Boksta hizmet pasaportu krizi

Güncelleme Tarihi:

Boksta hizmet pasaportu krizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 00:00

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Boks Federasyonu ve F.Bahçe şube kaptanı Mert Öztemel ile F.Bahçe Antrenörü Süleyman Öztürk hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

BOKS Federasyonu’nun gri pasaport (hizmet pasaportu) vererek “boks adına incelemelerde bulunsunlar” amacı ile 2 Nisan’da Fransa’ya gönderdiği Fenerbahçe Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel ile Fenerbahçe Boks Takımı Antrenörü Süleyman Öztürk, 3-5 Nisan’da Cannes’da yapılan Avrupa Şampiyonası final-four maçlarında Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı’nın maçlarını tribünden izleyince Ankara Cumhuriyet Savcılığı “görevin kötüye kullanıldığı” gerekçesi ile soruşturma başlattı.

Kötü niyetli davranıldı

Savcılık adına soruşturmayı sürdüren Ankara Emniyet Müdürlüğü, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile federasyon yönetim kurulundaki tüm üyelerin tek tek ifadesini aldı. Cumhuriyet Savcılığı’nın, “Boks Federasyonu, kötü niyetli davrandı.

Fransa’ya giden kişilerin asıl amacı, volaybol maçlarını izlemekti. Çünkü o tarihlerde Fransa’da boks etkinliği yoktu. Hizmet pasaportu, amacının dışında verildi ve amacının dışında kullanıldı” şeklinde yapılan bir ihbar üzerine bu soruşturmayı başlattı.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise gelişmeleri üzüntü ile izlediğini belirterek, “Ortada bir yıpratma politikası var. Mert Öztemel ve Süleyman Öztürk, Fransa’da incelemede bulundu. İnceleme dışında Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımının maçını da izlemişler. Üstelik federasyonumuzun kasasından tek kuruş çıkmadı. Bunda normal olmayan ne var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!