Beşiktaş Kulübü'nde 'seçim' heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Kulübünde seçim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 09:32

Beşiktaş'ta yarın İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi başkan adayları Fikret Orman, Bülent Deriş ve Nazmi Koca hazırlıklarını tamamladılar. 3 başkan adayı da yarın, Siyah Beyazlı kulübün genel kurul üyelerinin oylarına, başkan olabilmek için talip olacaklar. Kongre saat 09.00'da başlayacak. Saat 10.00'da ise oy kullanma hakkı olan üyeler 24 şeffaf sandıkta oylarını kullanacaklar. Oy atma işlemi saat 17.00'da sona erecek ve sayım başlanacak.

Haberin Devamı

Yarın yapılacak olağanüstü kongre ile genel kurul üyeleri 59. dönem Beşiktaş başkanını belirleyecekler. 1903 yılında kurulan Siyah Beyazlı kulüpte bugüne kadar 32 farklı isim başkanlık yaptı. Yarın 33. Beşiktaş başkanı belli olacak. Siyah Beyaz kulüpte en uzun başkanlığı tam 16 yıl görevde kalan Süleyman Seba yaptı. Seba'yı 9 yılla Fuat Balkan, 8 yılla A. Ziya Kozanoğlu, 7 yılla da Mehmet Üstünkaya izliyor. Beşiktaş'ta en kısa süre başkanlık yapan isimler ise 08 Aralık 1969-26 Ocak 1970 tarihleri arasında 49 gün ile Rüştü Erkuş ve 10 Şubat 1970-29 Mart 1970 tarihleri arasında 47 gün görev yapan Nuri Togay oldular.

Beşiktaş kongresinde oy kullanabilmek için seçim tarihinden 2 yıl önce kulüp üyesi olunması ve aidatların tam olarak yatırılmış olması gerekiyor. Siyah Beyazlı kulübün tüzüğü hükümleri uyarınca sicil numarası 21658'e kadar olan üyeler yarın genel kurula katılabilecekler. Bu sayı içinde faal olarak gözüken üye rakamı ise 15 bin 190. Aidatlarını ödemeyenler çıkartıldığında 11 bin 611'i üyenin seçimde oy kullanmaya hakkı olacak. Yani yarın Beşiktaş başkanını 11 bin 611 üyenin oyları belirleyecek.

Haberin Devamı

Yarın Beşiktaş başkanı seçilecek isim ve yönetim kurulu bir sonraki olağan kongre tarihi yani 26 Ocak 2014 gününe kadar 1 yıl 9 ay süre ile görev yapacak.

Beşiktaş'ta yarınki seçim öncesi konuşulan en önemli konulardan biri Siyah Beyazlı kulübün borçları oldu. Şubat ayında yapılan son mali genel kurulda 450 Milyon TL'ye yakın olduğu belirtilmişti. Yeni başkanın ilk işi bu mali tabloyu düzeltmek olacak.

Yarın seçime girecek üç başkan adayının listelerinde şu isimler yer aldı. Adayların listelerinde yer alan isimler şöyle:

FİKRET ORMAN:

ASİL ÜYELER: Ahmet Nur Çebi, Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay, Umut Güner, Adnan Dalgakıran, Berk Hacıgüzeller, Levent Erdoğan, Nusret Altınbaş, İsmet Berkan, Cem Bilge, Yalçın Kaya Yılmaz.
YEDEK ÜYELER: Erdal Karacan, Berkan Gocay, Seyit Ateş, Metin Albayrak, Mesut Urgancılar, Abdullah Sözer

NAZIM KOCA:

ASİL ÜYELER: Aydoğan Cevahir, Zafer Murat Çetintaş, Faruk Belenkoğulları, Tunga Fişekçioğlu, Kaya Soysal, Reşit Sözügüzel, Cengiz Mercan, Akın Volkan Arıkan, Burç Karagöz, Erol Karabacak, Ahmet İşbitiren, Taci Sunar.
YEDEK ÜYELER: Koray Lordoğlu, İhsan Yalçın, Ali İnal, Fethi Göçek, Nevzat Sezen, Mehmet Mihmandi.

Haberin Devamı

BÜLENT DERİŞ:

ASİL ÜYELER: Hüseyin Yücel, Halim Aydın, Zekai Görgülü, Ömer Koçak, M.Akif Avşar, Yavuz Gündüz, Zeynel Tutar, Murat Can, S.Zeki Ceylan, Osman Gökhan İskender, Namık Mert Önen, Suat Erol Çelik,
YEDEKLER: Ali Fuat Eyüboğlu, Nedim sarkmaz, Ali Ekber Kartal, Fazlı Boluğur, Ömer Mustafaoğlu, Muhittin Yegül

Seçimde Fikret Orman'ın oy pusula rengi turuncu, Bülent Deriş'in mavi, Nazmi Koca'nın ise beyaz olduğu belirtildi.

