"Bordo-mavi fırtına" Avrupa'da esmeye devam etmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Bordo-mavi fırtına Avrupada esmeye devam etmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 11:54

UEFA Avrupa Ligi J Grubu dördüncü maçında 7 Kasım Perşembe Polonya'nın Legia Varşova takımıyla deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarında iyi sonuçlarını sürdürmeye çalışacak.

Haberin Devamı

En son 23 Şubat 2012'de UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybeden bordo-mavililer, o tarihten itibaren 620 gündür Avrupa'da yenilgi yüzü görmüyor. Bordo-mavililer, söz konusu dönemde oynadığı 11 Avrupa kupası maçında 7 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Trabzonspor, bu sezon Avrupa kupalarında 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 20 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

"Allah keyfimizi bozmasın"

Trabzonspor Antrenörü Hami Mandıralı, yaptığı açıklamada, Avrupa'da başarılı bir performans sergileyip yollarına devam ettiklerini belirterek, "Allah keyfimizi, moralimizi bozmasın. Avrupa'da iyi bir hava yakaladık. Daha iyi olması için çok çalışıyoruz" dedi. Camiada taraftarlardan kulüpte çalışanına, futbolcusundan teknik ekibe, yönetimine kadar herkesin Trabzonspor'un başarısında aktif rol aldığını söyleyen Hami Mandıralı, "Çok iyi bir bütünleşme sağladık. Sevgili, saygılı bir spor ailesi olduk. Bu da mutlu bir tablo ortaya çıkarıyor. Bu mutlu tablomuzu sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

"Bu başarı tarihe not düşürecek"

Hami Mandıralı, çok çalışıp daha iyi olacaklarını da söyleyerek, şöyle devam etti:

"Spor Toto Süper Lig, bizim kendi süsümüz. Avrupa kupaları ise tüm Avrupa'nın süsü, marka değeri. Oyuncularımız ve takım için Avrupa bir vitrin. Onun uzantısı olarak iyi bir performans sergiledik. Trabzonspor, Avrupa'da daha önce başarılar yakaladı ama bu sezonki başarımızı sürdürüp tarihe bir not düşürmek istiyoruz."

Hami Mandıralı, Legia Varşova ile yapacakları maça ilişkin ise "Futbolda hiçbir sonuç önceden kestirilemez. Grupta lider durumdayız. Öncelikle amacımız Legia Varşova deplasmanından puanla dönmek. Alacağımız bir galibiyet, gruptan çıkma adına olayı bitirir diye düşünüyorum" dedi. Trabzonspor'un Avrupa kupalarındaki son 11 maçı şöyle:

2012-2013:

UEFA Avrupa Ligi play-off turu
Trabzonspor-Videoton.........: 0-0
Videotan-Trabzonspor.......: 0-0 (Trabzonspor penaltılarla 4-2 elendi)

2013-2014:

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu
Trabzonspor-Derry City.........: 4-2
Derry City-Trabzonspor.........: 0-3
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu
Dinamo Minsk-Trabzonspor...: 0-1
Trabzonspor-Dinamo Minsk...: 0-0
UEFA Avrupa Ligi play-off turu
Kukesi-Trabzonspor..............: 0-2
Trabzonspor-Kukesi..............: 3-1

UEFA Avrupa Ligi grup maçları

Apollon Limassol-Trabzonspor: 1-2
Lazio-Trabzonspor..................: 3-3
Trabzonspor-Legia Varşova....: 2-0

Trabzonspor Polonya yolcusu

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda 7 Kasım Perşembe deplasmanda Polonya'nın Legia Varşova takımı ile karşılaşacak Trabzonspor, yarın Polonya'ya gidecek. Taraftarlar ve basın mensuplarının da yer alacağı bordo-mavili kafile, saat 09.00'da özel uçak ile başkent Varşova'ya hareket edecek. Trabzonspor, yerel saatle 21.00'de maçın oynanacağı Legia Varşova Stadı'nda yapacağı çalışmayla hazırlıklarını tamamlayacak. Antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık olacak. Teknik direktör Mustafa Akçay ve iki oyuncunun katılacağı basın toplantısıda yerel saatle 19.30'da statta başlayacak.

Dönüş Ankara'ya

Trabzonspor, Legia Varşova maçının ardından Gençlerbirliği ile yapacağı maç nedeniyle Ankara'ya dönecek. Bordo-mavililer, 10 Kasım Pazar Gençlerbirliği ile başkentte yapacağı maçın ardından Trabzon'a gelecek.

Basına kapalı çalıştı

Trabzonspor, Legia Varşova maçının hazırlıklarının Trabzon bölümünü, kendi tesislerinde basına kapalı yaptığı çalışmayla tamamladı. Antrenmana geçen hafta Elazığspor ile oynanılan maçta sakatlanan Yusuf Erdoğan'ın katılmadığı öğrenildi. 3 Ekim'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Lazio ile yapılan grubun üçüncü maçında sakatlanan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman'ın da oynayacak düzeye geldiği bildirildi. Bordo-mavili takımın ligde Fenerbahçe, Sivasspor, Kasımpaşa ve Elazığspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Legia Varşova ile oynadığı maçlar olmak üzere son 5 karşılaşmasında görev alamayan Colman'ın antrenmana katıldığı ve takımla çalıştığı öğrenildi.

Bu arada, Trabzonspor'un forvet oyuncusu Marc Janko'nun, Avusturya Milli Takımı'nın 19 Kasım'da ABD ile oynayacağı dostluk maçının aday kadrosuna davet edildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!