Bir insan bunu nasıl yapar! Bulgar basketbolcu Ivanov'dan inanılmaz hareket

Güncelleme Tarihi:

Bir insan bunu nasıl yapar Bulgar basketbolcu Ivanovdan inanılmaz hareket
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 16:57

TBL'de Tofaş'ın Bulgar oyuncusu Kaloyan Ivanov'un Melikşah Üniversitesi'nden Barbaros Bozkurt'a topsuz alanda yaptığı sert hareket izleyenleri şoke etti.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Tofaş-Melikşah Üniversitesi karşılaşması, izleyenleri şoke eden bir olaya sahne oldu.

Haberin Devamı

Tofaş'ın Bulgar oyuncusu Kaloyan Ivanov, topsuz alanda rakibi Barbaros Bozkurt'un suratına dirseğiyle çok sert bir dirsek darbesi vurdu. Darbe o kadar acımasızca idi ki, izleyenler inanmakta güçlük çekti.

Darbeyi yiyen Barbaros Bozkurt yere yığılıp kalırken, hakem Abdullah Koputan tam önünde yapılan bu hareket sonrası Ivanov'a sportmenlik dışı faul verdi.

Ancak, sportmenlik dışı faulü yeterli bulmayan Melikşah Üniversitesi yazılı bir açıklama yaparak, Bulgar oyuncunun Basketbol Federasyonu tarafından en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi. Açıklama, şöyle:

"AMACIMIZ TOFAŞ'IN GALİBİYETİNE GÖLGE DÜŞÜRMEK DEĞİL"
Melikşah Üniversitesi Spor Kulübü olarak TOFAŞ Spor Kulübü’nü haklı galibiyetlerinden dolayı tebrik ederiz. Görüntüyü yayınlama amacımız TOFAŞ Spor Kulübü’nün galibiyetine gölge düşürmek değildir. Amacımız oyuncumuzu ve oyuncuları bu tür sportmenlik dışı hareketlere karşı korumak, federasyon ve hakemlerin bu tür hareketlere karşı önlem alması gerektiği algısını oluşturmaktır.

Bir insan bunu nasıl yapar Bulgar basketbolcu Ivanovdan inanılmaz hareket

Geçen sezon Trabzonspor'da oynayan 30 yaşında ve 2.06 metre boyundaki Kaloyan Ivanov, bu sezon Tofaş'a transfer olmuştu.

Haberin Devamı

"KAN DONDURUCU VE İNSANLIK DIŞI"
Top ile alakası olmayan, niyetin kesinlikle zarar vermek olduğu apaçık ortada olan pozisyonu sportmenlik dışı faulle cezalandıran maçın hakemi Abdullah Koputan’ın pozisyonu tekrar izlese kararını kesinlikle değiştireceğini düşünüyoruz. Kurallar gereği bu kan dondurucu hareketin karşılığı diskalifiye ve uzun süre maç cezası almasıdır. Bu pozisyondaki sevindirici kazanımımız ise kulübümüzün hedeflediği sportmen kimliğe uygun olarak teknik ekibimiz ve oyuncularımız Kaloyan Ivanov'un insanlık dışı bu davranışı ardından sağduyulu ve soğukkanlı kalarak reaksiyon vermemeleri olmuştur."

BAKMADAN GEÇME!