Beşiktaş 6 maçtır yenilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 6 maçtır yenilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 12:35

Turkcell Süper Lig'de yarın deplasmanda Kayserispor ile zorlu bir mücadeleye çıkacak Beşiktaş, rakibini yenerek, ligde üst üste 7. galibiyetini almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Ligde yakaladığı çıkışla şampiyonluk mücadelesini sürdüren ve yaptığı son 6 maçı da kazanan siyah-beyazlı takım, Kayserispor'u da mağlup ederek, seriyi 7'ye çıkarmak istiyor.

En son 14. haftada Çaykur Rizespor ile kendi sahasında 1-1 berabere kalan ve bu maçın ardından oynadığı 6 lig maçını da kazanan Beşiktaş, böylece 18 puan toplama başarısı gösterdi.

Ligin ilk yarısında 15. haftada Bursaspor'u deplasmanda 1-0 yenerek seriyi başlatan “Kara Kartallar”, daha sonra Ankaragücü'nü 3-1, Vestel Manisaspor'u 2-1 mağlup ederek devreyi üst üste 3 galibiyetle tamamlamıştı. İlk yarıda yakaladığı çıkışı, ligin ikinci devresine de taşıyan Beşiktaş, Konyaspor'u 2-1, Kasımpaşa'yı 4-2 ve son olarak 20. haftada Gaziantepspor'u 3-1 yendi.

SON HEDEF KAYSERİSPOR

Haberin Devamı

Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, yarın Kayserispor'u mağlup ederek, ligin 21. haftasını da 3 puanla kapatmak istiyor.
Siyah-beyazlı ekip, ligin ilk yarısında BJK İnönü Stadı'nda rakibiyle yaptığı karşılaşmadan 0-0 berabere ayrılarak, 2 puan yitirmişti.
Kayserispor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma yarın saat 14.00'de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda yapılacak. Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek.

SAĞLAM, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Beşiktaş'ın sezon başında takımın başına getirdiği teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yarınki maçta eski takımının taraftarlarının karşısına ilk kez çıkacak.

Kayserispor'da 2 sezon görev yapan Sağlam, sarı-kırmızılı takıma geçen sezon Avrupa kupalarında başarılar yaşatmıştı.

BEŞİKTAŞ'TA İKİ CEZALI

Siyah-beyazlı takımın Kayserispor ile yapacağı karşılaşmada sarı kart cezalıları İbrahim Toraman ve Baki oynamayacak.
Gaziantepspor ile yapılan karşılaşmada gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen İbrahim Toraman ve Baki, cezaları nedeniyle yarınki maçta takımlarındaki yerini alamayacak.

Bu oyuncuların yanı sıra, sakatlıları bulunan Mehmet Sedef ve Serdar Kurtuluş da Kayserispor karşısında forma giymeyecek.

YENİ TRANSFER SCHILDENFELD İLK KEZ

Beşiktaş'ın geçtiğimiz hafta Dinamo Zagreb'den transfer ettiği Hırvat savunma oyuncusu Gordon Schildenfeld, teknik heyet tarafından maç kadrosuna alındı.

Haberin Devamı

Hırvat oyuncu, yarın görev alması halinde siyah-beyazlı formayla ilk maçına çıkacak.

KAYSERİ'DE UNVAN YARIŞI

Kayserispor ile Beşiktaş arasındaki yarınki karşılaşma aynı zamanda iki takımın unvan yarışına da sahne olacak.
Ligde zirve yarışını takip eden Kayserispor, bu sezon evinde yaptığı 9 maçta rakiplerine hiç yenilmezken, Beşiktaş ise deplasmanlarda en çok puan toplayan 2 takımdan biri oldu.

Kayserispor, kendi evindeki 9 lig maçından 7'sini kazanırken, 2 kez berabere kaldı. Kayserispor böylece, Fenerbahçe ile Galatasaray ile birlikte iç sahada maç kaybetmeyen 3 ekipten birisi oldu.

Beşiktaş ise rakip sahalardaki 10 maçtan 7'sini kazandı, 1'inde berabere kaldı, 2 kez de yenildi. Dış sahada 10 maçta 22 puan toplayan Beşiktaş, 11 maçta aynı puana sahip Galatasaray ile birlikte bu sezon deplasmanların en çok puan toplayan takımı oldu.

CISSE'NİN SAKATLIĞI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Kayserispor maçı öncesi Beşiktaş'ta Cisse'nin oynayıp oynamayacağının belirsiz olması nedeniyle ön liberoda sıkıntı yaşıyor.
Sağ ayağındaki ağrılar nedeniyle antrenmanlara çıkamayan, ancak Kayseri'ye götürülen Fransız oyuncunun durumu bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.

Haberin Devamı

Cisse'nin oynamaması halinde, bu pozisyonda oynayacak oyunculardan Koray Avcı'yı Vestel Manisaspor'a veren ve kadroda yer alan oyunculardan Serdar Kurtuluş'un da sakat olması teknik heyeti düşündürüyor.

NOBRE VE HOLOSKO, SARI KART CEZASI SINIRINDA

Beşiktaş'ın Kayserispor ile yapacağı maç öncesi takımın gol ayakları Nobre ve Holosko, sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
Vestel Manisaspor forması altında 3 sarı kart gören Holosko'nun yanı sıra, Nobre, yarınki maçta da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve ligin 22. haftasında Ankaraspor ile yapılacak maçta forma giyemeyecekler.

HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI İKİ GÜN ÖNCE GİTTİLER

Beşiktaş, Kayseri'deki hava şartlarına uyum sağlayabilmek amacıyla, maç için 2 gün erken bu kente gitti.
Dün Kayseri'ye hareket eden siyah-beyazlı takım, bugün gerçekleştireceği antrenmanla da Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

MUHTEMEL 11

Beşiktaş'ın Kayserispor maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
Rüştü, Ali Tandoğan, Gökhan Zan, İbrahim Kaş (Schildenfeld), İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse (Nobre), Delgado, Tello, Holosko, Bobo.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!