"Beyaz Erzurum Yeşil Universiade"

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Erzurum Yeşil Universiade
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 12:49

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları etkinlikleri kapsamında, atlama kulelerinin etrafında “Beyaz Erzurum, Yeşil Universiade” fidanlığı oluşturuldu.

Universiade Çevre Komitesi tarafından, “25. Üniversiteler Kış Oyunlarına 100 Gün Kala” etkinlikleri kapsamında, atlama kulesinin etrafında fidan dikme etkinliği yapıldı.

Koordinatörlük bünyesinde çalışan 50 kişilik ekip, ladin, huş ve sarıçam türlerinden oluşan toplam 200 fidanı toprakla buluşturdu.

Çevre Komitesi Başkanı Zeynep Eren, 2011 Dünya Üniversitelararası Kış Oyunları kapsamında birçok tesis yapıldığını anımsattı.

Tesisler yapılırken çevreye zarar verilmemeye çalışıldığını ifade eden Eren, “Bu tesisler çevreye zarar vermedi. Eğer verse bile bunları telafi ettiğimizi göstermeye çalışıyoruz. Atlama kulelerinin bulunduğu civarı ağaçlandırarak, buna katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

Sarıçam, huş ve ladin çeşitlerinden 200 fidanın dikimini yaptıklarını anlatan Eren, koordinatörlük bünyesinde çalışan 50 kişilik ekiple ağaç diktiklerini, bu çalışmayı da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla yürüttüklerini söyledi.
İnsan sağlığı açısından sporun ve doğanın önemli olduğuna değinen Eren, şöyle devam etti:
Spor da doğa da çok önemli. Her ikisi insan sağlığı açısından önem arz ediyor. Doğaya çok önem verdiğimiz için tesisler yapılırken doğaya zarar verilmemesi için çevre komitesi olarak hep burada olduk. Tesisler yapılırken kesilmek zorunda kalan ağaçların yerine yenilerini dikiyoruz. Tesislerin etrafını yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Eğer zarar verildiyse de bunu telafi etmeye çalışıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!