Boksta hedef 2012 Londra Olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Boksta hedef 2012 Londra Olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 14:38

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan tek bronz madalya ile döndüklerini hatırlatarak, “Hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları'nda madalya sayısını artırmak” dedi.

Haberin Devamı

Doğaneli, Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası için geldiği Adana'da yaptığı açıklamada, Türkiye'de güreş, halter ve boks branşlarının olimpiyatlarda en çok madalya alan dallar olduğunu söyledi.

2008 Pekin Olimpiyatları'na çok iyi hazırlanarak 5 sporcu ile katıldıklarını anımsatan Doğaneli, olimpiyattan sadece 57 kiloda Yakup Kılıç'ın elde ettiği bronz madalya ile döndüklerini ifade etti.

Doğaneli, Türkiye'de boks sporunun sürekli madalya alan dallardan birisi olduğunu ve bu geleneği 2012 Londra Olimpiyatlarında devam ettirmek istediklerini belirterek, “Hedefimiz Londra'da madalya sayısını artırmak. Türkiye 2012'de yumruklarını konuşturarak, daha da başarılı olacak” dedi.

Boksun Türk insanının karakterine uygun bir spor dalı olduğunu vurgulayan Doğaneli, bu branşa olan ilgiyi artırmak için çeşitli illerde müsabakalar düzenlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Doğaneli, altyapıda 13-14-15 yaş grubuna büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Bu yaş grubunda 60 ilde minikler bazında boks sporu yapılıyor. Bu çok iyi bir gelişme, tabanımız yaygın. Bunu daha da ileri götürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“SINIFTA KALAN AVRUPA ŞAMPİYONU VAR”

Boks sporunun ekonomik durumu fazla iyi olmayan aileye mensup gençler tarafından yapıldığına dikkati çeken Doğaneli, şunları söyledi:

“O zaman bu çocukların ekonomik, sosyal ve en önemlisi de eğitim sorunlarının çözülmesi gerekir. Eğitim sorunları derken 'okula gitmeyene de diploma verelim' demiyoruz. Ama okul döneminde aynı zamanda kamplar esnasında bu sporculara gerekli duyarlılık gösterilmesi gerekiyor. Kaçırılan sınavları bir daha alabilmeleri gibi imkanlar sunulmalı. ABD'de bırakın milli sporcu olmayı, öğretmene sorununuzu anlatırsınız, o da ikna olursa sizi başka bir tarihte sınava alır. Ama maalesef bizim eğitim sistemimizde böyle bir uygulama yok. Benim Avrupa şampiyonu olan ve sınıfta kalan sporcum var. Bunları çözmemiz gerekiyor, ama bunları yüzeysel çözümlerle değil devletin bu sorunu gidermesi gerekiyor.”

Doğaneli, sporcuların yaşadıkları ekonomik sıkıntıların da giderilmesi gerektiğini belirterek, “Bizim sporcularımız orta halli ailelerin çocukları. Biz bu çocukları kamptan sonra çalışmak için memleketlerine gittiklerinde kaybediyoruz. Sporcuların yaşadığı çok sayıda sorun var. O çocuklara ekonomik olarak katkı sağlayamadığımız için çocuğa 'işi bırak sadece spor yap' diyemiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Doğaneli, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile yaptıkları ikili görüşmelerde bir kaç nokta dışında sonuca ulaştıkları vurgulayarak, “Olimpiyatlarda devlet eliyle çözülmüş, sorunlarından arınmış bir sporcu grubumuz olacak. O zaman daha da başarı elde edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!