Bir ileri iki geri

Güncelleme Tarihi:

Bir ileri iki geri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:15

Geçen hafta kazanan Beşiktaş, G.Birliği’ne kaybedip son 3 maçta 2’nci yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar, rakibin kaleye geldiği ilk pozisyonda Zec’in ayağından golü yedi. Sonrasında kurulan baskı ne net fırsatları ne de golü getirdi. Farkı kaçıransa yine Başkent ekibi oldu. Şifo’nun üzdüğü Kartal, ligin ilk devresini hüsranla kapattı.

BEŞİKTAŞ, Süper Lig’de ilk yarıyı Gençlerbirliği’ne boyun eğerek tamamladı: 1-0. Kartal’a bir darbe de kendi efsanesi Mehmet Özdilek’in takımından geldi. Sistem ve taktik olarak Ankara’da kayıp olan Beşiktaş’ın, geçen haftaki Elazığ maçında sergilediği istekli futbol mumla arandı. Siyah beyazlılar karşılaşma boyunca 3 kez net pozisyon yakalarken bunları da değerlendiremedi. Başkent ekibi, 23’ncü dakikada Escude ve Sivok’un arasından sıyrılan Gosso’nun pasını takip eden Zec’in Tolga’yı avlamasıyla 3 puana ulaştı.

G.BİRLİĞİ CEPHESİ

Haberin Devamı

1. Özdilek rakibini çok iyi ezberlemiş. Öğrencileri 90 dakika boyunca sahaya hakim oldular.

2. Sahanın yıldızları Zec, Doğa ve Jimmy Durmaz’dı. Beşiktaş’ı oldukça zorladılar.

3.Ramazan kurtarışlarıyla, takımının üstünlüğünü korumasında önemli rol oynadı.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

1. En zayıf halkası yine defansıydı. G.Birliği forvetlerini kaçırdıkları ilk pozisyonda golü yedi.

2. Sahanın en kötüsü Gökhan Töre’ydi. Olcay ve Veli etkisizdi. Uğur da tek başına kaldı.

3. Almeida orta alanda asist yapacak Manuel Fernandes olmayınca çaresizleri oynadı.

MAÇIN HAREKETİ

Topu rakibine vermekten çekinmeyen Şifo, atağa kalkarken tempoyu yükseltti savunmaya geçtiğindeyse düşürüp rakibini yalancı bir baskıya mahkum etti.

MAÇIN TAKTİK DEHASI

Bilic oyuna sol açıkta Töre, forvet arkasındaysa Olcay’la başladı. Fakat Hırvat hocanın bu stratejisi çok erkenden çöktü ve değiştirmek zorunda kaldı.

Uğur Boral hastanelik

MAÇA hasta olarak çıktığı belirtilen Uğur Boral, karşılaşma bitiminde baygınlık geçirdi. Hemen serum bağlanan tecrübeli oyuncunun tedbir amaçlı ambulans ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

YÖNETİCİ DENİZ ATALAY AÇIKLADI:

Lescott’la görüştüğümüz doğru

Siyah beyazlı takım, Manchester City’nin ünlü stoperi ile ilgileniyor. ilgilendiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Yöneticisi Deniz Atalay, taraftarları heyecanlandıran bir transfer açıklaması yaptı. Siyah beyazlı yönetici, G.Birliği maçından sonra sorulan bir soru üzerine “Konuşulan isimler doğru. Sadece Lescott değil, Önder Özen’in çalıştığı 3-4 oyuncu var. Belki bir stoper takviyesi yapacağız takıma. Bilic ile birlikte değerlendiriyorlar” dedi.

Fernandes’in küsmek haddi değil

Fernandes konusuna da değinen Atalay, “Sezon sonuna kadar oyuncumuz. Bir profesyonel oyuncunun ‘küstüm oynamıyorum’ demesi haddi değil. Gelen bir teklif de yok” diye konuştu.

Bu gol de kaçar mı!

MAÇIN 47. dakikasında jeneriklere girecek bir an yaşandı. G.Birliği atağında Zec, kale sahasındaki Stancu’ya al da at diye topu yuvarladı. Ancak Rumen futbolcu, topu boş kalenin içinden dışarıya attı.

Haberin Devamı

Olcay Şahan’ın frikiği, düdüğü beklemeden vurduğu için gol sayılmadı.

BANA ‘OYNA’ DEDiN

KASIMPAŞA maçındaki Donk olayı unutulmadan, dün akşam da tartışmalı bir pozisyon yaşandı. 57. dakikada Olcay’ın frikikten attığı gol, hakem Özgür Yankaya tarafından düdüğünü beklemediği gerekçesiyle iptal edildi. Siyah beyazlı futbolcu ise maç sonu yaptığı açıklamada; “Hoca, ‘tamam oyna’ dedi. Ben de vurdum gol oldu. Ama hakem sonrasında iptal etti. Hatta Jimmy Durmaz da bana ‘Haklısın’ dedi” ifadelerini kullandı.

Bizim için büyük yıkım oldu

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Bu yenilgi bizim için büyük bir yıkım oldu. Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bizi yukarıya taşıyabilecek bir 3 puan kaybettik” diye konuştu. İngiliz basını ise, Bilic’in, Premier Lig takımlarından West Ham United teknik direktörlüğü için adının geçtiğini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!