"Bir gün G.Saray..."

Güncelleme Tarihi:

Bir gün G.Saray...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 15:15

‘Medya Günü’ etkinliğinde biraraya gelen Anadolu Efes’in yıldızları sezona yüksek hedeflerle girdiklerini belirtip, iddialı açıklamalar yaptılar. Sezon başında Galatasaray ile adı geçen Kerem Gönlüm, sarı kırmızılı taraftarlara mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Beko Basketbol Ligi’nin son finalisti Anadolu Efes, bu sezona da yüksek hedeflerle giriyor.  ‘Vatan Gazetesi'nin düzenlediği  Medya Günü’ etkinliğinde lacivert-beyazlıların yıldızları, iddialı açıklamalar yaptılar:

KEREM TUNÇERİ: “Avrupa’da gidebildiğimiz yere kadar gitmek gerekiyor. Tabii ki hedef final-four. İyi bir kadro kuruldu ama önemli olan takım olmak, kimyayı oturtmak, iyi bir arkadaşlık kurmak. Başarılı olmak için her şey elimizde, biz de elimizden geleni yapacağız.”

DOĞUŞ BALBAY: “Önce Cumhurbaşkanlığı Kupası var. Onu kazanmak istiyoruz. Ardından Türkiye Kupası elemelerini iyi şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz. Sonra zaten Avrupa Ligi ve uzun bir lig başlıyor. Kısacası hedefimiz tüm kupaları kazanmak. Anadolu Efes köklü ve hep zirveye oynayan bir kulüp. Takıma yine kaliteli oyuncular geldi. Ancak yetenekleri sahaya yansıtmazsak, bunlar bir işe yaramayacaktır. Önemli olan yetenekleri sahaya yansıtmak.”

Haberin Devamı

BİRKAN BATUK: “Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla başlayacağız. Onu kazanmak istiyoruz. Sonra yoğun bir tempoya giriyoruz. Avrupa Ligi başlıyor. Orada basamak basamak gideceğiz. Gruplardan iyi şekilde çıkıp, final-four’a kadar gitmeyi amaçlıyoruz. Bu sezonki en büyük hedefimiz bu. Tabii ki Türkiye Kupası ve ligde de şampiyonluğa talibiz.”

KEREM GÖNLÜM: “Avrupa’da özlediğimiz başarıyı Avrupa Ligi’nde en azından final-four yaparak yakalamak istiyoruz. Türkiye Ligi Avrupa’nın en iyi ligi. Çok iyi transferler yapıldı. Ama iyi oyuncular almak fazla bir şey ifade etmiyor. Takım olarak bir uyum içinde olmak gerek. Arkadaşlığı sağlayacağımıza inanıyorum. Bunu başarırsak büyük yol katederiz

Galatasaray taraftarı bana kırgın ama kırılmasınlar. Onları çok seviyorum. Ben kariyerimin bir döneminde Galatasaray’da oynamak istiyorum. 35 yaşında bir daha ne zaman oynayacak gibi sözler söyleniyor ama ben kendimi çok iyi hissediyorum. Allah bir sakatlık vermezse daha oynayacak çok senem var. Şartlar kalmamı gerektirdi. Ama o formayı bir gün giyeceğim””

‘Milli forma kutsal, unutanlar var’

Haberin Devamı

A.Efes’in tecrübeli oyun kurucusu Kerem Tunçeri, çağırıldığı sürece milli formayı giyeceğini ifade ederken, “Bunu hep söylüyorum. Milli forma kutsal, herkese nasip olmaz. Bazen bunları bazı arkadaşlar unutuyor. Orada bayrağı temsil ediyorsunuz.

Genç arkadaşlardan bahsediyorum. Sadece bu sene değil, önceki 5-6 senede çok genç arkadaşlar gelip gitti. ‘Oynamıyorum, niye oynamıyorum’ deyip, daha fazla süre alması gerektiğini düşünenler vardı. Orada oynasan da oynamasan da hiç önemli değil. O formayı giydiğin zaman görevini yapmış oluyorsun zaten” diye konuştu.

BİRKAN BATUK:  “Karşıyaka’da 3 yıl oynadım. Orada kendimi geliştirmek için elimden geleni yaptım. Amaç buralara gelmekti. Ama önemli olan ise kalıcı olmak.”

Haberin Devamı

Takımda alacağı sürenin problem olmayacağını ifade eden Birkan, “Oyuna girdiğim zaman takıma pozitif bir şekilde katkı yapmam önemli. Umarım fırsatları iyi şekilde değerlendiririm.”

Oktay Mahmuti ile G.Saray M.Park’tan Anadolu Efes’e gelen Jamon Gordon, deneyimli koçla aralarında iyi bir iletişim olduğunu söyledi: “Benim için yeni takım ve yeni arkadaşlar çok olumlu. Çok iyi oyuncularımız ve çok da iyi bir koçumuz var. Ben bir yıldız değilim. Mahmuti ile birbirimize büyük saygı duyuyoruz ve bu ikimizin yararına oluyor.

G.Saray’da taraftar harikaydı çünkü futbol takımları vardı. Ama Anadolu Efes’in de bir hayli taraftarı var. Bütün sezon bize destek olacaklardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!