"Bir gün geri döneceğim"

Güncelleme Tarihi:

Bir gün geri döneceğim
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

İspanyol As Gazetesi'nde yayınlanan röportajda Simao, ilginç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Atletico Madrid'le olan güçlü bağı sayesinde birgün geri döneceğine inandığını belirten futbolcu, Jorge García'nın sorularını yanıtladı. İşte Simao'a sorulan sorular ve Beşiktaşlı futbolcunun verdiği yanıtlar..

"GALATASARAY FAVORİ GİBİ GÖZÜKÜYOR ÇÜNKÜ..."

SORU:Bir yıl sonra Calderon'a önemli bir maç için dönüyorsun. Sahaya ayak bastığında neler hissedeceksin?

SİMAO:Açıkçası çok özel bir an olacak. Çünkü ailemin bir parçası gibi olan arkadaşlarımla karşı karşıya geleceğim. O formayla çok önemli şeyler yaşadım. Atletico ile güçlü bir bağım var ve bir gün geri döneceğimi biliyorum.

SORU:Kırmızı beyazlı takımla son geceni hatırlıyor musun?

SİMAO:Asla unutmayacağım. Espanyol takımıyla kupa maçı vardı. Zor bir geceydi ama kesinlikle unutulmazdı.

SORU:Atletico ile karşılaşmamayı tercih eder miydin?

Haberin Devamı

SİMAO:Kesinlikle hayır. Kura çekildiğinde, Atletico Madrid'in adını duyduğumda Beşiktaş'la eşleşme ihtimalini düşündüm ve gerçekleşmesini istedim.

SORU:Takımın en iyi zamanlarını yaşamıyor. Lig Maçlarında Galatasaray ve Trabzon karşısında yenildi.?

SİMAO:Biraz zor bir zaman geçiriyoruz. Takımda sakatlıklar vardı ve 3'er gün arayla üst üste maça çıkmıştık. Üç şampiyonada da yarışan tek takımız. Çok çalıştık yorulduk ama Avrupa Liginde önemli şeyler yapabileceğimize dair inancımız var.

SORU:Kırmızı beyazlı ekipte büyük bir değişiklik görüyor musun?

SİMAO:Evet, oldukça. Şüpheli bir başlangıcın ardından öncekine göre çok daha iyiler. Sık sık bazı Atletico oyuncularıyla görüşüyorum ve oldukça mutlular. Ekip artık çok daha kararlı. Bu antrenörün sayesinde oldu. Yenmek için çok güçlü, kararlı ve ciddiler. Onlar ve taraftarları adına mutluyum.

SORU:Onlarla iki Avrupa kupası kazandığın ve bir kez de Kral kupası maçına çıktığın bir dönem geçirdin. Senden sonra Forlán, Agüero, De Gea ve Ujfalusi de ayrıldı. Bu bir sezonu tamamlamak için üzücü bir son değil mi?

SİMAO:Sanırım bu biraz tuhaftı. Çünkü bütün bu oyuncular, yani biz büyük bir efor harcadık ve takıma iki kupa getirdik. Bu kolay bir durum değildi, kulüp için de değildi. Takımın oyuncuları tutmak için ciddi çabaları olmuştu ama bu profesyonel futbol.

Haberin Devamı

SORU:Takım için saha içinde ve dışındaki öneminizin o sezon ayrılmanızla belirginleştiğini düşünüyorum. Bunu soyunma odasındayken hissettiniz mi?

SİMAO:Evet, çünkü her gününü bir yoldaşlık duygusuyla takımla paylaşıyorsun ve senden beklentilerini biliyorsun. Hem takım arkadaşlarımın hem de taraftarların saygısını ve sevgisini hissettim. Ayrıldığın zaman yanında götürdüğün sadece işte bu sevgi ve saygı.

SORU:Atletico Madid'te oynadığınız zaman boyunca aklınızda en çok yer eden an hangisiydi? Bir gol ya da aklınızda kalan özel bir maç mı?

SİMAO:Hayır. İfade ettiği birçok şey için sadece o iki kupa. Takım için, taraftarlar için ifade ettikleri için. Çünkü özveriyle büyük çabalar sonucu kazılmış bir Avrupa Ligi başarısıydı. Ayrıca güçlü bir Inter karşısında kazanılmış bir kupaydı.

Haberin Devamı

SORU:Yokluğunu en çok fark eden insanlardan biri başkan Cerezo'ydu. Onunla hala haberleşiyor musunuz?

SİMAO:Büyük bir dostluk kurduk. Enrique'nin benim için yaptığı her şeye minnettarım. Elbette görüşüyoruz bağlantı halindeyiz. Onun gibi mükemmel bir başkanla tanıştığım için şanslıyım.

SORU:Her şeyin başka türlü bitmesini ister miydin?

SİMAO:Kesinlikle. Devam edebilmeyi isterdim ama bu şansım olmadı. Ama girdiyim kapıdan çıktım ve futbol dünyasında bu kolay bir şey değil.

SORU:Taraftarlar Kun'un senin kadar centilmence davranmadığı konusunda senin ve Agüero'nun gidişini kıyaslıyorlardı. Bu konuda ne düşünüyorsun?

SİMAO:Bu insanların görüşüne bıraktığım, kıyaslaması zor bir durum. Kendisiyle ilişkim devam ediyor onun için en iyisini dilerim.

Haberin Devamı

SORU:Türk futboluna kolay adapte olabildin mi? Daha ilk sezonunda bir kupa sahibi oldunuz.

SİMAO:Quaresmo ve Guti bana daha çabuk adapte olmamda yardımcı oldular. Türkiye kupasını kazandık. Açıkçası Türk futbolu gerçek bir tutku.

SORU:Sonrasında bir kâbus yaşadınız. Teknik direktörünüz şikeyle suçlandı ve kupayı iade etmek zorunda kaldınız. Bu durum takımı etkiledi mi?

SİMAO:Evet, bu sezon başlangıcı onun içinde zordu. Takımın ceza alacağı söyleniyordu ki bu da ikinci lige indirilmek olabilirdi. Büyük bir karışıklıktı. Huzursuzluk yaşadık ama sonuçta her şey düzeldi.

Şikâyet edemezsin. Takımda beş Portekizli oyuncu var. Sen, Quaresma ve Hugo Almeida üçlüsü takımın köşe taşlarını oluşturuyorsunuz.

Haberin Devamı

İyi anlaşıyoruz, sonuçta hemşeriyiz Beşiktaş takımıyla büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum.

SORU:Atletico Madrid'in favori olduğunu düşünüyor musun?

SİMAO:Atletico Madrid'ten kalitesiz olduğumuzu düşünmüyorum. İki takımı eşit görüyorum. İki takımda çalışkan, sonuna kadar mücadele vereceğiz. Sonuçta konsantrasyonunu kaybeden ekip yenilebilir. Calderon'a gol beklentisiyle gidiyoruz. Ama biliyoruz ki Atletico Madrid'in defansı son zamanlarda oldukça güçlü.

SORU:Falcao'nun Atletico Madrid'te yer alması hakkında ne söyleyeceksin?

SİMAO:Falcao alan adamı. Onu çok iyi gözlem altında tutmamız gerekir. Umarım bize karşı oynarken formunda olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!