giderek sohbet etti. Bu beklenmedik sürpriz sarı lacivertlilerin hoşuna giderken, futbolcular yaklaşık 2-3 dakika ayak üstü sohpet etti. Bu kısa görüşmeden sonra her iki takım futbolcuları birbirlerine başarı diledikten sonra ayrıldı.

Gurbetçilerden destek

F.BAHÇE, Lyon’da yalnız kalmadı. Kritik grup maçına değişik bir kadroyla çıkan sarı lacivertlileri, 90 dakika boyunca Gerland Stadı’ndaki 3000 kadar taraftarımız büyük destek verdi. Özellikle Selçuk’un attığı golden sonra stadı adeta inleten gurbetçilerimiz, Tuncay’ın beraberlik golü sonrası da aynı gösteriyi yaptı. Fransızlar neye uğradıkların şaşırdı. Karşılaşma sonrası da gurbetçilerimiz oyuncularımıza sahip çıktı, moral verdi.

Karaborsa uyarısı

FRANSIZ kulübün yöneticileri, maçtan önce basına yaptıkları açıklamada, biletlerin karaborsada satılmaması için uyarıda bulundular ve bu durumun suç teşkil ettiğini hatırlattılar.

Tanıdık hakem

2001 yılından bu yana Avrupa kupalarında maç yöneten karşılaşmanın 42 yaşındaki İtalyan hakemi Stefano Farina, daha önce de 2-2 biten Galatasaray-Villa Real maçını yönetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!