Bize yapılanları yapmamaya çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bize yapılanları yapmamaya çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 00:00

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Milli Takım'daki görevimin bugün 31'nci günü. Zamanımızın büyük bölümünü sağlık merkezi kurmak için geçiriyoruz. Sporcu sağlığı ve performansları konusunda kafa yoruyoruz. Henüz A Milli Takım'ı konuşmadık" dedi.

Haberin Devamı

Bursa UludaÄŸ Ãœniversitesi'nde düzenlenen 13. Ulusal Spor HekimliÄŸi Kongresi'ne katılan Abdullah Avcı, 'Teknik Direktör Gözüyle Futbol Takımlarında SaÄŸlık Organizasyonu' konulu panelde konuÅŸtu.Â

Profesyonel sporculuğa başladığı 19 yaşında sakatlandığını ifade eden Avcı, "Menisküs teşhisi konuldu. 2.5 ay sonra anca ameliyat olabildim. Semt sahalarında futbol oynamaya başladım. O zaman kırık çıkıkcılar ilginiyordu. Bu süreçten sonra bilimin, bizim için spor hekimliğinin beraber bir bütün olduğun net algılamaya başladım. Büyükşehir Belediyesporda göreve başladığım süreçte kulüpte bir tek masör vardı. İmza attığım günün ertesi günü Bülent hocamın yanına gittim. Spor hekimliği bir kulübün olmazsa olmazlarındandı. İmzayı attığım gün, spor hekimliğinin bir kulübün yapılanmasında olmazsa olmazlardan olduğunu düşünerek ilk gün bu adımı attık" diye konuştu.

Haberin Devamı

"7.5 SENE BAŞARILI OLMADIĞIN ZAMAN TÜRKİYE'DE HANGİ YÖNETİCİ SENİ TUTAR"

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Türkiye'de 6 sene bir kulüpte çalışmış teknik direktör olarak istikrar dendiği zaman akla ilk kendisinin geldiğini ifade eden Avcı,"Geçen hafta Haliç Üniversitesi'ndeydim. Türkiye'de 6 sene bir kulüpte çalışmış bir teknik direktör olmadığı için istikrarla ilgili konu olunca hemen ben çağırılıyorum. Alex Ferguson 7.5 sene başarılı olamadan kulüp yapılanmasına yatırım yapmıştır. Türkiye'de 7,5 sene başarılı olmadığı zaman hangi yönetici seni tutar. Endüstriyel futbolun bu kadar paraları kulüp Ceo'ları yönetmesi lazım, pazarlama müdürleri lazım. Biz bunları yaparsak istikrarlı teknik adamlar kulüplerde çalışır." şeklinde konuştu.

"BİZE YAPILANLARI YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kendilerine yapılanları yapmamaya çalıştıklarını söyleyen Abdullah Avcı, "Bizim için iletişim önemli, sağlık önemli. Bugün bunu konuşmak bazı insanları belki rahatsız ediyordur ama futbolun gittiği noktada biz bu adımları atmazsak Avrupa'dan geri kalacağız. Bizim zamanımızda bunlar yoktu. Biz yapılanları yapmamaya çalışacağız. Yeni oluşumlarla barebar bilimden gelişimden faydalacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"MÄ°LLÄ° TAKIMLARA 14 YAÅž GRUBU KURACAÄžIZ"

Milli takımlarda 14 yaş grubu kuracaklarını söyleyen Avcı, "14 yaş grubu yok bu sene onu kuracağız. TFF'nin 13 tane bölgesi var. Biz bölge antrenörleri ve bölge sayılarını çoğaltıp bölge karmaları ile 14 yaş gurubuna antrene edeceğiz. Bunu yaparken spor hekimlerinden, spor bilimcilerinden faydalacağız. Eğitimi 14 yaştan başlatacağız. Spor psikoloğu departmanı kuracağız. Kulüp lisans talimatında kulüplerin alt yapıları denetlenecek. Sağlıkla ilgili yeni bir departman kurup ne gerekiyorsa bilimin her tarafından yararlanmaya çalışacağız. 3 sene evvel 'pilates hocası alalım' dediğimiz zaman, 'pilates ne' dediler" diye kaydetti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı'ya plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!