Beşiktaş'ta kumar şoku

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta kumar şoku
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 10:59

Beşiktaş altyapısından yetişen iki genç yetenek, kumar illeti yüzünden kadrodışı kaldı..

Haberin Devamı

İkisi de Beşiktaş’ın altyapısından yetişti.. Metin’ler, Ali’ler, Feyyaz’lar, Sergen’leri yetiştiren altyapının son jenerasyondaki umutlarıydı.. 24 yaşındaki İbrahim Kaş, İspanya’nın Getafe takımına gitti, sezon başında 800 bin euro karşılığında kiralandı.. 23 yaşındaki Serdar Özkan ise 2002-03’ten bu yana A takımda yer aldı ve bir türlü ’genç yetenek’ statüsünden olgun oyuncu kimliğine bürünemedi..

Genç milli takımlardan arkadaşı Arda Turan, Serdar’ın yeteneğini anlatırken “Benden büyük futbolcu.. Ben adam geçmeyi ondan öğrendim” diyecek kadar övgüye değer buluyordu.. Ama olmadı.. Büyük bir sabırla iki genci kazanmaya çalışan Beşiktaş, hem Kaş hem de Özkan’la ipleri kopardı.. Bu vedanın perde arkasında ise her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor..

ARTIK YOKLAR

Haberin Devamı

Serdar Özkan’ın menajerinin geçtiğimiz pazartesi günü Florya Tesisleri’ne giderek G.Saray Genel Menajeri Adnan Sezgin ile el sıkışması aslında Beşiktaşlılar’ı şaşırtmamıştı.. Çünkü, onlar 300 bin lira garanti para alan Serdar’a istediği yıllık 1 milyon Euro’yu 2 aydır vermeye yanaşmıyordu.. Futboldu, profesyonellikti, olabilirdi.. Ama esas Serdar ve Kaş defterinin ebediyen kapatılmasına sebep olan bilgi 3 hafta önce Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’ya geldi..

Ataşehir'deki Apple Plaza’da yer alan illegal bir kumarhaneye dadanmıştı iki genç. Sabahlara kadar kumar oynanıp ellerinde avuçlarında ne varsa harcamışlardı.. Adalı önce inanmak istemedi. Ama yaptığı araştırma sonucu bu ikilinin 1 gün değil, 2 gün değil, sürekli o kumarhaneye gittikleri ortaya çıktı. Fiziksel açıdan yetersiz gözüken iki futbolcunun esas antrenmanları Ümraniye yerine kumarhanede yaptıkları ortaya çıkınca yönetimin kapıyı göstermekten başka çaresi kalmadı.. Hatta ikisi de sezon sonuna kadar kadrodışı bırakıldı..

ADALI: MAALESEF DOĞRU

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı konu ile ilgili şunu söyledi: “Maalesef doğru bilgi almışsınız.. Biz oyuncularımızın özel yaşamına karışma taraftarı değiliz. Ama kendilerinden performans beklediğimiz gençlerin de hayatlarına dikkat etmelerini bekliyoruz. Burası Beşiktaş.. Bizden beklenen bir duruş var.. Serdar ile Kaş’ın durumu bu duruşa hiç ama hiç uymuyor.. Onlardan sahada herşeylerini vermelerini bekliyoruz.. Onlar ise başka arayışlardalar. Bugüne kadar ufak tefek olaylara pek sesimizi de çıkarmadık ama artık tolerans dönemi bitti. Serdar ile Kaş’ı kadrodışı bıraktık. Ve bir daha takımda görmek istemiyoruz. Bundan ötesi de teknik direktörümüz Mustafa Denizli’nin bileceği iş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!