Beşiktaş 2-1 Kayserispor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 2-1 Kayserispor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 17:10

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta maçında Kasyerispor'u 2-1 mağlup etti ve Galatasaray Fenerbahçe derbisinden çıkacak sonucu beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede Beşiktaş'ın gollerini 43. dakikada Olcah Şahan ve 68. daikada Oğuzhan Özyakup kaydetti. Konuk ekibin tek golünü ise 90+2'de Okay Yokuşlu kaydetti.

MAÇTAN KARELER - Adem KABAYEL ve Süleyman ARAT'ın objektifinden

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 41 Oğuzhan Özyakup), Franco, Dany, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan (Dk. 90 Kerim Frei), Hutchinson, Veli Kavlak, Motta, Jones, Almeida (Dk. 81 Ömer Şişmanoğlu)
Kayserispor: Sinan Bolat, Abdullah Durak, Simic, Levent Gülen, Ömer Bayram, Engin Bekdemir (Dk. 46 Okay Yokuşlu), Tziolis, Biseswar, Mijailovic (Dk. 46 Nobre), Mouche (Dk. 81 Sefa Yılmaz), Bobo
Goller: Dk. 43 Olcay Şahan, Dk. 68 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 90+3 Okay Yokuşlu (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 12 Levent Gülen, Dk. 28 Engin Bekdemir, Dk. 32 Mijailovic (Kayserispor), Dk. 35 Jones, Dk. 60 Dany (Beşiktaş)

MAÇIN CANLI ANLATIMI

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 90+2: Okay Yokuşlu takımının maçtaki tek golünü kaydetti. 2-1
Dk. 68: Topu ceza sahası girişine kadar süren Oğuzhan Özyakup, düzgün bir vuruşla filelere gönderdi. 2-0
Dk. 43: Sinan Bolat çıkmakta tereddüt edince... Olcay Şahan muhteşem bir aşırtma golüne imza attı. 1-0
Dk. 40: Beşiktaş'ra erken oyuncu değişikliği... Necip Uysal yerini Oğuzhan Özyakup'a bırakıyor.
Dk. 14:
Almeida kaleye 25 metre mesafeden tam köşeye çok sert bir şut gönderdi. Kaleci Sinan Bolat da aynı güzellikle topu kornere çeldi.
Çakır'ın ilk düdüğü ile mücadele başladı.

MAÇTAN NOTLAR

Mustafa Kemal'in Askerleriyiz
BEŞİKTAŞLI taraftarlar 2-0 kazandıkları Kayserispor maçının 85. dakikasından itibaren 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' tezahuratında bulundu. Bütün stadın katıldığı tezahürat mücadelenin son dakikalarında tekrarlandı...
Bu arada siyah beyazlı taraftarlar eski yıldızları Bobo için de tezahürat yaparken, Nobre'yi pas geçti.

Haberin Devamı

Kartal Olimpiyat'ı sağlama aldı
SLAVEN Bilic'in Beşiktaş'ı bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kolay kolay gol yemiyor... Siyah beyazlılar sahasında oynadığı son 4 maçta rakiplerine gol atma imkanı vermedi. Akhisar Belediyespor’u 3-0, Bursaspor ve Eskişehirspor’u 1-0 yenen Beşiktaş, sahasında Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Siyah beyazlılar, Süper Lig’de oynadığı son 9 lig maçında rakiplerine 12 gol atarken 4 gol yedi.

Haberin Devamı

Çakır'la ikinci üç puan

BEŞİKTAŞ bu sezon FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Çakır'ın düdük çaldığı maçta Kayserispor'u 2-0 mağlup eden Kartal yine Cüneyt Çakır'ın yönettiği 19. hafta maçında Kayseri Erciyesspor'u 3-2 yenmişti. Yine Cüneyt Çakır'ın görev aldığı 13. haftada Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisinden 3-3'lük beraberlik alan Slaven Bilic'in öğrencileri 22. haftada Arena'da oynanan derbide G.Saray'a 1-0 kaybetmişti.

Almeida kaçırdı Olcay ve Ozi sırtladı

KAYSERİ karşısında bir çok net pozisyonu değerlendiremeyen Hugo Almeida Süper Lig’in son 7 haftasında gol atamadı. 12 gol ile takımın en skorer ismi olan Portekizli yıldızın suskun kaldığı gecede sahneye Beşiktaş'ın en golcü yerlileri olan Olcay Şahan ile Oğuzhan Özyakup çıktı.

43. dakikada Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü atan takımın istikrar abidesi Olcay bu sezon 8. kez fileleri havalandırarak siyah beyazlı takımın en golcü yerli oyuncusu olma ünvanını korudu. 68. dakikada çok şık bir vuruşla Sinan Bolat'ı avlayan Oğuzhan da bu sezonki gol sayısını 5'e yükseltti.

Sakatlığı nedeniyle düzenli forma giyemeyen Almeida ise en son 21.haftada Bursaspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta 1 gol atmıştı.

Son kurban Necip!

BU sene sakatlıklardan belini doğrultamayan Kartal dün maçın ilk yarısında bir fire daha verdi. Kayseri karşısında Slaven Bilic’in sağ bekte şans verdiği siyah beyazlıların jokeri Necip Uysal 38. dakikada girdiği ikili mücadelede bir süre yerde kaldı. Oyuna devam etmeye çalışan Necip kenar yönetiminden değiştirilmesini isteyince 41. dakikada oyundan çıktı.

Necip Uysal’ın yerine sakatlıktan yeni çıkan Oğuzhan Özyakup girerken, sağ beke Atiba Hutchinson geçti.

