Beşiktaş - Atiker Konyaspor maçında kural hatası iddiası

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş - Atiker Konyaspor maçında kural hatası iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 00:07

Beşiktaş - Atiker Konyaspor maçında kural hatası yapıldığı iddiası maç sonrası ortalığı karıştırdı. Ancak Türkyie Futbol Federasyonu statüsüne göre böyle bir şey yok. İşte detaylar...

Haberin Devamı

2015 - 2016 sezonuna kadar Milli Takım tercihini bildirmeyen futbolcuların yabancı statüsünde sayılmaması TFF tarafından kabul edildi. 2015 - 2016 sezonundan sonra Milli Takım'ı seçmeyen futbolcuların yabancı kontenjanından oynaması TFF tarafından statüye eklendi. Bu nedenle Beşiktaş Konyaspor maçında Gökhan İnler, Tolgay Arslan Türk statüsünde sahaya çıktı. Galatasaray'da Eren Derdiyok da Türk statüsünde oynayan isimlerden biri olarak TFF kayıtlarında yer alıyor. Bu isimler 2015 - 2016 sezonundan önce Milli Takım tercihi yaptıkları için yabancı statüsünde değil yerli statüsünde oynuyor. Cumartesi günü oynanan Galatasaray Akhisar maçında da Galatasaray sahaya 6 yerli statüsünde oyuncuyla çıktı. Ekstra olarak Eren Derdiyok ile Sinan Gümüş de yerli statüsünde sayıldığı için Galatasaray 8 yerli isimle mücadele etmiş oldu.

Haberin Devamı

NOT: TFF'nin statüsüne göre Almanya Milli Takımı'nda oynayan Mesut Özil de Süper Lig'de herhangi bir takımda forma giymesi halinde 2015-2016 sezonu öncesinde milli takım seçim yaptığı için yerli statüsünde sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!