Beşıktaş perışan 1-0

Güncelleme Tarihi:

Beşıktaş perışan 1-0
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sahaya sakat olan Mehmet, Oktay, Recep ve Erkan gibi dört as futbolcusundan yoksun çıkan siyah beyazlılar, son haftalarda başarılı sonuçlar alan rakibine ikinci yarıda teslim oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Kartal, ilk yarıda rakibi üzerinde şuursuz bir baskı kurdu. Amokachi'nin ceza alanı içerisinde düşürülmesine hakem Mustafa Çulcu seyirci kaldı. Amokachi ve genç Nihat'la bir çok gollük pozisyonu değerlendiremeyen Kartal, 57. dakikada Cenk'in golüne engel olamadı. Beşiktaş, bu sonuçla puan cetvelinde 34 puanla 5. sırada kaldı.

Samsunspor'a sahasında boyun eğen Kartal, zirve yarışının gerisinde kaldı. Maçın tek golünü Cenk kaydetti.

Beşiktaş, ligde hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta G.Antep deplasmanından 2 puan kaybeden siyah beyazlılar, dün de sahasında Samsunspor'a 1-0 yenilince zirve yarışından iyice koptu. Sahaya dört as oyuncusundan yoksun çıkan Kartal, rakibi karşısında şuursuz bir baskı kurdu ancak, sahadan boynu bükük ayrıldı.

27. dakikada Amokachi, altıpas içerisine kadar girdi. Defans ve kaleci arasında yere düştü. Penaltı itirazına hakem devam işareti verdi.

33. dakikada Serdar'ın pasıyla topla buluşan Nihat ceza alanı içine girdi. Sabri'yi geçti. Tehlikeyi defans uzaklaştırdı.

41. dakikada Savaş'ın sağdan ortasında Samsun defansı topu uzaklaştırdı. Topu kontrol eden Amokachi'nin sert volesi üstten auta gitti.

44. dakikada Beşiktaş mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Tayfur'un soldan ortasına gerilerden gelen Nihat kafayı vurdu. Göksel uçarak topu kontrol etti. Ve devre golsüz sona erdi.

52. dakikada Serdar sol kanattan ceza alanına girdi. Kale içine yaptığı ortayı Nihat ve Yankov seyredince Samsun defansı topu kontrol etti.

53. dakikada Amokachi ceza alanı nefis bir pas çıkardı. Letchkov bekletmeden topa gelişine vurdu. Top auta çıktı.

57. Tümer sol kanattan nefis çalımlarla girdi. Ceza alanı içerisine yaptığı ortayı Beşiktaş defansı seyretti. Cenk sert vurdu: 0-1.

61. dakikada Amokachi tek başına ceza alanına girdi. Sert şutunda top boş kale yerine auta çıktı.

84. dakikada Salih'in sağdan ortasında Yusuf'un sert şutunu son anda defans kornere çıkardı. Ve Beşiktaş sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

STAT: İnönü

HAKEMLER: Mustafa Çulcu (**), Tufan Noyan (**), Tekin Akdülger (**)

BEŞİKTAŞ: Fevzi (**)- Ertuğrul (**), Rahim (**), Alpay (**)- Savaş (*) (Dk.60 Salih **), Yankov (*) (Dk.63 Emre **), Letchkov (**), Tayfur (*), Serdar (**)- Nihat (***), Amokachi (**) (Dk.75 Yusuf *)

SAMSUNSPOR: Göksel (***)- Ali Günçar (****), Ercan (****), Sabri (***)- Vural (**), İmdat (**), N'Gonge (**), Celil (**), Tümer (***) (Dk.88 Sinan)- Serkan (***), Cenk (***)

GOL: Dk.57 Cenk

SARI KARTLAR: Tümer, Vural (Samsun), Alpay, Yankov (Beşiktaş)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!