Bir çekilme tehditi daha

Güncelleme Tarihi:

Bir çekilme tehditi daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 17:21

İkinci Lig 4 Klasman Grubu'nda mücadele Diyarbakır DİSKİ Başkanı Metin Kılavuz, Tarsus İdmanyurdu ile geçen hafta yaptıkları maçta hakem Cem Sinan İyihuylu'nun verdiği 2 penaltı, 1 kırmızı kart ve 6 sarı kart nedeniyle sahadan yenik ayrıldıklarını söyleyerek, "Kulübe yönelik negatif tutumu sert bir dille protesto ediyoruz. Spor sahada değilse, sahalardan çekilmeyi bile düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

DİSKİ Başkanı Metin Kılavuz, Adana Demirspor ve Tarsus İdmanyurdu maçıyla birlikte 5 puan kaybettiklerini belirterek, tekvando, profesyonel futbol takımı ve futbol alt yapı takımları, halk oyunları, voleybol, basketbol, atletizm gibi branşları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir açıklama yaptı. Kılavuz, Türkiye Futbol Federasyonu'nu, Merkez Hakem Komitesi'ni ve Futbol Disiplin Kurulu'nu göreve çağırarak, adalet ve hakkaniyete davet etti.

DENİZ YILDIZLARI KİMLERİ RAHATSIZ EDİYOR

Yaklaşık 10 yıldan beri profesyonel anlamda futbol liglerinde mücadele ettiklerini hatırlatan Kılavuz, futbolun yanısıra 6 branşta kent ve ülke sporuna katkı sunduklarını söyledi. Diyarbakır'da 200 binden fazla dezevantajlı genç nüfusun yaşadığını anlatan Kılavuz, "Şehrimizde yüzde 60 civarında bulunan yoksulluk ve çatışmalı ortamın yaratmış olduğu sosyo-ekonomik ve psikolojik sorunlar bulunmaktadır. Karaya vurmuş 200 bin deniz yıldızından, bin 50 tanesini birçok spor branşında tekrar denize kavuşturmak kime ne zarar veriyor ve de kimleri rahatsız ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile yaz okulları ve diğer aktiveteler de dahil on binleri bulan rakamlarda bireysel ve kitlesel sporu geliştirmelerinin birilerini rahatsız ettiğine dikkat çeken Kılavuz, "Ya da 'Yeni bir başlangıç' adıyla kulübümüzce düzenlenen Spor Konferansı mı rahatsız etti?" diye sordu.

DİSKİSPOR ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR

Türkiye'de ırkçı şoven anlayışın stadyumları kuşattığını ileri süren Kılavuz, kulüplerinin ortaya koyduğu fair-play anlayışından ötürü ağır bir şekilde cezalandırıldığını ve ötekileştirildiğini ileri sürdü. Kılavuz, "Bu kuşatma ile arenalarda gladyatörleri yarıştıran bu zihniyet sporda her türlü hileyi ve ayak oyunlarını yapanları korumuş ve ödüllendirmiştir. Spor ahlakına uygun ve sporu kuralları içerisinde yürütmek isteyenler ise bu alanın dışına itilmiştir" diye konuştu.

BÖLGEYE GÖRE CEZALAR VERİLDİ

Cezai işlem gerektiren fiillerin, kulüplerin bölgeler içerisindeki konumlamalarına, ya da aynı bölgeler içerisinde kentlerin yoğun siyasi tercihlerine göre mütalaa edilerek farklı bir şekilde ceza uygulamalarının olduğunu iddia eden Kılavuz, "Geçen sezon Van Belediyespor ile Eyüpspor maçı, bu sezon Diyarbakırspor-Bursaspor ve Elazığspor-Van Belediyespor maçlarında yaşanan olaylara uygulanan cezalar, bunların en somut örnekleridir. Diyarbakır'da teknik direktörün hakemi eleştirmesi ve Elazığ'da hakem bıçaklanmasının 4 maç ile cezalandırılması, ilgili kurumların olaylara ne kadar adil yaklaştığının somut göstergesidir" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR KIRMIZI KART YEDİ

Sezonun başlamasından bu yana yaşadıkları pek çok haksızlığın kişisel uygulamalar olduğunu umut etmeye çalıştıklarını belirten Kılavuz, "Bizler ciddi anlamda bir oyunun sahnelendiğini, sporda bir şeyler üretmenin sadece sahadaki performans ile alakalı olmadığına tanık olduk" diye tepkisini ortaya koydu. Sayısal başarıyı elde etmek için bazı güç odaklarının icazeti ve sempatisinin gerekli olduğu görüşünü savunan Kılavuz, dili, dini, rengi ve ırkı ne olursa olsun adil ve eşit bir uygulama yerine, kulüplerin kuruluş merkezlerinin esas alınmasının var olan ayrışmanın spora da yansımasına zemin hazırlayacağını dile getirdi. Sporun amacı ve ruhuna aykırı olan bu uygulamaları şiddetle kınadıklarını anlatan Kılavuz, "2009-2010 futbol sezonunda Diyarbakır bilinçli bir şekilde kırmızı kart yemiştir. Diskispor Kulübü olarak profesyonel alanlardaki spor branşlarını gözden geçireceğiz. Spor sahada değilse, sahalardan çekilmeyi bile düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!