Bilic'ten Almeida yorumcusu

Güncelleme Tarihi:

Bilicten Almeida yorumcusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2013 18:18

Beşiktaş'ın Almanya'da gerçekleştirdiği sezon öncesi hazırlık kampının beşinci gününde Siyah Beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Berlin'e bağlı Bad Saroow bölgesindeki Arosa Otel'de gerçekleşen toplantıda Hırvat teknik adam ilk olarak hazırlık kampı ve takımının durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Uzun bir değerlendirme yapmak için erken bir dönemdeyiz. Göreve ilk başladığım günde de büyük bir kulübe ve büyük bir ülkeye geldiğimi belirtmiştim. Burada görev yaptığım için onur duyuyorum. Ben ve ekibim Beşiktaş taraftarına vaad edebileceğimiz birçok şey var. Buraya başarılar yaşamaya geldim ve bu görevi yapmaktan onur duyuyorum. Kampta oyuncularım gösterdiği performanstan memnunum. Sizlerin, yönetimimizin ve taraftarımızın oluşturduğu büyük ordunun bizden beklentileri var. Koşullar gayet iyi ve olumlu bir kamp dönemi geçiriyoruz."

Bilic futbol anlayışı ve takımını sahaya süreceği taktik yapısı hakkında şu ifadeleri kullandı.

"Oynayacağınız oyun sistemini oluştururken elinizdeki malzeme ve oyuncu yapısına göre hareket edersiniz. Şu anda devam eden bir transfer dönemi var. Elinizdeki oyuncu profili sizin yaratmak istediğiniz sistemle uyuşmuyorsa başka bir noktaya gelip, kendinizi koşullara uygun hala getirmeniz gerekir. Büyük takımsanız rakibin nasıl oynadığı çok önemli değildir. Ellinizde uygun oyuncular vardır. Ben takımımın yaratıcı ve topa hakim olmasını, oyunu hem savunma, hem de hücum anlamında iyi organize olmasını isterim. Futbolun gerçekliğinde Akhisarspor'a karşı başka, Galatasaray'a karşı başka bir oynamanız gerekir. O günü koşulları ve elinizde olan malzeme size ne yapacağınızı gösterir. Ben Hırvatistan'ı çalıştırırken Türkiye deplasmanında farklı, İsrail ile içerde oynarken farklı bir sistem ile takımı saha sürmüştüm."

Bilic transfer çalışmaları hakkında da şunları söyledi.

"Transfer bile ilgili spekülasyonlara sizin karşınızda cevap vermeyeceğim. Kapalı kapılar ardında bazı konular tartışılmadan ve kararlar verilmeden bilgileri sizlerle paylaşamam. Bu benim iş ahlakıma aykırı bir durumdur. Hiçbir zaman bunu yapmayacağım. Takımım şu an belirli bir düzeyi yakalamış durumda. Benim de taleplerim olacak. Bunlar birkaç tane olabilir. Ancak kulübü finansal açıdan zorlayacak talepler olmayacak. Vakti geldiğinde sizinle paylaşımlar yapacağım. Ahmet Kavalcı kalbi Beşiktaş için atan bir isim. Bize her zaman yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Burada bizimle birlikte olmayan oyuncular hakkında konuşmam. Şu anda size Adebayor hakkında açıklama yapamam."

Hırvat teknik adam takımdaki genç oyuncular hakkında ve kadroyu nasıl oluşturacağı hakkındaki soruya şu cevabi verdi.

"Genç oyuncularla ilgili şunu söyleyebilirim. Bazı genç oyuncularımız çok yetenekliler, bazılar ise yetenekli olmakla birlikte bu tecrübesizler. Kamp dönemi genç oyuncular için belirleyici olacak. 2 etap kampımıza bazı isimler gelmeyecek. Bu kadar çok oyuncu ile çalışmak zor ama bunu ben istedim. Takım içinde iyi bir atmosfer var. Ben gençlerle tecrübeliler, Türklerle yabancı oyuncular arasında dengeyi kurmak istiyorum. Geçen sene ligi üçüncü olarak iyi bir seviye bitiren bir takım var. Ben gerçekçi ve aynı zamda iyimser biriyim. En iyi kadroyu oluşturmak için büyük çaba harcayacağım."

"ALMEIDA ALMEIDA'DIR"

Bilic Almeida hakkında neler düşündüğünü şu şekilde ifade etti.

"Dün kendisi ile konuştum. Bir futbolcu ve teknik adam arasında nasıl bir konuşma olusa o şekilde bir konuşma yaptık. Ben neler düşündüğümü ifade ettim. Almeida'dan aldığım geri dönüş gayet iyiydi. Almeida, her zaman Almeida'dır. Geçen sene bir sıcak, bir soğuk olarak ifade edebileceğim bir sezon geçirmiş. Fazla forma şansı bulamamış. Almeida'dan büyük beklentilerim olduğunu söyledim. Ben oyuncuların hepsi aynıdır, onların arasında ayrım yapmam klişesi ile konuşmam. Herkesin uyması gereken kurallar var. Herkes belli saatte uyumalı, dinlenmeli ve antrenman yapmalıdır. Bu kurallara uyarken her oyuncun farklı bir ruh hali vardır. Siz de hoca olarak bunu gözlemlemelisiniz. Hugo'ya bunları aynen söyleyebilirim."

Slaven Bilic Beşiktaş'ta son yıllarda sık yaşanan teknik direktör değişikliği hakkında ne düşündüğü yönündeki soruya şu cevabı verdi.

"Bu durum Dünya'nın birçok ülkesinde aynıdır. Örnek olarak daha önce formasını giydiğim Westhan United takımı 100 yıllık tarihinde yapmadığı teknik adam değişikliği son 10 yılda yaptı. Avrupa da bu işler böyle oluyor. Bazı ülkelerde daha fazla sabır var. Ancak teknik adam olarak işinizi bıçak sırtında yaptığınızı bilmelisiniz. Sizinle ilgili durum bugünden yarına değişir. Ben bu durumdan korksaydım Beşiktaş'a imza atmazdım. Burada kaldığım sürede sürekli bunu düşünerek çalışmam aptalca bir durum olur. Beşiktaş'ta uzun yıllar çalışıp başarılı olmak için mücadele edeceğim."

Bilic son olarak Manuel Fernandes hakkında şu değerlendirmeyi yaptı. "Fernnades çok üst düzey bir futbolcu ve takımımızın en iyi oyuncusudur. Fernandes kalitesinde bir oyuncunun bizimle birlikte olması bizim içim çok önemli bir durum. Fernandes'den tahmin edeceğinizden daha fazla beklentilerim var. Fernandes de tahmin edemeyeceği şekilde bize katkı sağlayabilir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!