Başkan adaylarının seçilmeleri halinde vaatleri ve seçim öncesi söylemleri ise şöyle oldu:

FİKRET ORMAN: "ŞİMDİ DEĞİL İSE NE ZAMAN"

"Şimdi Değil İse Ne Zaman" söylemi ile seçime giren Orman, ilk olarak kulübün mali yapısını düzenlemeye çalışacağını vurguladı. Kulübün en önemli sorunu olarak gelir-gider akışının dengesizliğini belirten Orman, yeni İnönü Stadı projesini de bir an önce başlatmaya hazırlandığı belirtti. Futbol takımı için öncelikle Beşiktaş'ın 'Takım' olması gerektiğini dile getiren Orman, yıldız oyuncu transferine karşı olmadığını ancak gerekli hallerde bu tarz transfer yapacaklarını belirtti. Fikret Orman ayrıca son başkan Yıldırım Demirören ile yönetim tarzlarının farklı olacağının da altını çizdi. Göreve gelmesi halinde futbolcu izleme komitesi kuracaklarını söyleyen Orman, tam olarak araştırma yapmadan transfer yapılmayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

BÜLENT DERİŞ: "KÖKLÜ MAZİMİZDEN GELEN GELENEKLERİMİZE BAĞLI ANCAK DÜNYADAKİ MODERN KULÜPLERİN YÖNETİLDİĞİ GİBİ KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA KULÜBÜMÜZÜ YÖNETECEĞİZ"

Geçmiş dönemlerde Yıldırım Demirören'in başkanlığındaki yönetim kurullarında yöneticilik yapan Deriş'in söylemi ise, "Köklü mazimizden gelen geleneklerimize bağlı ancak dünyadaki modern kulüplerin yönetildiği gibi katılımcı bir anlayışla kulübümüzü yöneteceğiz" oldu.

Deriş göreve gelmesi halinde "tek adam başkan" dönemine Beşiktaş'ta son vereceklerini ifade ederken, kulübün 10 milyon Euro'yu bulan acil borcunu yönetime gelir gelmez ödeyeceklerini söyledi. Yapacakları projelerle ilk yılda 305 milyon TL gelir elde etmeyi amaçladıklarını da söyleyen Deriş, "Kulübün gelirlerinin arttırılması, mali disiplin ve UEFA kriterlerine uyum birincil hedefimiz olacak" dedi.

Haberin Devamı

Yeni İnönü Stadı projesi içinde çalışmalara seçilmesi halinde hemen başlayacaklarını belirten Deriş, Akatlar'a ikinci spor salonu, altyapı yönetim ve tüm idari birimlerin Şan Öktem Tesisleri'nde yapılacak yeni binaya taşınması, Amatör branşlar için Fulya Konaklama Tesisi, amatör branşlarda sporcu yetiştirecek Beşiktaş Spor Akademisi, Ümraniye'deki arsanın ve Pendik Tesisleri'nin güncel imkanlarla değerlendirilmesi, Taraftar Kart Projesi ile taraftara kolaylık ve indirimler sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

NAZMİ KOCA: "BEŞİKTAŞ'I TÜM KİŞİSEL HIRSLARDAN VE ÇIKARLARDAN UZAK TUTARAK HER ALANDA ESKİ TAKIM RUHUNA DÖNMESİNİ AMAÇLIYORUZ"

Kongredeki diğer bir aday Nazmi Koca ise, "Beşiktaş'ı tüm kişisel hırslardan ve çıkarlardan uzak tutarak her alanda eski takım ruhuna dönmesini amaçlıyoruz" söylemi ile seçim yarışına katıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ı sportif, sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda uluslararası standartlarla yöneterek, sporun her branşında ülkeyi başarıyla temsil etmesini sağlamaya çalışacaklarını söyleyen Koca, kulübü ekonomik anlamda bağımsızlaştırarak, yöneticilerin 'HİBE'sine muhtaç olmaktan çıkarıp, kendi kendini yöneten, kişilerin güdümünden kurtulmuş, kuvvetli bir ekonomik yapıya sahip olmasını amaçladıklarını belirtti.

Nazmi Koca'nın projelerinden öne çıkanlar arasında ise şunlar yer alıyor: "İstanbul'un 2 yakasında, kongre üyelerinin hizmetine sunulacak olan sosyal tesislerin inşa edilmesi, alt yapılar için Nevzat Demir Tesislerinde, sponsorlar eliyle 2 adet antrenman alanları inşa edilmesi, İnönü Stadı ile ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinin göreve gelir gelmez netleştirilerek, izinler gerçekten alınmış ise derhal yeni stat inşaatının başlatılması, Futbol A.Ş'nin ve derneğin tüm hesaplarının uluslararası bağımsız denetleme kurumlarınca inceleterek, genel kurul üyelerimizle paylaşılması."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!