Beşiktaş'in Tahkim Kurulu savunması sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşin Tahkim Kurulu savunması sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 10:14

Beşiktaş Kulübüheyeti, UEFA Disiplin Kurulu'nun siyah beyazlı kulübe verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasına yapılan itiraz için İsviçre'deydi. TSİ 10:00'da başlayan duruma 17:00 itibariyle sona erdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Merkezi'nden çıkarkan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Orman şu açıklamaları yaptı: "Sonucunu bildiğimiz bir şey yok. İyi bir savunma yaptık. Umut ediyoruz ki iyi bir sonuçla çıkalım. Sarıyonurum karar 1 hafta sonra açıklanır. Bizim umudumuz pozitif tabii ki.. Şu anda bu böyle çıkacak demek zor. Beklemek lazım. Etik Kurulu üyelerini olumlu olsun diye buraya davetk ettik. Onlar da bizi kırmadı geldi, Cengiz Zülfikaroğlu TFF yöneticisi bir lafımızla geldi. Savunmamızın çok detayına girmek istemiyorum. Karar açıklanmadan bunların basında yer alması karara etki edebilir. Biz savunmamızı basına değil, kurula karşı yaptık. 19 Temmuz’da kura çekimi var. Karar 17'si olur, 18'i olur bilemiyorum.. Beşiktaş taraftarını seviyoruz."

Haberin Devamı

İSVİÇRE'DEN İLK FOTOĞRAFLAR

...DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER...

Saat 17.00: Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyet UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunmalarının ardından UEFA Merkezi'nden ayrıldı.

Saat 14.30: Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun savunmaları sona erdi.

Saat 10.30: UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına itiraz eden Beşiktaş Kulübü, UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunmasına başladı.

Saat 10.00'da Başkan Fikret Orman geldi. Orman arabadan inerken 'Haydi bismillah başlıyoruz' dedi ve bizim davamız Fenerbahçe'ninkinden farklı" şeklinde açıklama yaptı.

Saat 09.00'da Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş ayrı ayrı arbalarla toplantıının yapılacağı UEFA merkezine geldi.

TANIKLAR DA NYON'DA

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezindeki duruşmalı toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen, şahitler ve avukatlar katıldı...

Duruşmada, eski yöneticilerden Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu, futbol takımının eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, kulüp çalışanı Ahmet Ateş, TFF Etik Kurulu üyeleri Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doç. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay, Beşiktaş Kulübü'nün tanıkları olarak dinlendi.

Beşiktaş'ı 3'ü Türk, 3'ü İsviçreli olmak üzere 6 kişilik avukat heyeti savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!