Bir hayali daha gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Bir hayali daha gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 00:00

Beşiktaşlılar’ın rüyalarını süsleyen 42 bin kişilik yeni stadın önündeki en büyük engel aşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, içinde alışveriş merkezi, otel ve restoranların da yer alacağı yeni stadın inşaatı için gereken imar planı değişikliğini onayladı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Kulübü’nün yıllardır beklediği yeni stadın inşasını da kapsayan Beşiktaş-Dolmabahçe-Ortaköy Bölgesi Koruma Amaçlı İmar Planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle onaylandı. Plan değişikliğine göre, yıkılıp yeniden yapılacak Fİ-YAPI İnönü Stadı’nın içerisinde alışveriş merkezi, sergi salonu, kafe, restaurant, kapalı yüzme havuzu, sauna gibi tesislerin yanı sıra günü birlik konaklama için otel de olacak. Planlar, Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra kulüp yeni stat için çalışmalara başlayacak.

Yükseklik aynı kalacak

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan plan değişikliği raporuna göre, 2005’te ‘korunmaya değer eser’ olarak tescil edilen stadın bir kısmı aynı şekilde yeniden inşa edilecek. Tarihi BJK İnönü Stadı’nın yerine yapılacak yeni yapı, mevcut stattan daha fazla yer kaplamayacak. Ayrıca Boğaz siluetini bozmaması açısında yeni stat, mevcut olanın yüksekliğini de aşmayacak.

İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından önerilen değişiklikler uyarınca hazırlanan plana, günübirlik konaklama tesislerini de ilave eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin plan değişikliği, kurul onayına sunulduktan sonra askıya çıkarılacak. Askı süresi içerisinde itiraz gelmemesi halinde yeni stadın projesi için ruhsat başvurusunda bulunulacak. Gerekli izin ve ruhsatın alınması halinde yeni stadın inşasına başlanacak.

Haberin Devamı

Bir hayali daha gerçek oldu


Demirören: Tarihi proje

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, dün akşam NTV Spor’da yaptığı konuşmada stat projesi konusunda şunları söyledi:
“Beşiktaş’ın tarihi projelerinden birine imza attık. Şu anda tek doğru var, o da stadın 42 bin kişilik olacağı. İsim hakkı bizde olacak. Biz şu an stadı yılda 30-40 gün kullanabiliyoruz. Yeni projeyle bu yılda 250 güne çıkacak. Stadın inşaatına 2011 Mayıs’ında başlarsak birbuçuk sezon kaçıyor gibi gözüküyor. Maçları nerede oynayacağımıza ileride karar vereceğiz. Ama öncelikli hedefimiz, Süper Lig’de takımı olmayan Anadolu şehirlerinde oynamak.”

Del Bosque’de hata yaptım

Ben de hatalar yaptım zamanında. Hatayla ilgili İspanyol hocamız Del Bosque’yi söylerim. “Keşke göndermeseydim” diye. Hocamız, Guti aradığında, “Beşiktaş’a direkt git” diyen bir hoca. Ancak o davada da haklıydık. Çalışan insan hata yapar. Ömrümüz kelebekten kısa. Ben yeniydim, yönetimimiz yeniydi, tecrübesizdik. Mühim olan aynı hataları tekrar yapmamak. Hata yaptığımız sene 2 kupa aldık. Hiçbir hata isteyerek
yapılmadı.

Avrupa bizi konuşuyor

Artık Avrupalılar bizi tanıyor. Yabancı oyuncular, ‘Beşiktaş’a gidebiliriz’ diyorlar. ‘Türkiye neresi’ demiyorlar. Eskiden çok büyük paralar teklif ediyordunuz ve gelmiyorlardı. Çünkü tanınmıyorduk. İki oyuncumuz ve hocamızın yarattığı imaj Türkiye için çok önemli. İspanya’dan arkadaşım aradı. Küçük çocuklar, arkasında Guti yazan Beşiktaş formasıyla geziyorlarmış. Quaresma’yı 2 sene önce getiremezdik. Bernd Schuster’in büyük etkisi oldu.

