Beşiktaş efsanesi Karpat defnedildi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş efsanesi Karpat defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 16:16

Beşiktaş'ın efsane kalecilerinden Ethem Karpat kulüp binası önünde düzenlenen törende dualar okundu.

Haberin Devamı

Genel Kurul ve Divan Kurulu üyesi, kulübün formasını uzun yıllar başarıyla taşıyan efsane futbolcu ve bir dönem yönetim kurulu üyesi olarak Beşiktaşa önemli hizmetlerde bulunan Ethem Karpat'ın vefatı; kulübü ve Camiayı derinden üzdü.

Merhum futbolcu için bugün Akaretler'deki Kulüp Binası önünde tören düzenlendi. Törene Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, yönetici Melih Sami Esen, Kulüp Genel Koordinatörü Levent Çifter, eski yönetici Yılmaz Ekergil, Hüseyin Mican, Doğan Küçükemre, Hüseyin Balto, Haluk Mete, Ömer Çimen ile çok sayıda futbolsever ve kongre üyesi katıldı.

Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, törene katılanlara teşekkür etti ve başsağlığı dileklerini iletti. Ürkmezgil, "Sporculuğundan sonra da kulübümüze hizmet eden, çok değerli bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu. Ürkmezgil, hastanede tedavisi devam eden Onursal Başkanımız Süleyman Seba'yı da anarak, uzun ömürler diledi.
Duaların okunmasının ardından tören sona erdi.

Haberin Devamı

Ethem Karpat Kimdir?

Futbol topuyla Küçüksu çayırlarında tanışan Ethem Karpat, 23 Şubat 1921 tarihinde İstanbul Kocamustafapaşa'da dünyaya geldi. Anadoluhisarı futbol takımının yaz maçlarını izlerken futbola sevdalandı. O kaleci olmayı istedi. Küçüksu çayırında arkadaşlarıyla futbol oynadı. İlk kez İdmanyurdu Kulübü'nde genç takım ile sahaya çıktı. Daha o zaman 14-15 yaşındaydı. Daha sonra Davutpaşa Kulübü'nde birkaç maç oynadıktan sonra talebelere futbolun yasaklanması ile bir süre uzak kaldı. Askeri bir fabrikada çalışmak için gittiği Kırıkkale'de yeniden futbola başladı. Ardından Ankaragücü forması ile sahalarda yer aldı. 1944'te terhis olduktan sonra Beşiktaş'ın kapıları kendisine açıldı. 1945-46 sezonunda lisansını alarak Siyah-Beyazlı formamızı giymeye başladı. Ethem Karpat, Siyah-Beyaz forma ile tam 104 maça çıktı. Şeref Stadı’nın toprak sahasında yaptığı muhteşem kurtarışlarıyla bazen “kedi” lakabını aldı, bazen de “panter”... 1948 yılında “en az gol yiyen kaleci” olduğunda ise spor sayfalarının manşeti hazırdı: “King Kong”. 17 yıl boyunca kalecilik yapan Ethem Karpat, 1952 yılına kadar top oynadı. Daha sonra futbolu bıraktı. 60 yıl boyunca kulüp, 40 yıldır da divan üyesi. 1977 yılında idare heyetinde bulundu. 2 dönem Sicil Komitesi'nde görev aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!