Beşiktaş 4-1 Alanyaspor / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 4-1 Alanyaspor / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 20:41

Spor Toto Süper Lig'in ilk hafta mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Alanyaspor'u 4-1 mağlup etti. Vodafone Arena oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara farklı galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Oğuzhan Özyakup, 43. dakikada Olcay Şahan, 58 (pen) ve 78. dakikalarda ise Cenk Tosun kaydetti. Alanyaspor'un tek golü ise 90+2'de penaltıdan Emre Akbaba ile geldi.

Haberin Devamı

Stat: Vodafone Arena 
Hakemler: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Mehmet Metin 
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano (Dk. 29 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 83 Aras Özbiliz), Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Tolgay Arslan, Olcay Şahan (Dk. 67 Kerim Frei), Cenk Tosun 
Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Erhan Kartal, Suley, Badias, Berkan Emir, Candeias, Sackey (Dk. 46 Guerrier), Emre Akbaba, Deniz Vural, Aissati (Dk. 66 Taha Yalçıner), Ayite (Dk. 84 Sajad) 
Goller: Dk. 6 Oğuzhan Özyakup, Dk. 41 Olcay Şahan, Dk. 58 (penaltıdan) ve 78 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 90+4 Emre Akbaba (penaltıdan) (Alanyaspor) 
Sarı kartlar: Dk. 43 Badias (Alanyaspor), Dk. 59 Olcay Şahan (Beşiktaş)

Beşiktaş 4-1 Alanyaspor / MAÇIN ÖZETİ
Karşılaşma öncesinde, 15 Temmuz şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu ve dev pankart açıldı. Galatasaray ile oynanan Süper Kupa karşılaşması öncesine de açılan pankartta "Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:
6. dakikada Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un attığı şık golle öne geçti. Adriano'nun taç atışı sonrasında rakiplerini şık çalımlarla geçerek soldan ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup, kaleciden de sıyrılıp, topu filelere gönderdi: 1-0
41. dakikada Beşiktaş, aradaki farkı 2'ye çıkardı. Cenk Tosun'un ceza yayı üzerindeki pasına hareketlenen Olcay Şahan, yerden plase vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0
57. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde Hutchinson'la topa yükselen Deniz Vural'ın elle müdahalesi sonrası hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. 58. dakikada penaltı atışını kullanan Cenk Tosun, kaleciyi terse yatırarak topu ağlara gönderdi: 3-0
78. dakikada Beşiktaş farkı dörde çıkardı. Tolgay Arslan'ın pasıyla kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Cenk Tosun'un yerden sert şutunda top ağlara gitti ve Beşiktaş skoru 4-0 yaptı.
90+2. dakikada soldan gelişen Alanyaspor atağında kaleci Tolga Zengin'in müdahale ettiği topa Candeias hamle yaptı. Necip Uysal topu uzaklaştırmak isterken, Beşiktaşlı futbolcunun ceza sahası içindeki hamlesini tehlikeli olarak yorumlayan hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. 90+4. dakikada topun başına geçen Emre Akbaba, sert bir şutla topu filelere göndererek skoru 4-1 yaptı.

Beşiktaş 4-1 Alanyaspor / MAÇIN ÖZETİ
YENİ STATTA GOL ORTALAMASI 3.5
Beşiktaş, Vodafone Arena'daki gollü galibiyetlerini sürdürdü. Geçen sezon Bursaspor'u 3-2, Kayserispor'u 4-0 ve Osmanlıspor'u 3-1 yenen siyah-beyazlı takım, Alanyaspor'a bu statta 4-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş, Vodafone Arena'daki 4 maçta 3.5 gol ortalamasıyla oynadı.

Haberin Devamı

CENK TOSUN'DAN İLK HAFTA GOLLERİNE DEVAM
Siyah-beyazlılarda 58. dakikada penaltı atışından attığı golle farkı 3'e çıkaran ve 78. dakikada bir kez daha fileleri havalandıran Cenk Tosun, Beşiktaş'taki 3. sezonunda da ilk haftada golle buluşmayı bildi. Beşiktaş'a 2014-2015'te transfer olan Cenk, siyah-beyazlı ekibin ilk haftada deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 1-0 kazandığı maçın golünü atmıştı. Siyah-beyazlı takım, geçen sezon da Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıkarken, Cenk, 3 gole imza attı. Bu sezonun ilk haftasında Alanyaspor maçında 2 kez gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı futbolcu, böylece sezon başındaki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Haberin Devamı

ARAS ÖZBİLİZ, İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI
Maçın 83. dakikasında Ricardo Quaresma'nın yerine oyuna dahil olan Aras Özbiliz, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıktı. Beşiktaş'ın Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile yaptığı maçta yedekler arasında yer alan Aras, bu mücadelede forma şansı bulamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!