Bisikletçilere doping araması

Güncelleme Tarihi:

Bisikletçilere doping araması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2001 00:00


Dünyanın en önemli bisiklet turlarından olan İtalya Turu'nda 20 ekibin kaldığı otellere baskın düzenlenerek, doping ilaçları arandı. Uluslararası 20 ekipten 143 bisikletçinin katıldığı turun 18. Sanremo etabına gelindiğin sporcuların odaları ve çantalarında doping maddesi arandı. Dün akşam Akşam yemeğinin yenildiği sırada 20 ekibin kaldığı 10 otele jandarma ve askeriyeye bağlı mali polisler tarafından baskın düzenlenerek, doping maddesi içeren ilaçlar arandı. Padova ve Floransa savcılarının emriyle 200 kişilik ekip tarafından düzenlendiği belirtilen operasyonda sporcuların odalarına girilerek dolaplar ve çantalarda doping maddesi arandığı belirtildi.
Haberin Devamı

Ekipte bulunan sağlık uzmanlarının telaşa kapılıp otel pencerelerinden ilaçları aşağıya attığı söylenirken, bazı odalardaki ilaçlara test edilmek üzere el konulduğu kaydedildi. Baskın sonrası 20 ekibin liderleri aralarında toplantı düzenleyerek olayı kınadı.

Bisikletçiler ilk önce bugün başlayacak olan etaba katılmayacaklarını, olayı protesto edeceklerini açıklarken, daha sonrabu kararlarından geri adım attılar.

Doping konusunda oldukça fazla polemiklere maruz kalan bisiklet sporunda 1998 yılında yapılan Fransa Turu'nda İtalyanlar'ın ünlü bisikletçisi Marco Pantani'nin doping maddesi kullandığı belli olmuş ve 3 ay turnuvalardan men cezası almıştı. Bu yıl 84'üncüsü yapılan "İtalya Turu" cumartesi günü sona erecek. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!