Beşiktaş'tan dev imza

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan dev imza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2013 16:09

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, IMG-Doğuş ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Swissotel The Bosphorus'da gerçekleştirilen törende, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, IMG-Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Akhan ve IMG Futbol Bölüm Başkanı Jefferson Slack sözleşmeye imza attı. Anlaşma kapsamında, yeniden yapılacak İnönü Stadı projesinin çok amaçlı olarak tasarımı ve geliştirilmesi, stat alanlarının pazarlanması, stadın farklı ticari faaliyetlerle ilgili olarak kullanılması sonucunda ek gelir yaratılması, kulübe ait ticari hakların satışı konularında işbirliği gerçekleştirilecek.

Yapılan sözleşme ayrıca, IMG-Doğuş'un gerçekleştirilmesi planlanan yeni sezon hazırlık kamp tesislerinin geliştirilmesini katkı sağlamak, Futbol Akademisi'nin dünya standartlarına ulaştırmak ve “İnönü'ye Veda” programı paralelinde, “Vodafone İstanbul Calling” adıyla uluslararası bir müzik festivalinin hayata geçirmek için Beşiktaş Kulübü ile ortak projeler geliştirmenin planlandığı bildirildi.

Orman: “Her dalda uzman kuruluşlarla işbirliği yapılacak”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Beşiktaş açısından çok önemli bir gün. Bizim ortaya koyduğumuz stratejiyle beraber Beşiktaş her dalda uzman kuruluşlarla işbirliği yapacak” dedi. Bu şekilde kulübün uzman olduğu spor alanına daha fazla yoğunlaşacağını kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, “Bu anlayışla beraber hem stadımızla hem de bundan sonraki marketingle ilgili çok önemli bir anlaşmaya imza atıyoruz. Bu anlaşma sadece statla ilgili algılanıyor. Bu tam anlamıyla bir pazarlama anlaşmasıdır. Sadece futbol takımını ya da stadı ilgilendirmiyor. Bütün birimlerimizi kapsıyor. Dünya devi Doğuş'a biz de güvendik” diye konuştu.

Anlaşmayla beraber bütün pazarlama faaliyetlerini birlikte götüreceklerini kaydeden Fikret Orman, “Medya, akademi ve diğer konularda beraber çalışma yapacağız. 10 senelik bir anlaşmadır. Uzun dönemli bir devrin ilk adımını atıyoruz. Beşiktaş camiasına hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Akhan: “Güçlü işbirliği olacağına inanıyoruz”
IMG-Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Akhan ise 2012 yılının ekim ayında gerçekleştirdikleri iyi niyet anlaşmasından sonra Beşiktaş ile IMG-Doğuş arasındaki işbirliğine resmiyet kazandırdıklarını dile getirdi. Bu işbirliğinin meyvelerini yakın zamanda alacaklarına inandıklarını vurgulayan Akhan, “Güçlü bir işbirliği olacağına inanıyoruz. 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde bu yöndeki yapılanmaların da faydaları artacaktır. Kağıt üzerinde geniş kapsamlı anlaşmayı hayata geçirmek konusunda gerek IMG-Doğuş gerekse Beşiktaş'ta inanç var. Anlaşma Beşiktaş Kulübü ile İnönü Stadı ve futbol aktiviteleriyle sınırlı. Ancak kulüp arzu ederse diğer spor branşlarında da yardımcı olunabilir” şeklinde konuştu.

IMG Futbol Bölüm Başkanı Jefferson Slack de Beşiktaş gibi büyük bir camiayla işbirliği yapmanın çok önemli olduğunu dile getirdi. Slack, IMG-Doğuş için de anlaşmanın çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Daha önce bu kadar büyük anlaşma yapılmamıştı. Uzun bir anlaşma olmasını planlıyoruz. Geleceğe dönük birçok çalışmalarımız olacak” dedi.

Stadın iyi bir lokasyonu olduğunu ve böyle güzel bir stadın pazarlamasını nasıl yapacakları yönündeki soruyu yanıtlayan Slack, şunları söyledi: “Stat çok güzel bir yerde. Bizim için diğer anlaşmalarla karşılaştırdığımızda Beşiktaş dünyadaki en iyi kulüp. Beşiktaş'ın yeri inanılmaz. İstanbul'da 13 milyon insan var. Futbol dışında yapacağımız etkinlikler dikkat çekecek. Beşiktaş kültürü hakkında söyleyeceğim fazla bir şey yok. Bu kültürü Türk ortaklarımızla beraber dışarıya doğru yansıtacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!