Bir kızı öptü dünyası karardı

Güncelleme Tarihi:

Bir kızı öptü dünyası karardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 00:00

Bunun üzerine doping testi pozitif çıkan Richard Gasquet, CAS’a giderek aldığı men cezasını kaldırttı. Ama hem milyonlarca dolar hem de klasmanda 20 basamak kaybetti.

Haberin Devamı

RICHARD Gasquet, adını ilk olarak henüz 15 yaşında iken, dünya 1 numarası Roger Federer’i yenerek duyurmuştu. Sonrasında dünya sıralamasında 7 numaraya dek yükselen Fransız tenisçi, geçtiğimiz mart ayında son derece ilginç bir şekilde başını belaya soktu. Miami Open Turnuvası’na katılmak için ABD’ye giden Richard Gasquet, omzundan sakatlanınca maçlardan çekilmeye karar verdi ve bu kararının ardından “Set” adlı gece kulübüne eğlenmeye gitti. Burada tanıştığı “Pamela D.” adlı bir kadınla hayli samimi olan ve kendi ifadesine göre 7 kez “5-10 saniye arasında öpüşen” Gasquet, ertesi gün büyük bir tesadüf eseri WADA (Dünya Anti-Doping Ajansı) tarafından doping testine sokuldu. Alınan idrar örneğinde az miktarda kokaine rastlanınca, ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu), genç tenisçiyi süresiz olarak maçlardan men etti.
52. sıraya geriledi
Gasquet bunun üzerine CAS’a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) başvurdu. Duruşmada Gasquet’nin üç avukatı, müvekkillerinin kokain kullanmadığını, idrar örneğinde bulunan çok az miktardaki kokainin Fransız tenisçinin gece kulübünde öpüştüğü Pamela D. adlı kadından bulaştığını söylediler. CAS bu savunmayı inandırıcı buldu ve cezayı kaldırdı. Ama bu olay Gasquet’ye çok pahalıya patladı. Genç raket hem kazanacağı yüzbinlerce belki de milyonlarca dolardan oldu, hem de prestiji zarar gördü. Teste girdiğinde dünya klasmanında 32. sıradaydı, şimdi ise 52. basamakta. Son olarak Avustralya’da yapılan Brisbane Turnuvası’nda boy gösteren Gasquet, bu olayla ilgili düşünceleri sorulduğunda şu kısa ve net ceabı verdi:
“Çok büyük ders aldım. Bu olay yüzünden 6 ay kaybettim. Şimdi bütün gücümle eski günlerime dönmeye çalışıyorum.”

Haberin Devamı

Dönüşü muhteşem olanlar

TENİS gibi zor ve büyük özveri gerektiren bir sporla uğraşıyorsanız zaman zaman bunalmanız, “her şeyi bırakıp gitmek istiyorum” diye düşünmeniz normaldir. Bu yüzden de genç yaşta kortlara veda eden tenisçi sayısı hayli fazladır. Ama ilginçtir, birçoğu da geri döner. Ve Kim Clijsters, Justine Henin ve Kimiko Date örneklerinde olduğu gibi “
dönüşleri muhteşem” olur. Clijsters, Mayıs 2007’de
ara verdiği tenise Mart 2009’da döndü. Birkaç ay sonra Amerika Açık’ta şampiyon oldu. Henin, Haziran 2008’de dünya 1 numarası iken bıraktı, Aralık 2009’da “Yeniden merhaba” dedi. Önce Charleroi Tennis Trophy adlı gösteri turnuvasını kazandı. Bu iki tenisçi, geçtiğimiz hafta Brisbane Turnuvası’nda herkesi ekarte edip finalde karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçı Clijsters 2-1 kazanıp, şimdilik Henin’den bir adım önde olduğunu gösterdi.
40 yaşındaki Kimiko Date ise tenisi tam 13 yıl önce (yanlış okumadınız), 1996’da bırakmıştı. Nisan 2008’de döndü. Şimdi dünya klasmanındaki en iyi Japon tenisçi: 69’uncu sırada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!