Boksun Şampiyonlar Ligi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Boksun Şampiyonlar Ligi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 12:56

Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) tarafından Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin destekleri ile Olimpik boksun kalitesini korumak amacıyla kurulan Dünya Boks Ligi (World Series Of Boxing-WSB) 19 Kasımda aralarında İstanbul'un da bulunduğu 12 şehirde start alacak.

Dünyadaki en iyi olimpik boksörleri bir araya getirerek dünya boksunda kendi profesyonel ligini başlatacak olan Dünya Boks Ligi'ne, Chicago, Los Angeles, Memphis, Miami, Paris, Milano, Moskova, Bakü, Astana, Incheon, Pekin takımları ile birlikte İstanbul takımı olarak İstanbulls katılacak.

10 Haziran 2010'da İstanbul'da yapılan imza töreni ile Dünya Boks Ligi'ne katılma ve İstanbul takımının temsilciliğini alan Saran Holding şirketlerinden, Saran Medya tarafından kurulan İstanbulls takımı, eski milli boksör ve Askeri Olimpiyatlar'da Dünya 3.'cüsü olan Birol Topuz tarafından yönetiliyor.

Tunçay Varol ve Seyfullah Dumlupınar'ın antrenörlüğünü yaptığı İstanbulls takımı, 54, 61, 73, 85 ve 91 kilo olmak üzere beş ağırlık kategorisinde mücadele edecek. İstanbulls takımı, 54 kiloda Selçuk Eker, Abdullah Dursun, Mehmet Topçakan, 61 kiloda Mohammed Aziz (Afganistan), Shafiq Chitou (Benin), Bünyamin Aydın, 73 kiloda Onur Şipal, Önder Şipal, Evren Tibukoğlu, Ömer Faruk Polat, 85
kiloda Önder Özgül, Murat Bayazıt, 91 kiloda Mohammed Arjaoui (Fas), Alexey Sivko (Ukrayna) ve Remzi Özbek'ten oluşuyor.

19 Kasımda start alacak olan Dünya Boks Ligi (World Series Of Boxing-WSB), beş ağırlık kategorisinde Asya, Avrupa ve Amerika bölgelerindeki 12 şehrin üç bölgeye yayılan lig karşılaşmaları şeklinde düzenlenecek. Her bölge ligindeki takımlar, iki tanesi kendi sahalarında, iki tanesi de diğer takımların sahalarında olmak üzere birbirleri ile karşılaşacak. Her takım bölge maçlarında toplam 12 maç yaparak play off'a katılmaya hak kazanacak. Chicago, Los Angeles, Memphis, Miami, Paris, Milano, Moskova, Bakü, Astana, Incheon, Pekin ve İstanbul kentlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Boks Ligi'nin finali, Mayıs 2011'de Çin'de Makau'da oynanacak.

İstanbulls takımının tüm maçları İstanbulls'un proje ortağı ve yayıncı kuruluşu NTV Spor tarafından canlı olarak yayınlanacak. Avrupa bölgesinde maçlarını yapacak olan İstanbulls ilk maçını, 20 Kasım Cumartesi günü Moskova'nın takımı Kremlin Bears ile yapacak. TSİ 18.00'de başlayacak olan Kremlin Bears-İstanbulls maçı NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

İstanbulls, ikinci maçını, 26 Kasım Cuma günü saat 21.00'de Istanbul'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Milano Thunder ile yapacak. Şovlarla renklenecek maçın biletleri Biletix'den satılacak.
Dünya Boks Ligi'nde seriye katılan boksörlerin Olimpiyat Oyunları'na katılabilmeleri için wild card da verilecek.

İstanbulls'un Avrupa Bölgesi Serisi Maç Programı:
2010:
20 Kasım: Moskova-İstanbul
26 Kasım: İstanbul-Milan
10 Aralık: İstanbul-Paris
17 Aralık: Paris-İstanbul
2011:
7 Ocak: Milan-İstanbul
14 Ocak: İstanbul-Moskova
28 Ocak: İstanbul-Moskova
4 Şubat: Milan-İstanbul
19 Şubat: Paris-İstanbul
25 Şubat: İstanbul-Paris
11 Mart: İstanbul-Milan
19 Mart: Moskova-İstanbul
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!