Beşiktaş'ın menemen keyfi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın menemen keyfi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 15:57

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında dün akşam Orduspor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş, puanını 25'e yükseltti.

Haberin Devamı

Lider Galatasaray ile puan farkını bire indiren Siyah Beyazlı takım, Ordu deplasmanı dönüşü Nevzat Demir Tesisleri'ne giderek saat 02.30'da yenilenme antrenmanı gerçekleştirdi.

Gece antrenmanının ardından tesislerde kalan futbolcular, galibiyet kutlamasını ise menemen yiyerek yaptı. Orduspor maçının ardından teknik direktör Aybaba'nın, 'Buradan tesislerimize gideceğiz ve menemen yiyeceği' açıklaması da gerçekliğe dönüşmüş oldu.

"İLK YARIYI LİDER BİTİREBİLİRİZ"

1980'LERİN ALIŞKANLIKLARI GERİ GELDİ

Beşiktaş'ta alınan galibiyetlerden sonra tesislere gidilerek takım halinde yemek yeme alışkanlığı Samet Aybaba'nın futbolcuğu döneminde sık yapılan bir durumdu. 1977-1988 yılları arasında Siyah Beyazlı formayı giyen Aybaba, 7 yıl kaptanlık yaptığı sürede her galibiyetin ardından olmasa da, o dönemin Fulya Tesisleri'nde kimi zaman kendi cebinden karşıladığı yemek organizasyonları ile takım içindeki birlikteliği üst noktalara taşımaya gayret gösteriyordu. Yenilen yemek bazen balık, bazen kuru fasülye pilav, bazen de menemen oluyordu. Beşiktaş'ın Fulya Şan Ökten Tesisleri'nden taşınması ve 2000'li yılların endüstriyel futbol anlayışı bu adetlerin kaybolmasına neden oldu. Artık futbolcular maç dönüşü beraber kamp tesislerinde bir araya gelmek yerine statlardan özel arabaları ile ayrılarak evlerine gitmeyi tercih ediyor. Hatta bir çok oyuncu takım arkadaşları ile sadece antrenmanlarda ve maçlarda biraraya geliyor. İşte böyle bir ortamda 'Takım' yaratmaya çalışan Aybaba, futbolcularını deplasman maçı sonrası tesislere götürüp, oyuncularının birlikte menemen yemelerini sağlıyor. Sezon başında yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle 'Feda' diyen Siyah Beyazlı camia, rakiplerine göre düşük bütçeli bir takım kursa da, ligin 14. haftası liderin 1 puan gerisinde yer almayı başardı. Bu durumda en önemli etken Aybaba'nın yaratmaya çalıştığı takım olgusunun meyvalarını vermeye başlamsı oldu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN KAPTANLARI AYNI TABAKTAN MENEMEN YER

Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde alışılmışın aksine, gece yapılan yenilenme antrenmanı fotoğrafları yerine, tesislerde oyuncuların menemen yedikleri fotoğrafları yayınladı. Görülen karelerde futbolcular önlerindeki menemenleri yerken, özellikle bir fotoğraf dikkatlerden kaçmadı. Takımın birinci kaptanı İbrahim Toraman ve ikinci kaptanı Necip Uysal'ın aynı tabaktan menemen yediklerinin fotğraf aslında çok şey ifade ediyor. Büyük maliyetlerle kurulan takımlar, yüksek ücretli ve yüksek egolu oyuncuların çıkardıkları problemler yerini takım kaptanlarının aynı tabaktan menemen yiyerek galibiyet kutladığı bir ortama bıraktı. Geçmişte bir çok insanın Beşiktaşlı olmasına neden olan o alçak gönüllü ve halkın takımı olma hali yeniden vücut bulmaya başladı.

Haberin Devamı

ERSAN GÜLÜM:"HEDEF YENİ GALİBİYETLER VE YENİ MENEMENLER"

Öte yandan bugün Ersan Gülüm sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açklama da dikkat çekti. Ersan yaptığı açıklamada menemene vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı.

"Gece antrenmanımızı yaptık. MENEMEN'i afiyetle yedik. Tesiste uyuduk. Az önce de uyandık. Hedef yeni galibiyetler ve yeni MENEMEN'ler"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!