Beşiktaş devrimi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş devrimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2002 01:54

Ekonomik krizden güçlenerek çıkan bir Beşiktaş'ımız var. Başarı için kulübümüzün ihtiyacı olan tek şey istikrardır. Gelirini artıran, yeni tesislere kavuşan, basketbolda yeniden doğan, futbolda 12 yıl sonra çifte kupaya koşan takım yarattık.

Kulübün şu anda 15 sponsoru var. Sporsorluk gelirleri 8 kat artırıldı. En büyük projemiz stadı Avrupa standartlarına getirmek.

Türkiye'de oturmuş taşları değiştirmek kadar zor olan bir şey yok. İki yıl önce Beşiktaş tarihine ışık tutan Onursal Başkan Süleyman Seba'nın yerine gelen Serdar Bilgili göreve aldığından bu yana, önce 24 aylık sürede 12 yıllık işler yaparak kulübün kurumsallaşmlasında önemli rol oynadı. Türkiye'de ekonomik kriz nedeniyle fabrikalar kapanıp, iş yerleri kapılarına kilit vururken Bilgili ve ekibi Beşiktaş'ın 32 milyon dolarlık borcunu 6 milyon dolara indirdi. Bilgili kendisini en çok sevindiren olayın ise yine Onursal Başkan Süleyman Seba’dan gelen, ‘‘İstikrar için çalışmalara devam.’’ sözünün olduğunu ifade etti. İşte bu söz Bilgili'nin heyecanını arttırdı ve seçim sloganı oldu.

Bilgili yoğun işler ve icraatlar nedeniyle kongre için reklam yapmaya fırsat bulamadığını belirterek üyelerine şu mesajları verdi:

İSTİKRAR GEREK

Ertelemek zorunda kaldığımız hedefler oldu. Ama yerine yenilerini koyduk. Şu anda ulaştığımız sonuçla gurur duyuyoruz. Etkileri hala süren krizden güçlenerek çıkan bir Beşiktaş'ımız var. Borcunu temizleyen, gelirlerini artıran, yeni tesislere kavuşan, basketbolda yeniden doğan, futbolda 12 yıl sonra ilk kez çifte kupaya koşan takım yarattık. Yeni hedefler bizi, gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde final Beşiktaş'ı bekliyor. Başarı için Beşiktaş'ımızın sadece istikrara ihtiyacı var.

Beşiktaş tarihinde önemli bir sayfa açtık. Kulüpcülükte devrim yaptık. Halka arz olayı bir devrim harekatıdır. Krizde kulübün kasasına para koymak kolay iş değil. Beşiktaş'ta yeni bir değişim ve taşları yerinden oynatmak kulübe büyük zarar verir.

Beşiktaş'ta dernek ve grupların amaçları hizmet etmektir. Hepsi de elinden gelen hizmeti yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum. İcra Kurulu hızlı ve etkin yönetim başlattı. Futbol takımı yeniden yapılandı, amatör şubeler köklü değişiklik geçirdi. Giderler azaltılıp, gelirler artırıldı. Etkin transferlerle kaliteli, ama uygun maliyetli, geleceği olan futbolcular getirildi.

15 SPONSORUMUZ VAR

Kulübün şu anda 15 sponsoru var. Sporsorluk gelirleri 8 kat artırıldı. Sporsonlarımızdan 7 milyon 220 bin dolar nakit olmak üzere, 10 milyon 20 bin dolar gelir elde edildi. Lisanslı ürünlerden bu yılki gelir 1 milyon doları bulacak. Sezonluk kart satışı ve gişe gelirleri katlandı. Beşiktaş TV ve radyosu önümüzdeki ay yayına başlayacak.

ARAT'A YANIT

En büyük projemiz İnönü Stadı'nı verilen izin ölçüsünde Avrupa standartlarına getirmek. Ona bile sahip çıkıyorlar. Cumhuriyet Gazetesi'nde Oktay Ekinci Hasan Arat'ın stat projesinin hayale dayalı olduğunu belgeleriyle ispatladı. Biz sadece icraat ve projelerimizin takipçisiyiz. İnönü Stadı'nda McDonald's ile anlaştık, ama kovmak için hertürlü seferberlik başlatıldı.

SEVİYEYİ DÜŞÜRDÜLER

İnönü Stadı için proje çalışmasını iki yıldır yapıyoruz. Ümraniye bir ay sonra bitiyor. Kendileri bitirmiş gibi konuşuyorlar. Beşiktaş'ın federasyondan hakkı olan yıldızı için önce ‘‘Biz söyledik’’ diyor ertesi gün ‘‘Yıldızı sökeriz’’ diyerek kendileri ile çelişki içine giriyorlar. Bu kadar hırsla koltuğa talip olmalarının ne anlam taşıdığın kongre üyeleri sandıkta cevabını verir. Atatürk sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını sever. Biz de Beşiktaş'ta hem sporcuyu hemde camiayı sevdirmeye devam edeceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!