Bir güzel girişim

Güncelleme Tarihi:

Bir güzel girişim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1997 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Bilir misiniz, her maç öncesi İstiklâl Marşı'mızı coşkuyla söyleme uygulamasını, bölücülerin kurşun yağmuruna karşı dirençle sürdüren Siirt Köy Hizmetleri Spor Kulübü'nün başlattığını ve yine bilir misiniz, bir grup yiğit güzel insanın, gözleri gibi baktıkları bu kulübün Fenerbahçe ile renkdaş olduğunu?

İşte geçenlerde doğunun bu güzel insanlarının oluşturduğu kulübün İstanbul'da düzenlediği gecede konuklarıydım. Başkan Mithat Candabakoğlu'nun bana coşkuyla anlattığına göre, bu gecenin düzenlenmesinde iki amaç varmış. Biri; büyük kulüplerimiz için çekirdek parası düzeyinde, ancak kendileri için yaşamsal değer taşıyan bir kaç milyarı gurbette yaşayan varlıklı Siirt'lilerin katkısıyla sağlamak ve de renkdaşları ‘‘Fenerbahçe ile kardeş kulüp'' olabilmek. Sevinçle ilan ettiler ki, Başkan Ali Şen, onların bu içten dileklerini olumlu karşılamıştı. SİDER (Siirtliler Derneği) Başkanı Av. Tuncay Atakan'ın söylediğine göre Siirtspor, büyük kulüplerimiz için sürekli bir kaynak. Halen Van'da oynayan Mustafa, Trabzonspor'dan Hasan ile Fenerbahçe'de top koşturan Benhur, Siirtspor'un yetiştirdiği gençler.

DENEYİM KAZANDIRMAK

O gece SİDER yöneticisi, İstanbul'da hekimlik yapan çok iyi bir Fenerbahçeli Op.Dr. Oktay Turgay'la sohbet ettik. Konu Fenerbahçe-Siirt KH işbirliğiydi. Bir noktada birleştik. Düşünüyoruz ki; bir büyük kulüp için en önemli husus, genç yeteneklerine deneyim kazandırmak. Bu gençleri ne denli PAF takımlarında oynatırsak oynatalım, yeterli deneyimi veremiyoruz. Ancak halen ikinci ligde oynayan ve üç kez Play-Off'a kalma başarısını gösterebilmiş ve de birinci ligi kendine hedef yapmış Siirt YSE Spor'da bu gençler kiralık olarak oynayarak büyük deneyim kazanabilirler.

Belirtildiğine göre, Siirt KH'nin muazzam çim sahası ve tesisleri var. Takım, ikinci kümenin sert koşulları içinde lig kurallarıyla mücadele ediyor. Üstüne üstlük genç oyuncular orada İstanbul'un kendilerini baştan çıkarabilecek ortamından uzak kalırlar. Buna karşılık Fenerbahçe, bu kardeş kulübüne bir miktar yardımda bulunur ve deneyim kazanmak için göndereceği gençlerin masraflarını karşılar. Sonra aynı renkler altında kendini gösteren bu gençlerden yetişenleri, transfer bedeli ödemeden kadrosuna alır.

İşte size genç sporcu yetiştirme formülü.

Sanırım genç oyuncu olayına önem veren Futbol Şubesi Sorumlusu Başkan Yardımcısı Sayın Vefa Küçük de bu öneriye sıcak bakacaktır. Burada yazdım, ilk karşılaşmamızda da kendisine bir kez de sözlü anlatacağım. Umarım yararlı bir sonuç alınır. Bu güzel gecenin hazırlanmasında büyük emeği geçtiğini öğrendiğim işadamı Sayın Ceylan Öztanık'ı da kutlamak gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!