Botaş'a Belaruslu uzun

Güncelleme Tarihi:

Botaşa Belaruslu uzun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 14:55

Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi ekiplerinden Botaşspor, beşinci yabancı oyuncu hakkını Belaruslu Natalia Terglav Tratsiak ile anlaşarak kullandı.

Haberin Devamı

Botaşspor Menajeri Abdullah Kutlu, "Belaruslu Natalia Terglav Tratsiak ile Avrupa Kupası'nda oynatmak üzere anlaştık. 1980 doğumlu 1.95 boyundaki Belaruslu uzun, geçen sezon Romanya'nın Sepsi Gheorghe takımında forma giydi. Romanya ligini 6.7 sayı, 11.1 ribaunt ortalaması ile oynayan Natalia Terglav Tratsiak, Şubat ayında Bosna Hersek takımlarından Celik Zenica ile anlaşarak takımıyla Bosna Hersek kupası kazandı" dedi.

Teknik heyetin raporu doğrultusunda transferlerin gerçekleştiğini ve Adanalılara layık bir kadro yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Kutlu, şöyle konuştu; "Avrupa Kupaları'nda oynamış, deneyimi ile Fibacup hedeflerimize ulaşmamıza yardım edecek Belaruslu sporcumuzla anlaşmaktan mutluyuz."

Botaşspor Baş Antrenörü Olcay Orak da Natalia'dan Avrupa kupalarında faydalanacaklarını söyleyerek "Fiba Cup maçlarında uzun rotasyonunda çok faydalı olacağına inandığım Natalia, savunma özelliği ve sertliği ile takıma çok katkı verecektir" dedi.

Haberin Devamı

Botaşspor daha önce yabancı olarak Monica Wright, Marina Kress, Courtney Paris, Quianna Chaney, yerli oyuncu olarak da Nilay Kartaltepe ile anlaşmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!