Bize de Barça diyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Bize de Barça diyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 00:54

Beşiktaş kaptanı ‘flaş transferlere’ imza atan G.Saray’ı şimdiden şampiyon ilan edenlere gönderme yaptı.“Taraftarlarını heyecanlandıran güçlü isimlere imza attırdılar. Onlar için ‘Rüya Takım’ benzetmesi yapılıyor.” “Bizim için de geçen sezon ‘Gerçek Dream Team. Barcelona gibiler’ diyorlardı. Bu işler sahada belli olur.”

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ formasını 8 yıldır başarıyla giyen ve takım kaptanlığı onurunu yaşayan İbrahim Toraman, siyah beyazlı takımın her şeye rağmen zirveye oynayacağını söyledi. Avusturya kampında Hürriyet’e konuşan ve birbirinden ilginç açıklamalar yapan tecrübeli futbolcu, yeni hocaları Samet Aybaba ile farklı bir takım olacaklarını, gençlerle sürpriz neticelere imza atacaklarını ifade etti.

Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda herkesin kendilerine sezon başlamadan şans vermemesinin büyük hata olduğunu da vurgulayan İbrahim Toraman, yeni sezon öncesi kendileri ve rakipleriyle ilgili şunları söyledi...

Şans faktörü de yanımızda olmalı

Beşiktaş futbol takımı geçen yıllardan çok farklı. Hedefi olan bir yönetime ve teknik kadroya sahibiz. Ezeli rakiplerimiz çok iyi transferler yapıyorlar. Ama önemli olan takım olmak. Bizim kadromuz da iyi. Bunu lig başlayınca herkes görecek. Portekiz’in etkili oyuncuları bizde. Ancak, şans da önemli.

Haberin Devamı

Flaş transferler yapan Galatasaray için şimdiden “Dream Team” diyorlar. Bizim için de geçen yıl “Esas rüya takım Beşiktaş. Barcelona gibiler” yorumları yapılıyordu. Bu işler laflarla değil sahada belli olur. Lig’in ikinci haftasında İnönü Stadı’na gelecekler. O gün rüyayı, gerçeği herkes görecek. O maç için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

Galatasaray derbisini iple çekiyoruz

Galatasaray derbisi için ailem başta olmak üzere kimse benden bilet talebinde bulunmasın. Taraftarımız önündeki ilk maçımız. Kapalı gişe olacak. Büyük takıma, büyük oyuncular, büyük maçları kazandırır. Şimdiden Galatasaray derbisinin heyecanı içindeyiz. Hocamız ve bizim için ilk hedef maçımız bu.

Fernandes’i kampta görünce şaşırdım. Sezona çok farklı başlıyor. Özellikle genç oyuncularımızla iyi kaynaştı. Gençler için “Geçen yıl bu oyuncular olsaydı, bu kadar kötü performans sergilemezdik” dedi. Kendisine ben de katılıyorum. Taraftarın desteği ve sevgisi Fernandes’in kalmasına yetti.

Tebrik edilecek takım Fenerbahçe’ydi

Fernandes şu anda bu takımın lideri. Tribünlerin sevgilisi. Onun yılı olacağına inanıyorum. Yanına genç isimler gelecek. Özellikle de Muhammed Demirci. Onda büyük bir özgüven görüyorum. Beşiktaş’ın parlayan yıldızı bu sezon tartışmasız Muhammed olacak. Milli Takım’a yükselecek.

Haberin Devamı

Geçen sezon Galatasaray şampiyon oldu ama tebrik edilmesi gereken takım Fenerbahçe’ydi. Yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen son haftaya kadar mücadele ettiler.

Genç oyuncularla gurur duyacaklar

GENÇ oyuncularımız Beşiktaş formasının ağırlığını kaldıracak çapta. Çok çalışıyorlar. Hocalarının bir dediklerini, iki etmiyorlar. Bizleri dinliyorlar, takip ediyorlar, danışıyorlar. Antrenmanlarda bize nefes aldırmıyorlar. Fizikleri, teknikleri ve zekaları süper. Beşiktaş taraftarı bu gençlerle gurur duyacak. Tribünler onları alkışlayacak. Bizler de onlara destek vereceğiz.

Samet Hoca beni de istemeyebilirdi

QUARESMA için hocamız net oldu. Kadroda onu görmek istemediğini söyledi. Bu kendisinin tasarrufu ve kararı. Saygı duymak gerekiyor. Benim hakkımda da böyle bir düşüncede bulunabilirdi. Her hocanın sistemi, tavrı ve oyuncuya bakış açısı farklıdır.

Haberin Devamı

O maçlar parmakla sayılır

Takıma katkı sağlayacak oyuncuya güvenirler. Quaresma hakkında yorum yapma lüksüm yok. Onunla oynadığım dönemlerde bazı maçlarda yeteneğini gösterdi. Ama bu maçların sayısı parmakla sayılacak kadar azdı.

Çılgın Türk Samet Aybaba

İbrahim Toraman, Samet Aybaba’nın genç oyunculara güvenerek büyük bir risk aldığını ifade etti.

AVUSTURYA kampı muhteşem bir havada geçiyor. Hocamız gençlere önem veriyor. Adeta gençlik kampındayız. Kendimi daha hırslı ve inançlı hissediyorum. Kadromuzun kötü olduğu söyleniyor. Herkes yanılacak. Hocamız inanılmaz hırslı ve kararlı. 14 genç oyuncuyu gözü kapalı bir şekilde kadroya almak büyük risktir. Ama risk almadan da zaferler kazanılmaz. Ben hocamıza “Çılgın Türk” diyorum. Samet Aybaba, sıfır noktasından takımı aldı ve yeni sezonda büyük başarılara imza atacak. Savaşan bir takım yolda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!