Haberin Devamı

Seçme'nin bileği büküldü

KAYSERİSPOR'un maçında 4. maçına çıkan Ertuğrul Seçme, Beşiktaş karşısında ilk mağlubiyetini aldı. Beşiktaş maçına kadar sarı kırmızılı takımla çıktığı 3 Süper Lig maçını da kazanan Seçme ilk puan kaybına Slaven Bilic karşısında yaşadı.

Kayserispor, 26.haftada Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 ve 27.haftada sahasında M.P.Antalyaspor’u 3-1 yendi. Kayserispor böylece Ertuğrul Seçme döneminde çıktığı üç maçı da kazandı. Kayserispor geçen sezonda 1 maçı Ertuğrul Seçme döneminde oynamış ve Mersin İdman Yurdu karşısında 2-1 kazanmıştı.

Bobo kısır kaldı

SÜPER Lig’de bu sezon oynadığı 15 maçta sadece 3 gol atabilen Bobo böylece kariyerinin en az gol attığı sezonunu yaşıyor. İlk geldiği sezon yarım devrede 14 maça çıkan ve 5 gol atan Brezilyalı yıldız daha sonraki sezonlarda en az 8 gol kaydetmişti. Bobo geçen sezon ise 18 gol atmıştı.

Haberin Devamı

İlhan Mansız tribünde

Beşiktaş’ın 100. Yıl şampiyonluğunun en büyük yıldızlarından ve 2002 Dünya Kupası’nda Ay-Yıldızlıları yarı finale çıkaran gole imzasını atan eski gol kralı İlhan Mansız da Beşiktaş-Kayserispor maçını tribünden izledi.

Seba unutulmadı

BEŞİKTAŞ Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı Beşiktaşlı futbolcular Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Kayserispor maçı öncesi unutmadı… Karşılaşma öncesi ısınmaya siyah tişörtün üzerine beyaz yazıyla, ‘İyi ki doğdun Süleyman Seba’ yazılı tişörtle çıkan siyah beyazlı oyuncular, 88’nci yaşına yoğun bakımda giren Beşiktaş'a 16 yıl Başkanlık eden efsane isme selam gönderdi.

Siyah beyazlı tribünlerde 88. doğum gününe yoğun bakımda giren Süleyman Seba'ya lehine uzun süre tezahüratta bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar, "Beşiktaş'ın çocuğu Süleyman Seba" tezahüratını hep birlikte söyledi.

Haberin Devamı

Kartal’ın solu Motta ile Köybaşı’na emanet

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kayserispor kadrosunda sol kanatta değişikliğe gitti. Bu kulvar arkalı önlü kullanmaları üzere İsmail Köybaşı ile Roman Motta’ya emanet edildi. Savunmanın solunda Köybaşı’na şans veren Hırvat teknik adam orta sahanın soluna ise bekten çıkardığı Roman Motta’yı koydu. Kartal’ın Brezilyalı yıldızı bu sezon ligde fileleri sarsamayan Motta, iki asistini ise 14. haftada Sivasspor ve 26. haftada Akhisar Belediye ile oynanan iç saha maçlarında yaptı.

Doğu Tribünü açıldı ama…

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tadilatta bulunan tribünü, 195 gün sonra Kayseri maçıyla taraftara tekrar açıldı.

22 Eylül 2013'te Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaşlı bir grup taraftarın sahaya girdiği bölüm olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nın Doğu Tribünü tadilat yapıldığı gerekçesiyle uzun süre kapalı kaldı. Ligin ikinci yarısında Atatürk Olimpiyat’a dönen Beşiktaş’ın dünkü Kayserispor maçında tadilatı sona eren Doğu Tribün’ü ilk kez açıldı.

Beşiktaş’ın zirve yarışında etkili olduğu dönemde özellikle 21. haftada oynanan Bursaspor maçında siyah beyazlı taraftarların sığamadığı Atatürk Olimpiyat’ta 195 gün sonra taraftara açılsa da Doğu Tribünü açılsa da bu kez Beşiktaşlı futbolseverler Kayseri karşılaşmasına fazla ilgi göstermezken, statta ciddi boşluklar oluştu.

İlk maçı Beşiktaş kazanmıştı

Geçtiğimiz hafta aldığı mağlubiyetin ardından ikinciliği averajla Galatasaray'a kaptıran siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılabilmek için puan cetvelinin son sırasında yer alan rakibini yenmek amacında.

Beşiktaş, geride kalan 27 hafta sonunda topladığı 50 puanla, bir maçı eksik lider Fenerbahçe'nin 10 puan gerisinde, 3. sırada bulunuyor. Rakip Kayserispor ise son haftalarda büyük bir çıkış yakaladı. Sarı-kırmızılı takım, uzun süredir son basamakta yer almasına rağmen, oynadığı son 3 karşılaşmadan çıkardığı çarpıcı galibiyetlerle dikkati çekiyor. 25. hafta maçında evinde Bursaspor'u 2-0 yenerek ivme kazanan Kayserispor, ardından deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 ve iç sahada Medical Park Antalyaspor'u 3-1 ile geçti.

Süper Lig'in ilk yarısında yapılan maçta Beşiktaş, deplasmanda rakibini 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Üç futbolcu ceza sınırında bulunuyor

Siyah-beyazlı takımda ayrıca, iskelet kadronun 3 önemli ismi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Franco, Olcay Şahan ve Veli Kavlak, bu akşam sarı kart görmeleri halinde, önümüzdeki hafta deplasmanda yapılacak Torku Konyaspor maçında yer alamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!