Boks Federasyonu'nda kaos büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Boks Federasyonunda kaos büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 13:35

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi bir delegenin dava açması nedeniyle 21 Ekim pazar günü yapılacak olan Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nun iptaline karar vermişti.

Haberin Devamı

Boks Federasyonu Başkanlığı, Mahkeme'nin iptal kararına itiraz etti. Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen itiraz davası Hakim A.Selim Sarıkaya tarafından reddedildi. Bu gelişme üzerine Boks federasyonu başkanlığı dün saat 17.00'de Spor Genel Müdürlüğün bünyesinde, Spor Hukuku ihtilaflarına bakan Tahkim Kurulu'na giderek konuyu aktardı. Eski Yargıtay Başkanı ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan spor hukuk işleri biriminin başında bulunan Hasan Gerçeker Tahkim kurulunu toplayarak dün akşam saat 19.30 da ise seçimin kesinlikle belirlenen tarihte yapılacağı kararını aldı.

BOKS FEDERASYONU SEÇİMİNDE İLK FİRE

Bu gelişmeler üzerine Hukuk tartışması başladı. Ankara Barosu Spor Hukuku kurulu Üyesi Av. Boğaçhan Çağatay İse olay yargıya intikal etmiş bir konudur. Yapılacak olan genel kurulun (Meşruyeti) geçerliliği tartışmalı hale gelir. Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tahkim'in görüşü spor disiplin hukuku açısından önemlidir. Ancak! bu konuda son sözü yargı söyler.'' dedi.

Haberin Devamı

Boks Federasyonu Başkan Adayı Fuat Alpaslan yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Alpaslan;''Tüm usulsüzlüklere rağmen biz bu seçime hazırız. Mahkemenin verdiği (ret) kararına rağmen biz Türk Boks kaos'a sürüklenmesin diye bu seçimin yapılması için çok mücadele ettik. Biz birileri gibi usulsüzlük ve ayak oyunları peşinde değiliz. Ben bu camiada yetişdim. Camiamızın sıkıntıya düşmesi beni çok üzer. Bunu ancak bizler anlarız. Bizler alınan hertürlü karara saygılıyız,''diye konuştu.

Federasyon başkanlığına tekrar aday olan Eyüp Gözgeç ise Tahkim'in aldığı karar doğrultusunda seçim yapılacaktır diye konuştu. Eyüp Gözgeç,''Biz Tahkim kurulunun aldığı karara uyacağız. Seçim sürecinde tahkim kurulu yetkilidir. Mahkemenin aldığı karara saygılıyız. Ama' Anayasa hükmünde kanunlar ve yönetmelikler açık. Onun için tahkimin yetkisinde olduğu için bu seçim yapılacaktır. Biz bu seçimi yapacağız ve bekleyeceğiz. Benim şuan başka bir yorum yapmam doğru olma,''ifadelerini kullandı.


''İŞTE KAFALARDA SORU İŞARETİ BIRAKAN RESMİ YAZI''

Haberin Devamı

Öte yandan Spor Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Zübeyt Aydın'ın ihtiyati tedbir kararına bildirdiği görüş ise tartışmalara neden oldu. Hukuksuz ve Federasyon başkanlığının usülsüz işler yaptığına dahir yapılan 56 itiraza rağmen Spor Genel müdürlüğü Hukuk Müşavirinin bu konulardaki görüşünü bildirdiği resmi yazı.


16.10.2012 Sayı:B.20.1.SGM.0.61.00.00/659/5182 nolu resmi cevap:

12. maddedeki açıklama: 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun ''ihtiyati tedbir kararına karşı itiraz''başlıklı 394 üncü maddesine göre karşı taraf dinlenmeden verilmiş olan tedbir kararlarına itiraz edilebileceğinden, Mahkemenin yukarıda belirtilen ihtiyati tedbir kararına karşı hem görev yönünden ve hemde esastan ivedi olarak itiraz edilmesi gerektiği, aksi taktirde Türkiye Boks Federasyonunun 13.11.2012 tarihinden itibaren yönetimsiz kalacağı buda hem ulusal hemde uluslar arası spor faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyeceği ve bundan tüm Boks ailesinin zarar göreceği değerlendirilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!