Bilic Beşiktaş'ın yıldızlarına göz dikti

Güncelleme Tarihi:

Bilic Beşiktaşın yıldızlarına göz dikti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 11:55

İngiliz gazeteleri eski Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in, 1996-1997 sezonunda formasını giydiği Premier Lig takımlarından West Ham United'ın yeni menajeri olmasına sayfalarında geniş yer verdi. İngiliz basınına göre Bilic'in transfer listesinde Beşiktaş'tan Gökhan Töre ve Olcay Şahan da var.

Haberin Devamı

Bilic Beşiktaşın yıldızlarına göz dikti

Geçen sezon 20 takımlı Premier Lig'de 12. sırada yer alan West Ham, yeni menajerini dün kamuoyuna açıklamıştı.

Daily Telegraph gazetesi, İngiliz kulübüyle 3 yıllık sözleşme imzalayan 46 yaşındaki Hırvat teknik adama yılda yaklaşık 3 milyon sterlin (4,1 milyon euro) ödeneceğini yazıyor.

Gazete Bilic'in West Ham'a ilk sezon Premier Lig'de ilk 10'a girme, ikinci sezonda da "Premier Lig'de ilk dörde girerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma" sözü verdiğini belirtiyor.

West Ham, 2016-2017 sezonundan itibaren maçlarını, Londra'nın doğusundaki 54 bin seyirci kapasiteli Olimpiyat Stadyumu'nda oynamayı planlıyor.

İlk transfer Peter Obiang
Daily Telegraph'ın haberine göre, West Ham'ın yeni sezonun ilk transferini de bugün açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Gazeteye göre İtalya'nın Sampdoria takımında forma giyen ve geçmişte İspanya'nın 21 yaş altı milli takımında da oynayan 23 yaşındaki Peter Obiang yaklaşık 4,3 milyon sterlin (5,9 milyon euro) karşılığında West Hamlı olacak.

West Ham'ın dört oyuncu daha transfer etmesi bekleniyor. Kulübün transfer listesindeki Marsilya ile sözleşmesi biten kanat oyuncusu Anrew Ayew ise bir diğer Premier Lig takım Swansea ile görüşüyor.

Guardian gazetesi ise West Ham'ın Bilic'e önemli bir transfer bütçesi ayırdığını yazıyor. Gazeteye göre West Ham'ın transfer etmek isteyeceği futbolcular arasında Chelsea'nin geçen yaz Queens Park Rangers'tan 8,5 milyon sterline (yaklaşık 11,6 milyon euro) transfer ettiği ancak Premier Lig'de sadece 6 maçta forma giyebilen Loic Remy de var.

Gazete Beşiktaş'ın milli futbolcuları Gökhan Töre ve Olcay Şahan'ın da Bilic'in transfer listesinde olduğunu yazıyor.

Guardian'a göre, Barcelona'nın B takımındaki genç Hırvat yıldız Alen Halilovic'i de 1 yıllığına kiralamak istiyor.

Bilic Beşiktaşın yıldızlarına göz dikti


'Bilic 8 derbide sadece 2 puan aldı'
Independent ise geçen hafta Türkiye'den ayrılmadan önce Beşiktaş taraftarlarınca havaalanında omuzlara alınan Slaven Bilic'in taraftarları arkasına almayı iyi bildiğini, bu yönüyle eski West Ham teknik direktörü Sam Allardyce'a tamamen zıt bir karaktare sahip olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Ancak Independent'a göre Bilic'in Beşiktaş'taki kariyeri, taktik becerisi hakkında bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

"Beşiktaş, Bilic yönetiminde iki sezonda Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı 8 derbi maçında sadece 2 puan alabildi" demiş gazete.

Bu şartlar altında başarılı olması ve önümüzdeki sezon Olimpiyat Stadyumu'nu dolduracak bir takım yaratması istenen Bilic'i, Times gazetesinin deyimiyle "çok zor bir görev" bekliyor.

Bilic Beşiktaşın yıldızlarına göz dikti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!