Bir kere öpmek yasak, iki kere mecburi

Güncelleme Tarihi:

Bir kere öpmek yasak, iki kere mecburi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2002 17:18

Bana sık sık yazan, bilgi veren, fıkra anlatan okurlarım var, sağ olsunlar. İsveç'te yaşayan Rasim Duran da en sadık okurlarımdan ve e-dostlarımdan. Sinan Tanyıldız'ın "Adana'da uçan balonlar var" yazısı üzerine bana üç buçuk yaşındaki oğlu Deniz'den bahsetmiş, yandaki karikatür-fotoğrafı göndermişti. Ben de cevaben "Deniz'i benim için öpün" diye yazdım.

Haberin Devamı

"Niye bir okurunla aranızdaki özel yazışmayı bize anlatıyorsun?" diyeceksiniz.

Çünkü Rasim Bey'in minik oğlu Deniz'in bir özelliği varmış ki, bayıldım, size de anlatmak istedim:

Rasim Bey'in cevabıyla anlatayım size :

"Cevabınıza çok teşekkür ederim. Birazdan yemek saati olacak ve ben gidip oğlumu sizin için de öpeceğim. Büyük ihtimalle, öptükten sonra da öpücüğümü geri alacağım. Oğlumuz öyle kolay öptürmez, ancak öpülen yeri bir kere daha öpünce, ilk öpücüğün geri alındığını zannediyor şimdilik. Onu iki kere öpmenin en kolay yolu bu... Bakalım buna ne kadar daha inanacak!.."

Düşünebiliyor musunuz, bu bıcırık kendini öptürmekten hoşlanmıyormuş ve "öpücüğünü geri al" diye tutturup, yanağını bir kere daha öptürüyormuş.

Çocuktan daha güzel bir şey olabilir mi!..

Not : Farkındayım, iki gün üst üste politikacılara, "ünlülere" langır lungur giydirdikten sonra, bugün birdenbire çok romantik ve nostaljik oluverdim. Çocukluğumu ve okulumu özledim (Saint-Benoît Lisesi yazısı), çocuklarımın bebekliğini özledim (Deniz bebek yazısı), gençliğimi özledim (Dünya Güzeli yazısı...)... Bir haller oldu bana bugün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!