Boksör Hasibe Erkoç, 50 kiloda dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Boksör Hasibe Erkoç, 50 kiloda dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2006 14:37

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 34 ülkeden 200 boksörün katılımıyla düzenlenen 4. Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda, 50 kiloda Hasibe Erkoç dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

3 günden bu yana grip hastalığı ve yüksek ateşle mücadele eden Hasibe Erkoç, bugün finalde Çinli boksör Li Siyuan ile mücadele etti. Baştan sona üstün bir performans gösteren Hasibe Erkoç, rakibini 18-12 yenerek 50 kiloda dünya şampiyonu oldu ve bir ilke imza attı.

34 ülkeden 200 boksörün katıldığı 4. Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın madalyanın yanı sıra Şemsi Yaralı ile 1 de bronz madalya kazandı.

Hasibe, olanlara hala inanamadığını, 3 gündür grip nedeniyle, yüksek ateşle hasta yattığını söyledi.

Hasibe, “Maçın son raundunda hocam Selahattin Başaran'ın, önde olduğumu söylediğini ve 'gez gez' diye bağırdığını duydum. Fakat ayaklarımda gezecek derman yoktu. Son raundun nasıl geçtiğini inanın bilmiyorum. Bu
şampiyonluğumun Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum. Bize boks yapma fırsatı veren Caner Doğaneli ve değerli hocam Selahattin Başaran'a teşekkür ediyorum” dedi.

Milli takım teknik direktörü Selahattin Başaran ise, Hindistan'da çok büyük talihsizlikler yaşadıklarını, hakem hatalarının ve kötü kuraların kendilerini bulduğunu, bu şampiyonadan en az 3 finalle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Başaran, ilk kez Türkiye'den yetişen bir bayan boksörün dünya şampiyonu olmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, şampiyonluğun hayırlı olmasını diledi.

Boks Federasyonu Asbaşkanı Zafer Gülseven ise, “Hasta hasta mücadele veren Hasibe'yi yürekten kutluyorum. Eski Sovyet devletlerinin hakemlerinin işbirliği sonucu Yeni Delhi'de 2 finalimiz çalındı. Yine de bu şampiyonadan 1 altın ve 1 bronz madalya almamız küçümsenmemelidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!