Boğazda nefes kesen yarış

Güncelleme Tarihi:

Boğazda nefes kesen yarış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 18:15

Denizdeki en önemli yarış organizasyonlarından biri olan Shop&Miles Sailing Cup’ın ilk yarışı 19-22 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. 10’uncu yaşını kutlayan ve İstanbul’un eşsiz boğaz manzarası eşliğinde izleyenlere heyecanlı bir haftasonu yaşatan yarışa bu sene 78 tekne katıldı.

Haberin Devamı

Caddebostan-Adalar ve Boğaz’da Dolmabahçe Sarayı-Anadolu Hisarı olmak üzere iki farklı etapta gerçekleştirilen Shop&Miles Bosphorus Cup’ta yer alan yelkenciler, Eylül sonunda yapılacak olan Les Voiles de Saint-Tropez’deki yarışa gidebilmek için kıyasıya yarıştı. Dört gün süren yarışlar Marmara Yelken-Uno ev sahipliğinde ve Org Sports organizasyonu ile düzenlendi.

 

İstanbullulara, boğazın benzersiz manzarası eşliğinde heyecan dolu bir hafta sonu yaşatan yarışı, yaz boyunca 22-24 Temmuz tarihlerinde Turgutreis Cup ve 8-10 Eylül tarihlerinde Göcek Cup yarışları takip edecek.

 

Haberin Devamı

19 Mayıs 2011 Perşembe

Shop&Miles Bosphorus Cup’ta 2011 yılı heyecanı, 19 Mayıs Perşembe günü yapılan ve Provezza 5 teknesinin ilk sırada bitirdiği tek yarışla başladı. On knot şiddetindeki batı rüzgarında tekneler 3 saat boyunca mücadele etti. Gün sonunda Provezza 5 teknesi birinciliğe ulaştı. Uno teknesi, Provezza 5’in gerisinde ikinci oldu. Fairwind teknesi üçüncü sırayı alırken, Hedef Yelken dördüncü geldi. İYK 5 Citibank ise beşinci sırada kaldı.

20 Mayıs 2011, Cuma

 

Shop&Miles Bosphorus Cup’ın ikinci gününde rüzgar azlığı nedeniyle tek yarış yapılabildi.

 

Saat 12:00’da başlayan yarış düşük havaya rağmen, büyük mücadeleye sahne oldu.

 

IRC 1 sınıfında günün galibi Barbarossa Fıratpen oldu. Cezmi Cankar’ın sahibi olduğu ve dümenciliğini yaptığı Mat 12 tipi Barbarossa teknesi, Orient Express’in 18 saniye önünde zafere uzandı. Orient Express ikinci, Uno üçüncü oldu.

21 Mayıs 2011, Cumartesi

Üçüncü gün Boğaz’da yapılan yarışların birincisi IRC 1 sınıfında yarışan Orient Express 6 oldu.

Shop&Miles Bosphorus Cup’ta geride kalan üç gün sonunda üç yarış tamamlandı ve genel klasmanın zirvesinde Provezza 5 yer aldı. İlk yarışta birinci, ikinci yarışta dördüncü ve boğaz yarışında beşinci olan ekip, on puanla genel klasmanın zirvesine yerleşti.

Haberin Devamı

Genel klasmanda üç yarış sonunda ikinci basamakta ise Uno teknesi yer aldı. İlk yarışta ikinci, ikinci yarışta üçüncü olan ekip, Boğaz yarışında ise 13'üncü sırayı aldı. IRC 1 sınıfında yarışan Uno, aynı sınıfta yarışan Provezza 5'in sekiz puan gerisinde kaldı.

Genel klasmanın üçüncü basamağında ise IRC 2 sınıfında yarışan Fairwind oldu. Kupa’nın ilk buluşmasında üçüncü olan Fairwind, ikinci yarışta onuncu, Boğaz yarışında ise altıncı oldu ve 19 puan topladı.

Genel klasmanın dördüncüsü ise yine bir IRC 2 sınıfı tekne olan Matrak. Boğaz yarışında üçüncü olup, en iyi derecesini yapan ekip, 21 puan topladı.

En iyi derecesini ilk gün dördüncü olarak gerçekleştiren IRC 3 sınıfı teknesi Hedef Yelken ise genel klasmanda beşinci oldu.

Haberin Devamı

22 Mayıs 2011, Pazar

Shop&Miles Bosphorus Cup kupası, bu yıl da Provezza 5 teknesi ekibine gitti. IRC 1 sınıfında yarışan ve dümenciliğini Levent Peynirci’nin yaptığı Provezza 5 teknesi, 2011 Bosphorus Cup’ta yapılan beş yarışın ardından 17 puanla zafere uzandı.
Ergin İmre’nin sahibi olduğu, geçen yılın Sailing Cup ve Les Voiles de Saint-Tropez yarışının birincisi Farr 40 tipi teknede Fenerbahçe Yelken Kulübü üyeleri Ali Tezdiker, Kıvanç Sevinç, Ömer Özeray, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü üyeleri Can Sezer, Kaan Karlı, Tadao Özistek ve Togan Alper ile İstanbul Yelken Kulübü üyeleri Deniz Aylan, Murat Sussa, Onur Erardağ ve Ferdi olarak yarışan Erim Basları görev yaptı.

Haberin Devamı

IRC 2 sınıfında yarışan, Levent Karabeyoğlu’nun sahibi olduğu, dümenciliğini Selçuk Arıcan’ın yaptığı Fairwind teknesi ise 2011 Bosphorus Cup’ın genel klasman ikincisi oldu. Fairwind, Provezza 5’in 14 puan gerisinde kaldı.

2011 Bosphorus Cup’ın üçüncüsü ise IRC 1 sınıfında yarışan, Hasip Gencer’in sahibi olduğu, dümenciliğini Levent Özonur’un yaptığı Uno teknesi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!