"Beşiktaş çok yanlış yapıyor"

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş çok yanlış yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2011 10:53

Lokavtın sona ermesiyle birlikte Türkiye'ye veda edecek oyunculardan biri de Deron Williams.. Beşiktaş Yönetimi, Williams'ın Türkiye'de oynadığı sürede giydiği '8 numaralı' formayı 'emekliye' ayırma kararı aldı. Bu karar sonrasında siyah-beyazlı kulübe tepkiler çığ gibi büyüdü. Özellikle Beşiktaş'ın içinden gelen birçok kişinin ortak görüşü "Deron Williams'a gelene kadar daha nicelerinin formasına bu muamelenin uygulanması gerekiyordu" oldu...

Haberin Devamı

NBA'de lokavtın sona ermesiyle birlikte Türkiye'deki yıldız oyuncular da takımlarına veda ediyor. Lokavt, 149 gün sonra sona erdi. Uzun süren görüşmeler sonunda takım sahipleri ile oyuncular sözlü olarak anlaşmaya vardı. 25 Aralık’ta başlaması beklenen normal sezonun 66 müsabaka üzerinden oynanması planlanıyor.

Lokavt ile birlikte Türk takımlarına gelen NBA yıldızları da geri dönmeye başladı. Beşiktaş, Deron Williams ve Semih Erden'e, Galatasaray Medical Park Zaza Paçulia'ya, Fenerbahçe Ülker Thabo Sofolosha'ya, Anadolu Efes Ersan İlyasova'ya, Türk Telekom ise Mehmet Okur'a veda edecek.

 

Ancak takımlarından ayrılacak bu oyuncular için de Deron Williams'ın transfer edildiği gün gibi gidişi de olay oldu.

 

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü, Williams'ın Türkiye'de olduğu sürede giydiği '8 numaralı' formanın 'emekliye' ayrılacağını açıkladı. Yıldız oyuncu bu olaya çok sevinerek "Kariyerimde ilk kez böyle bir şey oluyor. Çok onur verici bir durum. İlk kez formam emekli olacak. Beşiktaş'a şükran borçluyum" dedi.

 

Beşiktaş çok yanlış yapıyor

Beşiktaş'ın 1974-75 sezonunda şampiyon olan kadrosu. Ayaktakiler: Tanju Feyzioğlu, Faruk Çağan, Tom Davis, Zeki Tosun, Osman Kerimol,  Battal Durusel, Ateş Çubukçu (Antrenör)
Oturanlar: Fehmi Sadıkoğlu, Ahmet Kurt, Hurşit Baytok, Aziz Akyavaş, Altimur Tülmen

Ancak basketbolseverler ve basketbol camiasının duayenleri '8 numaralı formanın emekli olması' konusuna oldukça tepki gösterdiler... Gösterilen tepkilerin ortak noktası ise bu uygulamanın Deron Williams'tan önce 1974-1975 sezonunda şampiyon olmuş kadroda yer alan oyunculara yapılması.

 

İşte basketbol camiasının 'emeklilik' tepkisi...

Haberin Devamı

 

ERMAN KUNTER

 

Güzel bir şey tabii yaptıkları ama acaba doğru mu? Güzel ve doğruyu birbirinden ayırmak gerekiyor. Bu kadar kısa sürede bir kere daha düşünülmesi lazım. En azından bir Abdullah İnce'nin formasının ölümsüzleştirilmesi gerekiyor. Böyle bir şey yapılacaksa yanlış bir karar olur.

 

BURAK BIYIKTAY

 

Ben o olaya kesinlikle katılmıyorum. Beşiktaş formasına çok daha hizmet vermiş insanlar dururken böyle kısa süre oynayıp gitmiş bir oyuncuya böyle bir şey yapılmaması lazım. Bu takımda şampiyon olan kadro var senelerini vermiş insanlar var. Amerika'da bile bu işler bu kadar kolay değil. Kaldı ki Deron Williams Beşiktaş'a bir şey de katmamış, takımı şampiyon mu yapmış? Bana göre çok yanlış bir uygulama.

 

Haberin Devamı

BATTAL DURUSEL

 

Deron Williams iyi bir oyuncu. 4x4'lük bir oyuncu. Allen Iverson tam bir ütopyaydı. Williams, etrafına ışık saçan bir adam. Forma emekliliğine gelinde de Emeklilik 1-2 ayla olacak bir şey değil. Beşiktaş Yönetimi günü yaşadığı için böyle şeyler yapıyorlar. Gün, reklam yapma günü. O nedenle Beşiktaş da böyle bir karar vermiş. Bu takımdan daha fazla işler yapmış oyuncular geldi geçti ama tabii Deron Williams'ta önemli bir isim.

 

AHMET KURT

 

Deron Williams'ın adı yeter, forma numarasına hiç gerek yok. Eğer her forma numarası biri için ayrılacaksa şampiyon kadroda ben de 6 numarayı giyiyordum o zaman 6 numarıyı da benim için emekli etsinler. Ancak Deron Williams'ın Beşiktaş formasıyla ölümsüzleştirilmesi kulüp adına çok yararlı da olacaktır.

 

Haberin Devamı

ÜNAL ÖZÜAK

 

Beşiktaş, 1975 yılında şampiyon olan takımın formasını stada astı. Beşiktaş geleneğinde böyle bir şey var. Formaya saygı yapılıyor. Formalar taraftarın gönlüne asılması lazım, emekliye ayrılmamaları lazım. Böyle bir şey olmaması gerekir. Deron, NBA'den emekli olursa gelir o formayı bir daha giyer.

 

YALÇIN GRANİT

 

Beşiktaş'ın yabancı oyunculara gösterdikleri ilgi oldukça iyi. Beşiktaş taraftarlarını tribüne getirmeye başladı. Eski yönetimler farklıydı şimdiki başka. Erman Kunter'e de böyle bir şey yaparlarsa iyi olur ancak Deron Williams'ta Beşiktaş'a gelmiş çok önemli oyunculardan.

 

İşte twitter'daki tepkiler...

 

Beşiktaş çok yanlış yapıyor

 

Haberin Devamı

Beşiktaş çok yanlış yapıyor

 

Beşiktaş çok yanlış yapıyor

 

Beşiktaş çok yanlış yapıyor

 

Beşiktaş çok yanlış yapıyor

 

https://twitter.com/ac_yaycili

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!