Biraz insaf beyler

Güncelleme Tarihi:

Biraz insaf beyler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fatih Terim, Taffarel'e destek verirken eleştirilere isyan etti:

‘‘Türkiye'de hataya bakış ve yargılama üslubu hoş değil’’ diyen G.Saray Teknik Direktörü, M.United'i 5-0 yenen Chelsea karşısında galibiyeti kaçırdıkları için hala üzüldüğünü söyledi. Terim, Milli Takım'ın Almanya'yı yeneceğine inandığını da sözlerine ekledi.

İçini döktü

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim dün düzenlediği basın toplantısında Taffarel'den Chelsea maçına, milli takımdan Avrupa kupalarına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. Son dönemde hedef tahtasında olan Taffarel'i savunan Terim, ‘‘Bizde hata yapan, çok ağır bir üslupla eleştiriliyor’’ dedi.

Taffarel'e destek

‘‘Eleştirilerin olumsuz etkilememesi mümkün değil, ama Taffarel bunu aşacaktır’’ diyen Terim şöyle devam etti: ‘‘Hatalar insanlar içindir. Ancak hataya bakış, yargılama üslubu bizde hoş değil. Bu kadar ağır, futbolcunun kişiliğini ve kariyerini zedeleyici eleştiriye kimsenin hakkı yok. Biraz insaf beyler.’’

Chelsea maçına yanıyor

Chelsea'nin, ligde hafta sonu Manchester United'ı 5-0 yendiğinin hatırlatılması üzerine Terim, ‘‘Bu takımı elimizden kaçırdığımız için şimdi daha da üzgünüm. Türkiye'de bazı kişiler, bazı şeyleri zor anlıyor. Chelsea, bu galibiyetle ne kadar güçlü bir takım olduğunu kanıtlamıştır’’ dedi.

Dilmen'e üzüldüm

Terim, Rıdvan Dilmen'in Fenerbahçe'den ayrılmasına üzüldüğünü de kaydederek, ‘‘Rıdvan Dilmen'in başarılı olmasını Türk futbolu adına çok istiyordum. Ama ne yazık ki bu tip olaylar oluyor. Sonuçta, istifa kararını kendisi vermiş. Onun kararına saygı göstermemiz gerekir’’ ifadesini kullandı.

Almanya'yı yeneriz

Milli Takım'ın 9 Ekim'de Almanya'yı yenecek güçte olduğunu da sözlerine ekleyen Terim, Türk takımlarının Avrupa Kupaları'nda bu sezon başarısız olmasına da değinirken şöyle konuştu: ‘‘Performansların düşmesi tesadüf değil, normaldir. Futbolda kimseyi küçük görecek kadar lükse sahip değiliz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!