Biz de başka yerde kutlarız

Güncelleme Tarihi:

Biz de başka yerde kutlarız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2004 02:11

Cumhurbaşkanı Sezer’in vereceği davete, spor camiasından 16 isim katılacak. Listede, doping soruşturması geçiren Süreyya Ayhan ile taciz iddialarına karışan Nurcan Taylan yok.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer’in Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim’de vereceği resepsiyona spor camiasından Süreyya Ayhan ile Nurcan Taylan’ın çağrılmaması tartışmalara neden oldu. Süreyya Ayhan, ‘Biz de başka yerde kutlarız’ diye tepki gösterirken Nurcan Taylan telefonlara çıkmadı. Resepsiyona 6 federasyon başkanı ile 10 sporcu davet edilirken, taciz iddiaları ile gündeme gelen Olimpiyat Şampiyonu halterci Nurcan Taylan ile Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu tarafından hakkında inceleme başlatılan atlet Süreyya Ayhan’ın olmaması dikkat çekerken, davetliler arasındaki tek bayan sporcu milli atlet Elvan Abeylegesse oldu.

İşte spordan 16 davetli

Kenan Nuhut
(Halter Federasyonu Başkanı), Caner Doğaneli (Boks Federasyonu Başkanı), Mehmet Yurdadön (Atletizm Federasyonu Başkanı), Osman Şansal (Güreş Federasyonu Başkanı), Metin Şahin (Tekvando Federasyonu Başkanı), Demirhan Şerefhan (Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı), Bahri Tanrıkulu (Tekvando), Halil Mutlu, Taner Sağır (Halter), Elvan Abeylegesse, Eşref Apak (Atletizm), Şeref Tüfenk, Aydın Polatçı, Mehmet Özal, Şeref Eroğlu (Güreş), Atagün Yalçınkaya (Boks).

SÜREYYA AYHAN:

Üzülmekten başka bir şey yapamam

SÜREYYA Ayhan, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen resepsiyona çağrılmamasıyla ilgili olarak, ‘Çok üzgünüm, demek böyle uygun görmüşler’ dedi. Ve şöyle devam etti: ‘Türk bayrağını yurt içinde ve dışında en iyi biçimde temsil eden bir sporcuyum. Bugün Anadolu’da, birçok aile yeni doğan kız çocuklarına Süreyya ismini veriyor. Çağrılmadığım için üzülmekten başka elimden bir şey gelmiyor. Biz de başka bir yerde Cumhuriyet Bayramımız’ı kutlarız.’

YÜCEL KOP:

Demek ki, Elvan’ın hizmeti daha fazla

SÜREYYA Ayhan’ın eşi ve antrenörü Yücel Kop’un tepkisi ise şöyle: ‘Süreyya, Cumhuriyet’in başarılı Türk kadınını temsil ediyor. Elvan’ı çağırdıklarına göre, demek ki, bu memlekete Süreyya’dan daha fazla hizmeti olmuş. Türk Bayrağı’nı göklere çektiren, Türk halkının gururu olan, Türk kadınını temsil eden Süreyya’nın çağrılmaması üzücü bir durum. Türk kadınını Süreyya temsil ediyor, Elvan değil. Biz davet edilen yere gideriz. Cumhuriyet hepimizin, biz de başka yerde kutlarız.’

Nurcan telefonlara çıkmadı

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer’
in vereceği Cumhuriyet Resepsiyonu’na davet edilmeyen Olimpiyat Şampiyonu milli haltercimiz Nurcan Taylan, tüm aramalara rağmen telefonlara çıkmadı. Taciz iddiaları nedeniyle hapis yatan antrenörü Mehmet Üstündağ’ın kefaletini yatırıp serbest kalmasını sağlayan Taylan’ın evine kapandığı ve bir hayli üzgün olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!