Beşiktaş'ın gururu hentbol takımı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın gururu hentbol takımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 13:11

Hentbol Erkekler Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, üst üste beşinci kez mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlılar, son 9 sezondaki yedinci şampiyonluğunu elde etti.

Hentbolcular, Beşiktaş'a A takım seviyesinde sezonun tek kupasını kazandırdı. Hentbol Erkekler Süper Lig'de play-off final serisinde Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'a 3-1 üstünlük sağlayarak 2012-2013 sezonu şampiyonu olan Beşiktaş, bu başarıyı üst üste beşinci kez elde etti.

Hentbolda erkeklerde son dönemlere damgasını vuran Beşiktaş, bu branşta önemli başarılara imza attı. Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 3 maçta yenerek mutlu sona ulaşan siyah-beyazlı takım, taraftarlarını sevindirdi.

Ligdeki ilk şampiyonluğunu 1980-1981 sezonunda elde eden "Kara kartallar", 2012-2013 sezonuyla birlikte 9. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.
-Son 9 sezonda yedinci şampiyonluk

Beşiktaş, Süper Lig'de son 9 sezonda şampiyonluğa adeta ambargo koydu.

Siyah-beyazlı ekip, bu periyota 7 kez şampiyonluğuna ulaştı. 2002-2005 sezonunda mutlu sona ulaşarak gelecek başarıların sinyalini veren erkek hentbol takımı, Beşiktaş'ın üst liglerinde mücadele eden ekipleri içinde taraftarlarını sürekli sevindirmeyi bildi. 2004-2005 sezonundan sonraki sezonu boş geçiren "Kara kartallar", 2006-2007'de bir kez daha kupayı müzesine götürdü. 2007-2008'i bir kez daha boş geçen Beşiktaş, son 5 sezonda ise lige damgasını vurdu ve sürekli şampiyonluğa ulaştı.

ASKİ'nin rekorunu egale etti
Siyah-beyazlı ekip, son 5 sezonu şampiyon tamamlayarak ASKİ'nin üst üste 5 şampiyonluk rekorunu da egale etti.
Beşiktaş, 2008 ve 2013 sezonları arasında 5 şampiyonluk elde ederek, ASKİ'nin 1999-2004 dönemleri arasında yakaladığı rekora ortak olmayı başardı.

Ligin en fazla şampiyon olan takımı
"Kara kartallar", 1978-1979 sezonundan beri düzenlenen ligin en fazla şampiyon takımı unvanını da elinde bulunduruyor.
Bu sezon kazandığı kupayla beraber 9. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, en fazla mutlu sona ulaşan takım oldu. Siyah-beyazlı ekibi, 6 şampiyonlukla ASKİ takip etti.

Camianın bu sezonki tek kupası
Erkek hentbol takımı, yakaladığı başarıyla birlikte üst liglerde mücadele eden takımlar arasında camiaya tek kupayı getirme başarısı gösterdi.

Futbolda Spor Toto Süper Lig'de üçüncülükle yetinmek zorunda kalan Beşiktaşlı taraftarlar, Beko Basketbol Ligi'nde takımlarının play-off çeyrek finalde elenmesiyle bir başka üzüntü yaşadılar. Siyah-beyazlıların kadın basketbol takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde kalma hakkını ikinci yarıda aldığı sonuçlarla elde ederken, Acıbadem Bayan Voleybol Ligi'nde yer alan voleybol ekibi de arzulanan başarıyı elde edemedi.

Siyah-beyazlıların hentbol takımı, diğer branşlardaki ekiplerin aksine elde ettiği şampiyonlukla camiayı sevindirmeyi bildi.

Antrenör Arın: "İyi ekip olunca güzel şeyler ortaya çıkıyor"

Beşiktaş'ın antrenörü Müfit Arın, şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Arın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi ekip olunca güzel şeylerin ortaya çıktığını belirterek, "Beşiktaş camiası bize sahip çıkıyor. Son maçta rakibimiz karşısında ilk yarıda kötü oynadık. Savunmada ne yaptığımızı bilmeden hareket ettik. Hücumda da erken toplar kullandık. İkinci yarı toparlandık. Rakibin oyunlarını bozduk. Erken atışlar kullanmak zorunda kaldılar. Bunlar stres maçlarıdır. Sonuç önemli bu durumlarda" diye konuştu.

Yönetimin ve taraftarların kendilerine büyük destek verdiğini kaydeden Müfit Arın, "İnşallah diğer büyük takımlar da lige katılırlar. Kaliteli oyuncularla daha keyifli bir li olur. Beşiktaş'ın hentboldeki hedefi her zaman marka olmaktır. Şampiyonluktan dolayı çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!