Bir tek Ekrem’de hata yapmış

Güncelleme Tarihi:

Bir tek Ekrem’de hata yapmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 00:00

İstanbul BŞB-F.Bahçe maçının gözlemcisi Aydoğan raporunda, hakem Aydınus’un tek hatasının ‘Güiza’yı düşüren Ekrem’e kırmızı kart göstermemesi’ olduğunu yazdı ve 7.9 puan verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL BŞB-F.Bahçe maçının hakemi Fırat Aydınus, gözlemci Metin Aydoğan’dan ‘tatmin edici’ anlamına gelen 7.9 puan aldı. Aydoğan, federasyona gönderdiği raporda, Aydınus’un tek hatasının Güiza’yı düşüren Ekrem’e kırmızı kart gösterilmemesi olduğunu ifade etti. Aydoğan, maçtaki kritik pozisyonlarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

Ekrem atılmalıydı: Güiza, bariz gol şansı sırasında Ekrem tarafından düşürüldü. Hakem, Ekrem’e kırmızı kart göstermeliydi.

Deniz’in golü ofsayttı: Fenerbahçeli Deniz’in attığı golde Dos Santos ofsayt pozisyonunda bulunuyordu. Santos topa doğru hareket ederek aktif alana girdiği için kaleciyi etkiledi. Hakem de doğru kararı verdi.

Alex’e kırmızı kart doğruydu: Hakem, Mahmut’un dizine kasti tekme vuran Alex’e kırmızı kart göstermekte haklıydı.

İskender’in ikinci golünde ofsayt yoktu: İstanbul Büyükşehir’in attığı ikinci gol öncesi Ali Güzeldal, topun gerisinde bulunuyordu. Haliyle ofsayt yoktu. Sonra da geriden gelen İskender golü nizami bir biçimde attı. Hakem bu pozisyonda da doğru karar verdi.

Bu kararlar doğrultusunda Aydoğan, Aydınus’a ‘tatmin edici performans’ anlamına gelen 7.9 puan verdi. Aydınus eğer son adam pozisyonundaki Ekrem’e kırmızı kart çıkartsaydı, gözlemci notu da asgari 8.4 olacaktı. Ancak maçın kaderini etkileyen bir hataya imza attığı için 7.9’da kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!