Beşiktaş 1-4 Shaktar Donetsk

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-4 Shaktar Donetsk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 18:04

Beşiktaş, milli maçlar nedeniyle veren arada Mirecea Lucescu'nun takımı Shaktar Donetsk'e 4-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Atatürk Olimoiyat Stadı'nda Beşiktaş'ın tek golü 12. dakika Ömer Şişmanoğlu'ndan geldi. Shaktar'ın gollerini ise 16. dakikada Ilsinho, Dk. 22 ve 45+1 Fred ile 37. dakikada Costa kaydetti..

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
Beşiktaş: Cenk Gönen, Holosko (Dk. 74 Uğur Boral), Franco, Escude, İsmail Köybaşı (Dk. 62 Motta), Dentinho, Necip Uysal, Fernandes (Dk. 68 Samet Ilgar), Kerim Frei Koyunlu (Dk. 62 Mehmet Akgün), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 80 Alperen Doğan), Eneramo
Shakhtar Donetsk: Kanibolowsky (Dk. 61 Kryukov-Dk. 79 Sarnawsky), Kobin, Krivitsov, Cıgrinsky (Dk. 68 Vakulinko), İsmaily (Dk. 46 Sobol), Fred, Fernando (Dk. 46 Grecinsky), Douglas (Dk. 46 Nem), Ilsınho (Dk. 46 Teixeira), Taison (Dk. 46 Ferreira), Adriano (Dk. 46 Shinder)
Goller: Dk. 12 Ömer Şişmanoğlu (Beşiktaş), Dk. 16 Ilsınho, Dk. 22 ve 44 Fred, Dk. 36 Douglas (Shakhtar Donetsk)
Sarı kartlar: Dk. 55 Escude (Beşiktaş), Dk. 67 Cıgrinsky (Shakhtar Donetsk)


MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 45+1: Fred ilk yarı biterken yine sahneye çıkıyor.. 1-4
Dk. 37: Sağ kanattan yerden ortada Costa topa son dokunan isim oldu. 1-3
Dk. 22: Fred Beşiktaşlı savunmacıları çalımladı ve topu filelere gönderdi. 1-2
Dk. 16: İlsinho ceza sahası içinden sert bir vuruşla kaleci Cenk'i avladı. 1-1
Ömer Şişmanoğlu 12. dakikada takımını öne geçirdi.. 1-0
Mücadeleye Beşiktaş başlıyor..

Yedekler şans buldu

Beşiktaş'ın Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile yaptığı hazırlık maçında, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı hazırlık maçlarıyla değerlendiren Beşiktaş, ilk sınavını Shakhtar Donetsk karşısında verdi. Milli ve sakat oyuncuların yokluğunda bu sezon fazla şans bulamayan futbolcular, kendilerini gösterme fırsatı yakaladı.

Taraftar ilgi göstermedi

Siyah-beyazlı takımın Ukrayna temsilcisi ile yaptığı hazırlık maçına taraftarları ilgi göstermedi. Mücadeleyi bine yakın siyah-beyazlı taraftar izledi. Beşiktaş'a 100. yılında şampiyonluk kazandıran Rumen teknik direktör Mircea Lucescu ile o dönemde kadrosunda yer alan Carlos Antonio Zago da Shakhtar Donetsk'in başında maça çıktılar.
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'e verilen arada Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yaptığı hazırlık maçından farklı mağlup ayrıldı. Siyah-beyazlı takım, Ukrayna temsilcisi karşısında ilk yarıyı 4-1 geride kapadı. İkinci yarıda fazla pozisyon vermeyen Beşiktaş, rakip kalede tehlike bulmakta da zorlandı ve mücadeleden 4-1 mağlup ayrıldı.

Holosko savunmada kötüydü

Hazırlık maçında savunmanın sağında görev yapan Filip Holosko, etkisiz bir görüntü sergiledi. Hücumda takımına yeteri kadar destek veremeyen Slovak oyuncu, rakibin hücumlarında da zorlandı. Beşiktaş'ta, sadece Shakhtar Donetsk'ten kiralık olarak gelen Dentinho, zaman zaman etkili futbol ortaya koydu. Ömer Şişmanoğlu'nun golünde asist yapan Dentinho, ikinci yarıda da Fernandes'in kaçırdığı pozisyonun hazırlayıcısı oldu.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, A2 takımı oyuncuları Samet Ilgar ile Alperen Doğan'a da Shakhtar Donetsk karşısında şans verdi. Karşılaşmayı az sayıdaki Shakhtar Donetsk taraftarı da izledi. Beşiktaş, 17 Kasım Pazar günü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde PTT 1. Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile bir hazırlık maçı daha yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!