Bitlis'ten TFF'ye sitem

Güncelleme Tarihi:

Bitlisten TFFye sitem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 10:32

Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, “Biz Futbol Federasyonu'ndan ne taahhüt ne de sadaka istiyoruz” dedi.

Daha önce, Zihinsel Engelliler Futsal Milli Takımı'nın, Şubat ayında Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılabilmesi için gerekli olan 70 bin TL'yi Futbol Federasyonu'ndan (TFF) alamadıklarına dair açıklama yapan Bitlis, TFF'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamayı çok üzüntü verici bulduğunu söyledi.

TFF tarafından yapılan, “Özel Sporcular Federasyonu'nun, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan herhangi bir alacağı bulunmamaktadır. Şubat ayında Portekiz'de yapılacak INAS-FID Avrupa Futsal Şampiyonası için de ilgili federasyona herhangi bir ek ödenek ayrılmadığı gibi bu konuda bir taahhütte bulunulmamıştır” şeklindeki açıklamaya karşılık olarak, “Biz onlardan ne taahhüt ne de sadaka istiyoruz” diyen Bitlis, şöyle devam etti:

“Özürleri kabahatlerinden büyük. Açıklamalarında engelli futboluna 1 milyon 329 bin lira bütçe ayırdıklarını söylemişler. Peki bu miktardan bize neden sadece 110 bin TL ayrılmış. Bu miktara kim neye göre karar veriyor. Acaba bu miktarı belirleyenler, hiç merak edipte bu çocukların yıl içindeki programları, faaliyetleri neler diye bakıyorlar mı? Haluk Ulusoy zamanında kurulan ve rahmetli Hasan Doğan'ın devam ettirdiği Özürlüler Koordinasyon Kurulu'na ne oldu? Neden kapandı? Avrupa Şampiyonası için ek ödenek ayrılmadığını belirtmişler. Zaten bunun için ek ödenek gerekmiyor. Bu bizim yıllık faaliyet programımızın bir parçası, Avrupa Şampiyonası bu, turnuva değil. Verdikleri bütçeyle yılın en önemli şampiyonalarından birine bile gidemiyoruz.”

Tek istediklerinin bütçenin 4 engelli federasyonuna eşit ve adaletli bir şekilde dağıtılması olduğunu ifade eden Bitlis, “Zaten istediğimiz yıllık bütçeyi verseler bu şampiyona için ekstra para istememize gerek kalmayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!