Biter, ETCC'nin üçüncü ayağında yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Biter, ETCCnin üçüncü ayağında yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 12:12

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) pilotu Aytaç Biter, Avrupa Binek Otomobiller Kupası'nın (ETCC) 19 Mayıs'ta Avusturya'da gerçekleşecek üçüncü ayağında piste çıkacak.

BOM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, takımın 2012 ETCC sezonunu 5'inci tamamlayan sürücüsü Biter, Avusturya'nın Salzburgring Pisti'nde düzenlenecek yarışların üçüncü ayağında direksiyon başına geçecek. Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası (WTCC) birlikte 19 Mayıs'ta düzenlenecek yarış, 13 ülkeden 21 takım ve 32 pilotun mücadelesine sahne olacak. Salzburgring'in 4,2 kilometrelik pistinde arka arkaya yapılacak 2 yarış, 12 tur üzerinden koşulacak.

Geçen sezon Salzburgring'ten 5'incilikle dönen Biter, milli sporcu olarak 21'inci kez uluslararası bir yarışta start alacak. Türkiye'nin yurt dışında en çok yarışan takımı unvanını koruyan BOM'un takım sorumlusu İbrahim Okyay, ETCC'nin üçüncü ayağının, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile aynı güne denk gelmesinin takıma ayrı bir heyecan ve gurur verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Brezilya, Meksika, İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, İngiltere, Almanya, İtalya, Japonya, Macau, Avusturya, Yunanistan, Slovakya, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan olmak üzere 16 farklı ülke ve 24 farklı pistte ülkemizi temsil ettik. WTCC takımlar 5'inciliği, ETCC pilotlar 4'üncülüğü gibi önemli dereceler yaptık. Ayrıca 2011-2012 sezonu boyunca sporcumuz Kaan Önder yurt dışında toplam 108 karting yarışında start aldı. Karting ile yurt dışında gerçekleştirdiğimiz yarış sayısı 160'a ulaşıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!