Tek rakibimiz kendimiziz

Şampiyonluk yolundaki rakiplerini değerlendiren Yıldırım Demirören “3 büyük kulüp her zaman şampiyonluğun en büyük adayıdır. Bu sene Bursaspor, Trabzonspor da çok güçlü. Bizim rakibimiz kendimiziz” dedi. Beşiktaş Kulübü Başkanı, şöyle devam etti: “Eğer futbolcu hata yapmassa, teknik direktörümüz hata yapmazsa şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Biz kaybesek bile çok iyi futbol oynuyoruz. Bizim dışımızda, Trabzonspor ile Bursaspor çok iyi futbol oynuyorlar.”

Borçsuz büyüyemezsin

251 milyon TL’lik borcun fazla önemli olmadığını savunan Başkan Demirören, “Borçlanmadan hedef kovalanmaz. Mühim olan arkanızdaki dengelerin sağlam olması” dedi.

EN çok eleştirildikleri konuya da temas eden Yıldırım Demirören, 251 milyon TL’lik borcun önemli olmadığını belirtirken, “Borçlanmadan büyümek imkansız” dedi. Beşiktaş Kulübü Başkanı, bu konuda şunları söyledi: “Kısa vade borçlarımızı anlaşmalarla böldük. Bugün cebimizde olmayan parayla banka borcunu kapatacağız. Borçlanmadan hedef kovalanmaz. Mühim olan arkanızdaki dengelerin sağlam olması.

Nefes alacağız

Aldığımız para kulübe geri borç olarak gelmeyecek. Mevcut kısa ve yüksek vadeli borçlar kapanacak. Nefes alacağız. UEFA’da devam edersek gelirlerimiz artacak. Gelecek yıllarda stat gelirlerimiz de olacak. Kombine kartta hedefimizi yakaladık. Formada yakalayamadık ama Allah nasip ederse sezon sonundaki başarıyla ona da ulaşacağız.

Taraftara çağrı

Cola Turka’yla anlaşmamız bu sene bitiyor. Ancak yine kendileri ve diğer tekliflerle oturup konuşacağız. Spora katkı veren her sponsoru sırtımıza alıp taşımalıyız. Taraftarın korsan üründen tamamen uzaklaşması lazım. Yönetim olarak bunun için de çaba harcıyoruz. Amacımız her branşta şampiyonluk ama bütçemizi de bozmayacağız. Önce bütçemizi sağlam yapı haline getireceğiz. Ona denk şekilde takımı kuracağız. Ondan sonra bütçe güçlendikçe de daha iyi kadrolar oluşturmaya devam edeceğiz.”

Iverson süper oyuncu ama...

Iverson’la görüşüyoruz. Basketbol şube sorumlumuz Şeref Yalçın ve avukatlarımız resmi yazışmalara başladı. Ancak Iverson büyüklüğü kadar kolay bir oyuncu değil. Belirli şartları koymak lazım. Fabiano’nun ‘Beşiktaş’a gitmek istiyorum’ demesi, nereye geldiğimizi gösteriyor. Sezon başında onunla ilgili bir teklifimiz olmuştu. Ancak şimdi kontenjanımız dolu. Robinho’yu son güne kadar kovaladık. Zaman ne gösterir bilemem.

Veliefendi’de Quaresma şov

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’nın Portekizli yıldızlarının ismini verdiği atı Quaresma dün ilk birinciliğine ulaştı. İlk yarışında 5. olan ama ikinci startında 1500 metre sentetik pistte rakiplerine şans tanımayan jokey Gökhan Kocakaya yönetimindeki Quaresma, 28 bin 500 lira ikramiyesi olan koşuda kalitesini gösterdi. Sahalarda korkulu rüya olan Quaresma’nın adaşı 2 yaşlı İngiliz safkanı da pistlerde fırtına gibi esmeye başladı.

Stat inşaatı mayısta başlayacak

YIKILIP yeniden yapılacak Fİ-YAPI İnönü Stadı’na ilk kazma, 2010-2011 sezonu biter bitmez, yani 2011 Mayıs’ında vurulacak. Yeni stat 42 bin seyirci kapasiteli olacak. Siyah beyazlılar inşaat sürecinde maçlarını, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı ya da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacak. Ayrıca, bazı maçların Anadolu’da yapılması da gündemde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!