Bizi kıskandılar

Güncelleme Tarihi:

Bizi kıskandılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Teknik Direktör Mustafa Denizli sonunda patladı

Milli Takım'ın patronu, ‘‘Biz bu hedefleri gece gündüz çalışarak ortaya koyduk. Üç beş sivri kalem için değil. Kıskananlar, ellerinden geleni yapmak istedi. Onlar futbolun anlık oyun olduğunu bilmiyorlar. Hayalleri yıkılır diyenler ise yanıldı’’ dedi.

Türk futbolunda yeni bir sayfa açan Milli Takım'ın patronu Mustafa Denizli hem onurlu, hem mağrur. EURO 2000'de Belçika karşısında alınan net skorla tüm dünyanın gündemine oturan Ay Yıldızlılar'ın patronu Denizli, oldukça ilginç açıklamalarda bulundu.

Denizli, maçtan sonra saatler gece yarısını geçerken, kamp yapılan otelde dolaşıyordu, yüzünden ise gülücükler eksik olmuyordu. Neşesinden İlhancığım dedi ve devam etti: ‘‘Taşları yollara dizdik, yerleştirdik, sonra da asvaltladık’’ dedi.

Biz kazandık

Son 10 yıldır insanların bu milli takımı içlerine sindirdiğini belirten Denizli sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘İnsanlarımız tat aldı, zevk aldı, mutlu oldu. Bu hedefleri biz, gece gündüz çalışarak ortaya koyduk. Üç beş sivri kalem için değil. Hazırlanmış bir ekibim vardı. Kıskananlar elinden geleni yapmak istediler. Onlar futbolun anlık oyun olduğunu bilmiyorlar. Futbolla içiçe olamıyorlar, duyumlarla hareket ediyorlar. İşte hayat devam ediyor. Benim çoçuklarımdan ülkem mutluysa, ne mutlu bana. Hayalleri yıkılır diyenler yanıldı. Yeşerir diyen, bizim takımımız kazandı.

Borçları ödedik

Yüzünden tebessümü eksik etmeyen Mustafa Denizli'nin, zaman zaman da kızdığı oluyor ve içindeki duyguları dökmek istiyordu. Teknik patron,‘‘Ne mutlu bize. Ülkemizi mutlu ettik. Üç beş kiyi mutlu etmek için alın teri dökmedik. Bu işleri yapmadık. Burada biz 65 milyonu mutlu etmek için mücadele ettik. O kişiler, sevinse de olur, sevinmese de. Beyler, bu takım kolay meydana gelmedi. Bu takım yarım asırdan fazla ülkelere borcu olan borçlarını ödedi’’ dedi.

Oyun planı

Mustafa Denizli oyunun kader anlarına da değindi ve şöyle konuştu: ‘‘Başta kurgumuz iyi değildi. Daha sonra oyun ve oyuncular üzerinde kalıp değişikliği yaptım. İşte o anlar yok mu, o anlar. Golde yiyebilirdik, üç tane de atabilirdik. Oyun planlarını biliyordum. Üzerimize geldikçe gerçekten yoruldular. Göbekten gedik vereceklerini biliyordum. Bunlar da oldu’’ diye konuştu.

Portekiz ve hesap

Ya Portekiz?

‘‘Onun da hesaplarını yapacağız hocam’’ diyen Milli Takım Teknik Direktörü, sözlerini şöyle noktaladı:

‘‘İki maçta sahada küskün olan futbolcularım moral buldu. Kendilerine geldiler, coştular. Onları kutlarım. Portekiz maçının hazırlığını şimdi başlayacağız.’’ Saate baktım 01.30'du.‘‘Hocam nasıl birazdan?’’ dedim. Denizli bir kahkaha attı ve ‘‘İlhancığım günü devirdik. Yani bugün demek istedim’’ dedi.

HEM KIZGIN

HEM MUTLU

Milli Takım Teknik Direktörü Muztafa Denizli, çeyrek finale kalan takımıyla gurur duyarken, tarihe geçmenin de keyfini yaşıyor. Teknik patron, ilk iki maç sonrası kendisini ve talebelerini eleştirenlere oldukça kızarken, bu savaştan zaferle ayrılmanın keyfini yaşıyor ve ‘‘Bizi kıskanıyorlar’’ demekten de kendisini alamıyor.

HALİL ÖZKAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!