Bilic: Önemli ve zor bir maç olacak

Güncelleme Tarihi:

Bilic: Önemli ve zor bir maç olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2013 18:57

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve tecrübeli savunma oyucusu Tomas Sivok, Tromsö maçı öncesi Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Konuşmaya Türkçe "Merhaba" olarak başlaya Slaven Bilic Tromso maçının şu ana kadar oynayacakları en önemli maç olacağını ifade ederek "büyük bir maç oynayacağız. Sezonun şimdiye kadar ki en önemli maçı. zor bir maç olacak. ilk maç ki performans ve skordan ben ve oyuncularım memnun değildi.İlk maçta golü bulduktan sonra başımıza gelebilcek en kötü şey geldi.Rakibe güveni veren bizdik. Aptalca hareketler yaptık ve geriye düştük.Son yirmi dakikalık direnişimiz yeterli olmadı.Biraz yorgun olabiliriz.Zor bir lig maçını geide bıraktık. Rakibin küçükte olsa bir avantajı var.Rakibi elemek için elimizden geleni yapacagız."dedi.

Cas'ın Fenerbahçe'ye verdiği kararın kendilerini olumsuz etkilemediğini,CAS'ın Beşiktaş hakkında kararı ne olursa olsun maça odaklanacaklarını belirten Bilic "Bizim elimizde olan bir şey yok.Oyunculara bunu anlatmaya çalıştık ve anlatmaya devam edeceğiz.Tabi ki cas ın kararından sonra kafalarda soru işaretleri olacak.Bunu engellemek mümkün değil.Kayseri Erciyesspor maçından sonra sadece bu maça odaklandık." şeklinde konuştu.

Takımın genel durumuna da değinen Teknik adam "Ömer Şişmanoğlu'nun sakatlıgı vardı artık takımla çalışmalara başlamasını diliyoruz.Sezer de açığını kapatacak.Eneramo da yeni yeni geri dönüyor. Pedro Franco da zaten hazır durumda.Güçlü bir kadromuz var.Oyuncularımız iyi durumda.Çalışma azimlerinden de mutluyuz.Elli-altmış maçlık bir maç periyoduna yeterli bir kadro oluşturuyoruz. Takımda bir denge oluşturmamız gerekiyor.Bunu yaparken de bazı oyuncuların omurgayı oluşturması gerekiyor.Tarihte büyük başarılar böyle gelmiştir. Milan,Barcelona gibi..Takım dengesini oluştururken yedi-sekiz oyuncunun sürekli oynaması, on altı-on yedi kişilik kadronun da görev almaya sürekli hazır halde olması gerekir.Kazandığımız iki maçtan en iyi örnekler olarak.Hugo Almeida ve Gökhan Töre'nin katkıları olmasa Trabzonspor maçını kazanamayabilirdik. Ya da Kayseri Erciyesspor maçında Oguzhan, Mami ve Cenk kadroda olmasaydı maçı çeviremezdik.Çok iyi bir başlangıç yaptık.Özgüven açısından önemli.Ama bir yandan da tehlikeli bir durum.Norveç'te başımıza gelenlerin ligde de başımıza gelmemesi gerekli. İki maçtan altı puan çıkardık.Odaklanmamız gerekli ve performans çizgimizi giderek artırmalıyız." dedi.

Transfer çalışmalarının da devam ettiğini belirten Bilic "Mevcut kadrodan memnun olmak ile birlikte transferde aktifiz. Bir oyuncunun transferinin bitirmek üzereyiz. Artık araştırma evresinde değiliz. Transferle ilgili her şey bize de bağlı değil başka dinamikler var. Sonuçlanırsa güzel olur olmazsa problem olmayacak.

Basın toplantısında söz alan Tomas Sivok, teknik direktörü Bilic gibi konuşmasına Türkçe "Merhaba" ile başladı. Kendilerini Tromso maçına çok iyi hazırladıklarının altını çizen Sivok "Yarın zor bir maç olacak ama hepimiz hazırız.Çünkü hepimiz avrupa kupalarına devam etmek istiyoruz.İlk maçı kötü bir oyun ve kötü bir skorla kapaattık.Ama önümüzde bir doksan dakik daha var.Hedefimiz için uygun geniş bir kadromuz var.UEFA,Süper Lig ve Türkiye kupası'nda devam etmek istiyoruz. Her açıdan maça hazırız."dedi.

CAS'ın vereceği karar hakkında da konuşan Sivok "Motivasyon problemimiz olmayacak.Zaten yarın ki maçta olumsuz bir sonuç çıkarsa bu bizim için felaket olacak.Yapmamız gereken maçı kazanıp CAS'ın kararını bekleyemek olacak.Yapabileceğimiz bu" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!